Horváth Ferenc: A lift leért a földszintre, mást kell csinálnunk…

Vágólapra másolva!
2016.09.22. 10:38
null
Padlóra került a DVTK (Fotó: Földi D. Attila)<br />
Az MTK vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz a feleségét gyászoló Garami Józsefnek ajánlotta fel a DVTK elleni győzelmet. Az immár sereghajtó diósgyőriek vezetőedzője, Horváth Ferenc arról beszélt, hogy a „lift leért a földszintre”. A Pakstól vereséget szenvedő Mezőkövesd szakvezetője, Pintér Attila egy tizenegyest kért számon Erdős József játékvezetőn. A Videotont dirigáló Henning Berg elismerte, nem játszottak jól a Ferencváros elleni meccsen (1–1). Mestermérlegek.

MTK–DVTK 1–0

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Aki ismer, tudja, jó az idegrendszerem, de a szombati, kispesti mérkőzés megviselt. Öt gólt kaptunk, ám látszik, a srácok igazi sportemberek. Pontosan! Egyértelműen a három pontra mentünk rá, muszáj volt kijavítani a legutóbbi vereséget. Megérdemelten nyertünk. Tudtuk, hogy a Diósgyőr stabil csapat, sok jól fejelő játékosa van, de ezt a saját kapunk előtt megfelelően kivédekeztük, sőt, mi fejeltünk gólt. Ezt a győzelmet Garami Józsefnek ajánlanám, aki felesége halála miatt nehéz napokat él át. Szeretnénk megköszönni a dunaújvárosiaknak, mindent megtettek, hogy otthon érezzük magunkat, de nagyon jó lesz már végre odahaza futballozni.

HORVÁTH FERENC, a Diósgyőr vezetőedzője: – Furcsán éreztem magam a kispadon. Nem ilyen mérkőzésre számítottam. El kell ismerni, nem volt jó a meccs, és nem is az történt a pályán, amit vártam. A Mezőkövesd ellen teljesen más volt a játékunk, az akarással sem volt gond, ám ezúttal úgy láttam, beletörődtünk abba, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést. Csupán egyszer találtuk el a kaput. Ez nagyon kevés, így nehéz bajnokit nyerni. Ne szépítsük, nagyon csalódott vagyok. Nagy teher ez mindenkinek. Nemcsak nekem, hanem játékosoknak, szurkolóknak egyaránt. A lift leért a földszintre, innentől kezdve mást kell csinálnunk.

MEZŐKÖVESD–PAKS 1–3

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, és a vezetést is megszereztük. Sajnos több hibát is elkövettünk, ezt nem lett volna szabad, ugyanakkor egy-nullás és egy-egyes állásnál is óriási lehetőséget szalasztottunk el. A Paks futballjában nem volt benne, hogy megszerzi a vezetést, mégis így történt. Aztán kettő-egyes hátrányban, úgy érzem, a játékvezető jogos büntetőt nem adott meg nekünk. Fortuna ezen a napon nem volt velünk, nem koncentráltunk megfelelően. Amikor vezettünk, nem tudtuk megszerezni a második gólt, pedig ahogy mondtam, erre megvolt a lehetőségünk. Aztán olyan hibákat követtünk el, amilyeneket az élvonalban nem lehet, hiszen az ellenfelek könyörtelenül kivégeznek. Legutóbb Diósgyőrben is megvoltak a helyzeteink a mérkőzés megnyeréséhez. Újoncok vagyunk, próbáljuk felépíteni magunkat, mindent elkövetünk a bennmaradás eléréséért.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: Volt tartása a csapatomnak, hátrányból tudott fordítani. Egy percig sem veszítettük el a hitünket, időnként jól futballoztunk, és szép gólokat szereztünk. Való igaz, a szélek lezárása nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ha a kontratámadásainkat egy kicsit is pontosabban visszük végig, további gólokat szerezhettünk volna. Inkább nem árulom el… Annyit mondhatok, hogy csapatom az egész mérkőzésen fegyelmezett volt. Megérdemelten fordítottunk, és szereztük meg a győzelmet.

ÚJPEST–HALADÁS 1–1


NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője:
Különös találkozó volt, mert az utolsó pillanatban el is veszíthettük volna úgy, hogy hetvenöt percig mi voltunk a jobbak. Irányítottuk a mérkőzést, vezetést szereztünk, több helyzetet is kialakítottunk, de az utolsó passzok, lövések a legtöbb esetben nem sikerültek, ezért nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. Hiányérzetem van, ezt a mérkőzést megnyerhettük volna. Nagy iramban kezdtük a találkozót, olyan sebességgel próbáltunk futballozni, amelyet nehéz kilencven percen keresztül tartani. Ugyanakkor nem hinném, hogy hullámzóan játszanánk, inkább rosszul jövünk ki a mérkőzések fordulópontjaiból. Ezúttal nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, ugyanakkor szerencsésnek is érezhetjük magunkat, hogy egyáltalán szereztünk egy pontot.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: Az első félidőben az Újpest jobban játszott, voltak helyzetei, de előttünk is adódott néhány nagy lehetőség, gól nélküli állásnál a kapufát találtuk el, majd jött egy balszerencsés öngól. Szerencsére azonban tudtunk váltani, és az élet visszaadta az esélyt Stef Wilsnek, aki egyenlített, a legvégén pedig Halmosi Péter révén megnyerhettük volna a mérkőzést. Az előző hetek eredményei önbizalmat adtak a csapatnak, ugyanakkor láttuk, mennyire veszélyes volt az Újpest a Videoton ellen is. Mindkét csapat nyerni akart, a nézők szerintem élvezhették a mérkőzést, s összességében elégedett lehetek az eredménnyel. Szükség volt arra, hogy egységesek és szervezettek legyünk, ez is kellett ahhoz, hogy hiába kerültünk hátrányba és játszott jól az Újpest, egyenlíteni tudtunk, sőt a végén még fordíthattunk is volna.

GYIRMÓT–VASAS 1–0

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője: Tiszteltük és tiszteljük az ellenfelünket. Ráadásul számomra szimpatikus is az a hadrend, amelyben a Vasas futballozik, éppen ezért alakítottam át a mérkőzés előtt a taktikát úgy, hogy létszámfölényben legyünk a középpályán. Csak Filkor Attila csodálatos gólja után hittük el, hogy nyerhetünk a listavezető ellen. Novák Csanád kiállításánál arra gondoltam, hogy amikor Filkor Attilának az Újpest elleni mérkőzésen szilánkosra törték az orrát, a bűnös még sárga lapot sem kapott… Az, hogy tíz emberrel küzdhettünk, összerántotta a csapatot, és bár felborította a cserével kapcsolatos terveimet, nem bántam, mert érezhető volt a bizalom, hogy a társaság mindent megtesz a sikerért. Taktikailag is erősek voltunk. Készültünk a Vasas szögleteire és szabadrúgásaira is. Mindenki láthatta, sikerrel. Ezúttal sem kaptunk gólt.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Feltérképeztem a Gyirmót játékát, mert tudtam, hogy ebben a kiélezett, tizenkét csapatos bajnokságban minden megtörténhet. Az is, hogy az utolsó legyőzi az elsőt. Sajnos, bekövetkezett, mert nem voltunk eléggé koncentráltak, célratörőek a mérkőzés elején. Átszerveztem a csapatot, illetve beküldtem Vaskó Tamást, és a középpályán is erősítettünk. A gond az volt, hogy ennek ellenére hátrányba kerültünk, és ez megpecsételte a sorsunkat. Hiába támadtunk jobban, nem sikerült a gólszerzés. Egyértelműen a koncentráció hiánya miatt voltunk veszélytelenebbek. Mentálisan nem voltunk eléggé jók, de mondhatom, a tizenkét nap alatt lejátszott négy mérkőzés ezt vonja maga után.

VIDEOTON–FTC 1–1

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Mindig szomorú, ha egy-nullára vezetsz és csak tíz perc van hátra, mégsem nyersz. Több lehetőségünk is volt, hogy növeljük az előnyünket, sajnálom, hogy nem sikerült. A korábbi meccseken több gólt is szereztünk, kár, hogy ezúttal csak egyet lőttünk. Őszinte leszek: nem játszottunk olyan jól, ahogy tudunk. Jobban mondva, csak időnként futballoztunk jól. Az egy-egy rendben van – talán… Furcsa gólt kaptunk, abban a szituációban jobban kellett volna védekezni. A Fradinak nem volt sok helyzete, inkább csak „pingpongozott” a kapunk előtt. Azt remélem, tanulunk ebből a mérkőzésből.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Jó meccset játszottunk, a döntetlen igazságosnak mondható. Tetszett, ahogy a Videoton gólja után visszajöttünk a mérkőzésbe. Igaz, azt sem szabad elfelejteni, hogy egy-nullánál a hazai csapatnak volt egy nagy helyzete, ha azt értékesíti, valószínűleg vége… Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy sok érdekes bírói döntés született ezen a meccsen. A játékvezető szerintem többször is feleslegesen adott sárga lapot, máskor pedig akkor állította meg a játékot, amikor nem kellett volna. Hagyni kellene a játékosokat futballozni! Nehéz hetünk van, játszottunk szombaton, most a Vidivel csaptunk össze, a hétvégén meg az Újpestet fogadjuk. Kemény időszak ez az életünkben, de sebaj, utána lesz három hét, amikor erőt gyűjthet a válogatott is. Ilyesmi csak a magyar bajnokságban létezik. Erről kérdezzék meg a többi edzőt is…

DVSC–BUDAPEST HONVÉD 0–1

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: – Hatvan percen keresztül jól játszottunk, csupán a gól hiányzott a mérkőzésből. Taktikailag és fizikailag is folyamatosan fejlődünk, úgy érzem, hogy ma rászolgáltunk volna legalább a döntetlenre. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk megnyerni a mérkőzéseket. A helyzetekben kell jobban koncentrálnunk.

MARCO ROSSI, a Honvéd vezetőedzője: – Az első félidőben jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, már akkor meg kellett volna rúgni a gólokat, de sajnos csak egyet sikerült. A második félidőben egyáltalán nem tudtuk a mi futballunkat játszani és be kell vallani, hogy nagyon ránk jött a Debrecen. Ha rúgnak egy gólt és döntetlen lett volna, akkor nem szólhattunk volna semmit. A Debrecen jó játékosokból álló csapat, nem számít, hogy jelenleg mögöttünk van a tabellán, számolni kell vele a magyar futballban.

NB I, 2016–2017, 10. FORDULÓ
SZEPTEMBER 20., KEDDHELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
DVSC–Bp. Honvéd 0–1Debrecen, Nagyerdei Stadion
1685
SZEPTEMBER 21., SZERDA
Újpest–Haladás 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion2500*
MTK–DVTK 1–0
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion
402
Mezőkövesd–Paks 1–3
Mezőkövesd, Városi Stadion1215
Gyirmót FC Győr–Vasas 1–0
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion 1400*
Videoton FC–FTC 1–1
Felcsút, Pancho Aréna

3112

*Becsült adat
AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 10 6 1 3 12– 7 +5 19
2. Ferencvárosi TC 10 5 3 2 19–11 +8 18
3. Szombathelyi Haladás 10 5 3 2 14–11 +3 18
4. Videoton FC 10 5 2 3 22–11 +11 17
5. Budapest Honvéd 10 5 2 3 16– 8 +8 17
6. Újpest FC 10 4 2 4 13–12 +1 14
7. MTK Budapest 10 3 3 4 5–11 –6 12
8. Debreceni VSC 10 3 2 5 12–16 –4 11
9. Paksi FC 10 2 4 4 9–12 –3 10
10. Mezőkövesd Zsóry FC 10 2 4 4 11–15 –4 10
11. Gyirmót FC Győr 10 2 4 4 5–14 –9 10
12. Diósgyőri VTK 10 2 2 6 10–20 –10 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik