Honvéd: szerződést kapott a nigériai válogatott hátvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.26. 19:57
A Bp. Honvéd labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött a klubnál próbajátékon részt vevő kétszeres nigériai válogatott jobbhátvéddel, Akeem Latifuval.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa tegnap elmondta, Akeem Latifu hétfő óta edzett együtt a csapattal. A próbajátékon pedig bizonyított a szakmai stábnak a 27 éves nigériai jobbhátvéd, így egyéves szerződést kötött a klubbal.elmondta, Akeem Latifu hétfő óta edzett együtt a csapattal. A próbajátékon pedig bizonyított a szakmai stábnak a 27 éves nigériai jobbhátvéd, így egyéves szerződést kötött a klubbal.

Latifu 2010-ig hazájában a Bussdor FC, Ocean Boys FC és Akwa United labdarúgója volt, majd légiósként három norvég csapatban, a Strömsgodsetben, az Aalesundban és a Höddben is megfordult, utóbbival pedig kupagyőztes lett.

2016-ban Ukrajnába szerződött, ahol a Sztal Kamjanszke játékosa lett. Ezt követően a török Alanyaspor és végül az azeri FK Zira együttesében futballozott – tudósít a kispestiek honlapja.

Latifu tagja volt a 2007-es kanadai U-20-as világbajnokságon szereplő nigériai válogatottnak, valamint kétszer a felnőttválogatott mezét is magára húzhatta.

A 27 éves játékosnak honfitársát, a térdsérülés miatt kidőlő Patrick Ikenne-Kinget kell majd elsősorban pótolnia.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Danilo(brazil, szabadon igazolhatóként, legutóbb Dibba al-Fudzsajra – Arab Emírségek),Deák István(Mosonmagyaróvár), Akeem Latifu(nigériai, FK Zira – Azerbajdzsán, szabadon igazolhatóként), Pölöskei Zsolt(Videoton)
Kölcsönbe érkezők:Laczkó Zsolt(Paks, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérők:Bobál Gergely(ZTE FC),Fehér Imre(SZEOL SC),Varga Márkó(Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Bíró Ákos, Gergényi Bence, Herjeczki Kristóf, Nemes Barna, Rózsahegyi Dominik, Stoiacovici Dávid
Kiszemeltek:
Távozók:Hajdú Ádám(Paks, kölcsön után végleg),Hidi Patrik(szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vasas, Puskás Akadémia, DAC – Szlovákia),Koszta Márk(Mezőkövesd),Somogyi Csaba(Budafok),Dusan Vasziljevics(szerb-magyar, szabadon igazolható),Vernes Richárd(paksi kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Bora György(ismét Dorog),Vajda Dániel(budaörsi kölcsön után Dorog)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balázs Zsolt(Paks, onnan ZTE FC),Zsótér Donát(Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik