Jennert lenyűgözte a Fradit övező légkör

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.04. 09:47
null
Jenner (balra) megszerette a Fradit, és az új stadionban is szeretne cselezni (Fotó: Fuszek Gábor)
A tavaszi idényben még hibátlan a Ferencváros! Azért, hogy a zöld-fehérek három bajnokin kilenc pontot szerezzenek, Julian Jenner igen sokat tett, két-két góllal és gólpasszal járult hozzá a terméshez. A 29 esztendős holland középpályás nem zárja ki, hogy az új Fradi-stadionban is eredményes lesz...

– Sejtette, hogy három győzelemmel indítják a tavaszt?
– Mivel a felkészülés során éreztem, hogy napról napra erősödünk, bíztam a sikeres kezdésben – kezdte a Nemzeti Sportnak adott interjúját Julian Jenner.

A HOLLAND TÁMASZ

Miután évekkel ezelőtt tagja volt az U21-es Európa-bajnokságot nyerő együttesnek, és az utánpótlás-válogatottén kívül az Alkmaar, a Vitesse, a Breda, továbbá a német másodosztályú Rot Weiss Ahlen mezét is viselte, adódik a kérdés: a ferencvárosi fiatalok kíváncsiak- e a tapasztalatára?

„Örömmel felelhetek igennel – bólintott Julian Jenner. – Elfogultság nélkül mondhatom, nincs hiány tehetséges játékosokból, Csilus Tamást, Holman Dávidot és Jova Leventét külön is kiemelném. Mindenben segítek nekik, de nem árt, ha tudják: az, hogy milyen karriert futnak be, rajtuk múlik. Csak tudatosuljon bennük, mekkora esélyt kaptak a sorstól azzal, hogy a Fradiban futballozhatnak. Ha felfogják, és ennek szellemében dolgoznak, sokra vihetik."

– Arra lát esélyt, hogy százszázalékosan zárják a szezont?
– Ez kizárólag rajtunk múlik! Elszántak vagyunk, tudjuk, honnan hová szeretnénk eljutni. Minden áldott nap azért dolgozunk, hogy jobbak legyünk. Az persze benne van a pakliban, hogy nem minden mérkőzés alakul úgy, ahogy eltervezzük, ám egyvalami biztos: motivációnkkal egy másodpercig sem lesz gond!

– Tegye a szívére a kezét: amióta Magyarországra szerződött, fejlődött?
– Őszinte leszek – igen, fejlődtem. Futballistaként rengeteget tanulhatok Ricardo Moniztól, miközben emberként is több lettem az itt szerzett tapasztalataim révén. Igyekszem minél többet megtudni az országról, a történelméről és kultúrájáról. Sőt a nyelvet is lelkesen tanulom.

– Szombaton először lépett pályára a Ferencváros ideiglenes otthonában, a Puskás Ferenc Stadionban. Élmény volt?
– Nagy vágyam teljesült ezzel. Egyszer-kétszer már elvezetett az utam az aréna mellett, és ahogy megcsodáltam, arra gondoltam, de jó lenne egyszer itt játszani! Most úgy fest, többször lesz rá lehetőségem.

HAKOLA TÁVOZHAT A SZEZON VÉGÉN

Lejár a szerződése június végén Juha Hakolának, a Ferencváros finn válogatott légiósának. Információnk szerint a Fradi nem tárgyal a 26 éves játékossal a hosszabbításról.

Hakola ebben a szezonban nem sok lehetőséget kapott Ricardo Moniztól, mindössze hét bajnokin játszott, de ebből csak háromszor kezdőként, még az őszi idény elején.

– Nem is hiányzik az Üllői úti pálya?
– Már hogyne hiányozna! Semmihez sem hasonlítható hangulata volt, ha gólt lőttünk, és megdörrent a Fradi-tábor, úgy éreztem magam, mintha varázslatos világba csöppentem volna. Olyan pillanatokat éltem át, amelyekre életem végéig emlékezni fogok. Nem csupán magával ragadott a klub hagyománya, egyenesen beszippantott. Egyik pillanatról a másikra a rabjává tett. Megfordultam már jó néhány csapatban, vívtam nagy csatákat a holland bajnokságban, de amit a Ferencváros tagjaként szeptember óta átélhettem, ahhoz korábban sehol sem volt még szerencsém. Úgyhogy már csak ezért is kutya kötelességem napról napra a maximumot kihozni magamból. Tartozom ennyivel a társaimnak és a drukkereknek.

– Kétezer-tizennégy őszén adhatják át az új Fradi-stadiont. Ott lesz a megnyitón?
– Meglátjuk. A szerződésem nyáron lejár, a hosszabbításról még nem tárgyaltunk, de előbb-utóbb bizonyára leülünk az elnök úrral. Annyit elárulok, hogy a magam részéről nyitott vagyok a folytatásra. Vagyis boldogan játszanék az új létesítményben. Meggyőződésem, hogy addigra a Fradi még erősebb lesz, reményeim szerint olyan, mint harminc-negyven éve volt, amikor Európa-szerte fejet hajtottak előtte. Ehhez az első lépés az, hogy továbbra is az a hozzáállás jellemezzen bennünket, ami eddig, a második pedig az, hogy megóvjuk az egyesület kultúráját. Akiben esetleg eddig nem rögzült volna, abban tudatosítani kell: a Ferencváros nem egy cég, hanem egy klub. A mi klubunk.

MIVEL HÁLÁLTA MEG BÖDE DÁNIEL A GÓLPASSZOKAT? HOVA VÁRJA JENNER AZ IDÉNY VÉGÉN A FRADIT? TOVÁBBI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!






Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik