Hat ferencvárosi Garami József csapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 15:58
Lezárult a Nemzeti Sport Online szavazása, összeállt olvasóink álomalakulata. Ez alapján a Garami József irányította Jova – Brachi, Caneira, Besic, Völgyi – Somália, Mitrovics, Leonardo, Luque – Böde, Jenner összetételű együttes lett az év csapata.
A szurkolók elégedettek Jova Leventéék teljesítményével – hat ferencvárosi játékos került be az „álomcsapatba” (Fotó: NS-archív)
A szurkolók elégedettek Jova Leventéék teljesítményével – hat ferencvárosi játékos került be az „álomcsapatba” (Fotó: NS-archív)
A szurkolók elégedettek Jova Leventéék teljesítményével – hat ferencvárosi játékos került be az „álomcsapatba” (Fotó: NS-archív)
A szurkolók elégedettek Jova Leventéék teljesítményével – hat ferencvárosi játékos került be az „álomcsapatba” (Fotó: NS-archív)
A szurkolók elégedettek Jova Leventéék teljesítményével – hat ferencvárosi játékos került be az „álomcsapatba” (Fotó: NS-archív)

 

 

AZ NSO ÁLOMCSAPATA
Jova Levente (Ferencváros, 3238 szavazat) – Álvaro Brachi (Videoton, 3187), Marco Caneira (Videoton, 2139), Muhamed Besic (Ferencváros, 4718), Völgyi Dániel (Győri ETO, 3519) – Somália (Ferencváros, 3566), Nikola Mitrovics (Videoton, 2728), Leonardo (Ferencváros, 3190), José Luque (DVTK, 3894) – Böde Dániel (Ferencváros, 4243), Julian Jenner (Ferencváros, 3254)

A Nemzeti Sport Online olvasói szavazása némileg meglepő eredménnyel zárult. 2008 óta rendszeresen arra kérjük látogatóinkat, hogy szavazzanak az aktuális NB I-es idény legjobb együttesére, de soha annyi ferencvárosi játékos nem került be az „álomcsapatba", mint most. Ezúttal ugyanis az összes olyan poszton, ahol lehetett fradistára voksolni, az illető meg is nyerte a versenyt, így a fővárosi zöld-fehérektől hat labdarúgó tagja az NSO-olvasók tizenegyének: Jova Levente, Muhamed Besic, Somália, Leonardo, Böde Dániel, Julian Jenner.

Még 2011-ben is csak két ferencvárosi játékos került be a tizenegybe (akárcsak az őszi álomcsapatba, akkor Böde és Jenner), pedig akkor bronzérmes lett a gárda. Ez alighanem azt mutatja, hogy a még mindig az egyik legnagyobb lélekszámú ferencvárosi szurkolótábor az ötödik hely ellenére a játékkal, a kulcsjátékosok teljesítményével meg van elégedve, ezért szavazott elsöprő fölénnyel a kedvenceire.

EGY, CSAK EGY GYŐRI – FEHÉRVÁRI FÖLÉNY A VÉDELEMBEN

Kapusposzton Jova Levente (Ferencváros, 3238 voks) az őszi első, a most harmadik helyen záró, a Lombard bennmaradásában főszerepet vállaló Szűcs Lajost (1295), illetve a nyolc százalékkal elmaradó, második helyen végző, korábbi ferencvárosi Kemenes Szabolcsot (2591) utasította maga mögé, aki sokat tett azért, hogy csapata, a Honvéd bronzérmesként fejezhesse be az idényt.

A védelemben az Álvaro Brachi (Videoton, 3187), Marco Caneira (Videoton, 2139), Muhamed Besic (Ferencváros, 4718), Völgyi Dániel (Győri ETO, 3519) összetételű négyes kapta a legtöbb voksot.

Közülük a két fehérvári már ősszel is ott volt a „kiválasztottak" között. A spanyol Brachi ezúttal is könnyedén nyerte meg a jobbhátvédek vetélkedését – ez a pozíció továbbra is hiányposztnak tűnik az NB I-ben –, ám a portugál Caneirát a válogatott Guzmics Richárd (Haladás, 2063) a belső védő pozícióban már meg tudta szorítani, ám végül a csapatba nem került be. Nem úgy a bosnyák válogatott Muhamed Besic (Ferencváros, 4718), aki az összes posztot figyelembe véve a legtöbb voksot kapta.

A védelem egyetlen magyar – és a teljes csapat egyetlen bajnok, vagyis győri – tagja az ősszel is beválogatott Völgyi Dániel (Győri ETO, 3519), aki egyedül több szavazatot kapott, mint a második és harmadik helyen záró Alessandro Iandoli (Újpest) és Korhut Mihály (DVSC-Teva) páros összesen. Ez mutatja, hogy teljesítményével a semleges szurkolókat is meggyőzte, annak ellenére, hogy csupán 16 találkozón lépett pályára. Igaz, ezeken négy gólt is szerzett, ami nem rossz egy védőtől.

FERENCVÁROSI BRAZILOK A KÖZÉPPÁLYÁN

A jobb oldali középpályás posztján a brazil Somália (Ferencváros, 3566) két, tavasszal különböző okokból kevesebbet játszó magyar válogatottat utasított maga mögé Gyurcsó Ádám (Videoton, 1459) és Koltai Tamás (Győri ETO, 1135) személyében. Somália elismertségén valószínűleg sokat javított az Újpest elleni bombagólja, amely az MLSZ szavazásán kiérdemelte az év legszebb találata titulust. Szélső védőként ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de tavaszi négy gólja és két gólpassza (összesen hat találatig és négy asszisztig jutott) így is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy középpályásként bekerüljön olvasóink csapatába.

A fehérvári Kovács István (Videoton, 2632) azonban hiába váltott ki általános elismerést tavaszi produkciójával, a kilenc meccsen két gólt és egy gólpasszt elérő brazil Leonardót (Ferencváros, 3190) nem tudta megelőzni.

Kovács csapattársa, a szerb Nikola Mitrovics (Videoton, 2728) védekező középpályásként lett tagja az „álomcsapatnak", amihez valószínűleg nagyban hozzájárultak szépségdíjas tavaszi találatai, összesen hat gólig jutott. A bal szélre a szavazatok ötven százalékát begyűjtő spanyol José Luque (DVTK, 3894) került. A 35 évesen visszavonuló középpályás volt talán az egyetlen, aki a teljes szezont tekintve is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az amúgy meglehetősen hullámzó játékot produkáló DVTK-ban, így a beválogatása papírformának tekinthető.

BÖDE, JENNER CSATÁRDUÓ, GARAMI A SZEZON EDZŐJE

A csatársorban is érvényesült a ferencvárosi érzelmű szavazók fölénye, ugyanis Böde Dániel (Ferencváros, 4243) és a holland Julian Jenner (Ferencváros, 3254) párosára esett a választás. Ketten együtt 22 gólig jutottak. A jobb oldali támadók között a 18 góllal sorozatban másodszor gólkirályi címet kiérdemlő Adamo Coulibaly (DVSC-Teva, 2040), a bal oldalon pedig a Honvéd tavaszi menetelésében fontos szerepet játszó argentin Leandro Martínez (Bp. Honvéd, 1464) lett a második. Ha csak a gólokat nézzük, a második helyen záró kettős eredményesebb volt a Böde, Jenner duónál, ugyanis Martínez és Coulibaly együtt 24 gólt jegyzett.

Az NSO-csapat vezetőedzője a 73 éves Garami József (MTK, 2512) lett, aki jó „hajrájával" előzte meg a bajnokcsapat mesterét, a sokáig vezető Pintér Attilát (Győri ETO, 2269). Garami alighanem annak köszönheti a sikerét, hogy két év leforgása alatt hatalmas utat járt be csapatával az NB I 15. helyétől az NB II-n keresztül az élvonal 4. pozíciójáig, és ezt a semleges drukkerek is nagyra értékelik.

A hat ferencvárosi játékos mellett három fehérvári, egy-egy győri és diósgyőri labdarúgó alkotja olvasóink együttesét. Az, hogy a bajnokcsapatból csak egy játékos került be a csapatba, azért arról is árulkodik, hogy a semleges drukkereket talán kevésbé győzte meg a győri gárda. Ez persze mit sem változtat azon a tényen, hogy Pintér Attila legénysége teljesen megérdemelten, tízpontos előnnyel zárt a tabella élén.

Garami József tíz éve dolgozott a Ferencvárosnál, most képzeletbeli álomcsapatunk edzőjeként „dirigálhat” ferencvárosi játékosokat (Fotó: NS-archív)
Garami József tíz éve dolgozott a Ferencvárosnál, most képzeletbeli álomcsapatunk edzőjeként „dirigálhat” ferencvárosi játékosokat (Fotó: NS-archív)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik