Ligakupa: az Eger Horváth Zoltán mesterhármasával meglepte a Győrt

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 14:57
null
Az Eger meglepte a Győrt, és háromgólos előnyt szerzett a visszavágóra (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Az NB I-ben kieső helyen álló Eger 4–1-re legyőzte a listavezető Győri ETO-t a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az egrieknél Horváth Zoltán mesterhármast ért el, a győriektől Takács Ákos szépített, a hajrában viszont egy szöglet után öngólt vétett.

 

A Győr még mindhárom sorozatban érdekelt a szezonban, a bajnokságban listavezető Pintér Attila együttese, de a Magyar Kupában és a Ligakupában is a minél jobb szereplés a célja. Hosszú idő után rendeztek ismét tétmeccset az egri centerpályán, a hazaiak a legjobbjaikkal álltak fel. Az Eger kispadjára Tóth Dénes klubmenedzser ült le, mivel még nem rendezték a távozás feltételeit a Simon Antal vezette előző edzői stábbal.

Az első félidő első felében az ETO játszott fölényben, az Eger a kontrákra rendezkedett be, de ziccert nem tudtak kidolgozni a győriek. Takács Ákos fejesénél Sztankó Gábor védett bravúrral a 29. percben, majd szinte a semmiből szerzett vezetést az Eger. Az előretörő Vladimir Djordjevics vesztett labdát, helyén a remek napot kifogó Horváth Zoltán kapott labdát, és Molnár Péter mellett a kapuba talált.

A szünet előtt megduplázta előnyét a hevesi csapat, egy újabb kontra végén megint Horváth lőtt gólt, az ETO hiába birtokolta többet a labdát, a találatokat a hazaiak szerezték. A második félidő elején egymás után négy szögletet is elvégezhetett Dudás Ádám, az utolsónál Tarmo Kink veszélyeztetett. Az észt támadó ezután is helyzetbe tudott kerülni, de a szépítés nem az ő nevéhez fűződött. A debütáló és Dudást váltó Farkas II Balázs egyéni villanása után Takács Ákos szerzett nagy gólt.

Az egrieket nem zavarta meg a kapott gól, már Katona Attila is közel járt a harmadik találathoz, de végül Horváth jutott el mesterhármasig egy fejes révén a 75. percben. Németh Norbert ziccerét ugyan megfogta Molnár, de a lefújás előtt Takács szerencsétlen mozdulatánál már a kapus is tehetetlen volt, a győri játékos egy szöglet után öngólt vétett, beállítva a 4–1-es végeredményt.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
EGRI FC–GYŐRI ETO FC 4–1
(2–0)
Eger, Szentmarjay-stadion, 200 néző. Vezette: Szabó Zs. (Varga Zs., Márkus T.)
EGER: Sztankó – Balog Zs., Mecinovic, Kovács G., Piller – Cs. Pavicsevics – Farkas Á. (Zvara, 90.), Albert Á. (Katona A., a szünetben), Koós – Horváth Z. (Pavlov, 80.), Németh N. Megbízott edző: Tóth Dénes
ETO: Molnár P. – Takács Á., Lang, Djordjevics, Tokody – Németh L. – Dudás (Farkas II B., 61.), Nicorec, Trajkovics (Kalmár, 54.), Andrics – Kink. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Horváth Z. (1–0) a 39., Horváth Z. (2–0) a 44., Takács Á. (2–1) a 62., Horváth Z. (3–1) a 74., Takács Á. (öngól, 4–1) a 87. percben

A TOVÁBBI PROGRAM
Ferencváros–Lombard Pápa 16.00
Videoton–DVSC-TEVA 16.45
PMFC–Budapest Honvéd 17.00

A visszavágókat március 6-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik