Lipták: Mindenképpen nyernünk kell!

Vágólapra másolva!
2010.09.12. 13:54
null
Lipták Zoltán (balra) elszánt, és győzelemre készül a Szolnok ellen (fotó: Németh Ferenc – archív)
A labdarúgó NB I vasárnapi mérkőzésén a bajnoki címre hajtó Videoton az újonc Szolnokot fogadja. A hazaiak nem számítanak könnyű mérkőzésre, ám csak a győzelmet tartják elfogadhatónak, a vendégek részéről már a pontszerzés is bravúr lenne.

 

„A Szolnok elleni meccs előtt egy élcsapat vezetőedzője csak sablonokat tud mondani. Rutinos, masszív, fegyelmezett és tudatos gárda lesz az ellenfelünk vasárnap, amelyik tele van hosszú évek óta az élvonalban játszó, rutinos játékossal. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a védőfalat áttörve tegyük a dolgunkat. Néhány szót mondanék inkább a saját csapatunkkal kapcsolatban. A válogatottakból visszatérők közül ezúttal Lázárra nem számíthatunk. Az orvosi vizsgálatok ugyan kimutatták, hogy nincs szó sérülésről, de Pali térde mégis be van dagadva, s véleményem szerint inkább most hagyjon ki mérkőzést, mintsem hogy ezzel a térddel pályára lépjen, és aztán hosszabb időre kidőljön a sorból. Két napja nem is végez rendes edzésmunkát. A többiek rendben vannak, bár nem mondanám, hogy nem zavarta meg őket a nagyválogatottnál lezajlott »utójáték«. Az olimpiai válogatottakon pedig még érződik a csalódottság. Van azonban még egy napunk. Bozsovics is megérkezett, pénteken már edzett. Miután jól teljesített a montenegrói válogatottban, s a hírek szerint a csapat egyik legjobbja volt, most visszakerül a keretbe. Eljött az ideje Mutumba bemutatkozásának is, végre olyan teljesítményt láttam tőle, amire régóta várok. Ennek ellenére mégsem tudok lehetőséget adni neki, mert a pénteki edzésen hasfali fájdalmakra panaszkodott, és a combközelítő izmai sincsenek teljesen rendben″ – mondta Mezey György.

„Mindenképpen a három pont megszerzése a cél. Ugyanakkor tudom, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Ismerem a hozzám hasonlóan szintén salgótarjáni születésű Vágó Attilát, a szolnokiak edzőjét, aki egységes, jól szervezett csapatokat szokott építeni. Arra számítok, hogy vasárnap is egy ilyen jellegű Szolnok áll ki ellenünk. Hangsúlyozom viszont még egyszer, nekünk mindenképpen nyernünk kell! A válogatottakból mindenki visszatért, lezárta az elmúlt bő egy hetet. Szét kell tudni választani a két dolgot, más a válogatott és más a klubcsapat. Úgy érzem, mentális és fizikai szempontból is mindannyian készen vagyunk a Szolnok elleni meccsre” – vélekedett Lipták Zoltán a mérkőzésről.

A vendégek vezetőedzője, Vágó Attila a szolnokimavfc.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, részükről már a pontszerzés is bravúr lenne.

„Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, így ha döntetlen lesz az eredmény, vagy nyernénk, óriási bravúrként könyvelné el mindenki. Jobb csapat a Videoton, azonban bízom a fegyelmezett játékunkban és a csapat küzdeni tudásában. Hogy ez mire lesz elég, a mérkőzés végén kiderül. A Videoton két hete játszott legutóbb tétmérkőzést, még mi a múlt hét végén pótoltuk az első fordulóból elmaradt Haladás elleni bajnokit. Megjósolhatatlan, hogy ez melyik csapat számára lesz kedvezőbb.”

A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ
Videoton FC–Szolnoki MÁV FC
17.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik