Kisvárda: „Gyávák voltunk, feltett kézzel mentünk ki a pályára”

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.07.26. 10:49
null
Luiz Felipe Ventura, a Kisvárda brazil kapusa négy gólt kapott pályafutása első magyar élvonalbeli bajnoki mérkőzésén (Fotó: Tumbász Hédi)
Kemény kritikát fogalmazott meg az újonc Kisvárda Mol Vidi ellen mutatott futballjáról a csapat sportigazgatója, Révész Attila, aki azt vallja, fontos az eredményesség, de legfontosabb a fejlődés.

Nem kérdés, 2018. július huszonegyedike piros betűs dátum a klub életében, hiszen a Kisvárda Master Good ezen a napon játszotta története első NB I-es mérkőzését. Szakmai igazgatóként miként élte meg a Videoton ellen négy nullára elveszített bajnokit?
– Az árulkodó lehet, hogy a nyolcvanadik percben felálltam a Pancho Arénában, és távoztam a stadionból... – mondta Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Azt a hozzáállást, amit láttam, egyszerűen nem tudom elfogadni! Gyávák voltunk, feltett kézzel mentünk ki a pályára, nem láttam a szenvedélyt, ami ehhez a játékhoz elengedhetetlenül szükséges! Ha csak ennyire vagyunk képesek, akkor vagy rossz játékosokat igazoltunk, vagy pedig nem lettek megfelelően felkészítve. Sajnos a szombaton látottaknak már korábban is voltak előjelei, amit a rajton motivációban, mentalitásban tapasztaltam, az ezen a szinten kevés.

Révész Attila kemény kritikát fogalmazott meg
Révész Attila kemény kritikát fogalmazott meg

Kemény kritika, de... Újoncként, vendégségben, nagyjából nyolcvan percet emberhátrányban futballozni a címvédő ellen nem egyszerű, éppen ezért érdekelne a véleménye: mire lehetett volna képes a Kisvárda, ha Bognár Tamás játékvezető a tizenkettedik percben nem állítja ki Vári Barnabást?
– Meglehet, akkor csak három gólt kapunk, de hogy elveszítjük a meccset, az biztos. Az első pillanattól láttam a gyávaságot, és ez elfogadhatatlan.

Vasárnap a Honvédnál vendégeskednek, aztán Újpestre utaznak, az első élvonalbeli hazai találkozójukat pedig augusztus tizenegyedikén a Ferencvárossal játsszák. Ebből a sorozatból nagyon rosszul is kijöhetnek...
– Nem gondolkodok három mérkőzéssel előre. Persze nem mindegy, miként jövünk ki ebből a sorozatból, fontos az eredményesség, de a fejlődés a legfontosabb. Nem érdekel, ha esetleg le is szakadunk, de látni akarom, hogy meccsről meccsre lépegetünk előre. Ha a szombaton mutatott teljesítményt visszük tovább, akkor vissza kell lépni a második vonalba...
– A nyáron tíz új labdarúgó érkezett a Kisvárdához – kizárólag a határon túlról. Öten közülük – Luiz Felipe Ventura, Pavlo Lukjancsuk, Temur Parcvanija, Roman Karaszjuk és Anton Sinder – kezdőként jutottak szóhoz az első fordulóban. Azt kapta tőlük, amit várt?
– Nem ők voltak a leggyengébbek, ám többet tudnak annál, mint amit mutattak.

A Videoton ellen nyolc légiós szerepelt a kezdőben, és a kispadon is ült négy külföldi. Mi volt a döntő szempont a leigazolásuknál? A szakmai tudás? Esetleg a klub anyagi lehetőségei?
– Mindegyik. Olyan magyar futballista, aki az élvonalban tudna nekünk segíteni, egyszerűen nincs a piacon! Honnan igazolhattunk volna? Esetleg az NB I-ből kieső két csapatból, ám láthattuk, a Balmazújváros piacképes játékosait elvitték más klubok pénzért, a Vasas megtartotta az értékeit, vagy jelentős összegért értékesítette. Igazoltunk volna az NB II-ből? No de az MTK mögött mi voltunk a második legjobb csapat a második vonalban...

Hány magyar labdarúgóval tárgyalt az átigazolási időszakban?
– Nagyon sokkal, az arány nagyjából ötven-ötven százalék lehet a magyar és külföldi labdarúgók között.

Lát esélyt arra, hogy belátható időn belül a hazai játékosoknak is vonzó lesz a Kisvárda ajánlata?
– Igen, látok, de ehhez arra is szükség van, hogy azt érezzem, valóban jó futballistákról van szó, és meg is tudjam őket fizetni.

Lehet bármire is következtetni abból, hogy az élvonalban az Újpest elleni kettő nullás győzelemmel rajtoló másik újoncot, az MTK-t kétszer is legyőzték az NB II-ben?
– Semmire. Teljesen új csapatokról van szó, az MTK kerete a miénkhez hasonlóan alaposan átalakult az átigazolási időszakban. Engem sokkal inkább foglalkoztat most az, hogy a hozzáállásunk változzon, és ha így lesz, a Kisvárda a következő idényt is a legjobbak között kezdi el.

NB I, 2018–2019, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 28., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
17.00: Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Miskolc, DVTK-stadion
Karakó Ferenc
19.30: Mol Vidi FC–Paks
Felcsút, Pancho Aréna
Solymosi Péter
19.30: Debreceni VSC–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
JÚLIUS 29., VASÁRNAP
18.00: Bp. Honvéd–KisvárdaBudapest, Bozsik József Stadion
Farkas Ádám
18.00: Haladás–Újpest
Szombathely, Haladás-stadion Erdős József
18.00: MTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Kassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik