T. I. 2020.01.17 08:28 Frissítve: 2020.01.17 08:34

Kisvárda: biztonsági okokból Budapest helyett Bécsben landoltak

A biztonság volt a legfőbb szempont – fogalmaz a Kisvárda klubhonlapja által nyilvánosságra hozott, a Budapest Airport által jegyzett közlemény. A labdarúgó NB I-ben szereplő együttes kedden érkezett haza az egyiptomi edzőtáborból, ám Budapest helyett kényszerűségből Bécsben kellett landoljon a csapatot szállító repülőgép.

A Kisvárda kalandos úton keveredett haza Kairóból (Fotó: Tumbász Hédi, archív)


A kisvardafc.hu már szerdán megírta a kalandos hazaérkezés történetét. A csapat eredetileg kedden, kora délután érkezett volna meg a ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtérre, ám Budapest légterében repülve a gép nem kapott leszállási engedélyt.

„Pontosabban még most sem értjük, miért a csapatunkat szállító kairói járat volt az egyedüli, amely nem szállhatott le Ferihegyen” – olvasható a klubhonlapon.  

„A járatnak 13.55-kor kellett volna földet érnie a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de a landolási manőver megkezdése előtt nem sokkal a kapitány közölte, hogy Budapest nem tudja fogadni a gépet, és Bécs felé veszi az irányt. Mindenki arra gondolt, hogy a nagy köd miatt, mígnem értesültünk a többi járat sikeres leszállásáról. A bécsi megérkezés után a fedélzeten ülők egy órán keresztül nem mozdulhattak sehova, majd miután nem változott a helyzet (nem szállt fel a köd Pesten?), útjukra bocsájtottak az utasokat.”

A klub ezt követően megkereste a repülőtér vezetőségét, mi indokolta a döntést.

„A kérdés megválaszolásában a Budapest Airport nem illetékes. Általánosságban annyit érdemes tudni, hogy a leszállásról, vagy esetleg kitérő repülőtérre átrepülésről az időjárási paramétereket figyelembe véve minden esetben a repülőgép személyzete, illetve a légitársaság központja dönt, amelyben elsődleges szempont mindig a járattal utazók biztonsága” – írja a kisvárdaiak által közölt válaszlevél.

Az NB I 7. helyén telelő együttes végül saját csapatbuszával tért haza Bécsből Kisvárdára. A tervekhez képest jóval később, szerda hajnali kettőkor.

A csapat Egyiptomban két mérkőzést játszott, az egyaránt a helyi másodosztályban szereplő al-Aluminium és a Saban Kena ellen is kapott gól nélkül nyert, előbbit 2–0-ra, utóbbit 4–0-ra győzte le. 

A KISVÁRDA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
 január 6.
Edzőtábor: január 7–14., Hurghada (el-Gurdaka, Egyiptom)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 14.30: al-Aluminium (egyiptomi II.)–Kisvárda 0–2 (Sassá, Kovácsréti)
Január 13., hétfő, 14.30: Saban Kena (egyiptomi II.)–Kisvárda 0–4 (Grozav, Cukalasz, Jelena, Obradovics)

 

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.