Haladás: trófeákért érkezett az ausztrál válogatott támadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 14:53
David Joel Williams azért jött Európába, hogy kupákat nyerjen. A Haladás labdarúgócsapatának kétszeres válogatott ausztrál támadója – aki a Melbourne Cityből igazolt Magyarországra – úgy érzi, beilleszkedett Szombathelyen.

„Habár Ázsiából is volt ajánlatom, úgy gondoltam, ha már kontinenst váltok, mindenképpen Európába jövök, itt lehet a legtöbbet fejlődni, tapasztalatokat szerezni – mondta Williams a Haladás honlapjának. – Nehéz volt otthagynom Ausztráliát, a barátokat, a családot, nem egyik pillanatról a másikra döntöttem, alaposan átgondoltam mindent. Magyarországról, a futballról, Szombathelyről előzőleg gyakorlatilag semmit sem tudtam. A magyar válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn aratott kettős győzelméről ugyan hallottam, de többet nem tudtam, így az interneten tájékozódtam, hová jövök. Szombathely kicsi, de gyönyörű város, és bár csak rövid ideje vagyok itt, úgy érzem, sikerült beilleszkednem a csapatba. Legtöbbet Pedro (Bosnjak Predrag), Peti (Halmosi Péter), Gabi (Király Gábor) segít, de bármelyik társamhoz és a szakmai stábhoz is nyugodtan fordulhatok, ha valami gondom van – mindenki beszél angolul. A magyar nyelv viszont nagyon nehéznek tűnik. Nagyon jó mentalitású, ambiciózus edzőnk van, a keretben pedig rengeteg a technikás, jó labdarúgó. A körülményekre sem lehet panasz, ambiciózus klubhoz szerződtem és örülök, hogy jövőre már az új stadionunkban futballozhatunk.”Haladás honlapjának. – Nehéz volt otthagynom Ausztráliát, a barátokat, a családot, nem egyik pillanatról a másikra döntöttem, alaposan átgondoltam mindent. Magyarországról, a futballról, Szombathelyről előzőleg gyakorlatilag semmit sem tudtam. A magyar válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn aratott kettős győzelméről ugyan hallottam, de többet nem tudtam, így az interneten tájékozódtam, hová jövök. Szombathely kicsi, de gyönyörű város, és bár csak rövid ideje vagyok itt, úgy érzem, sikerült beilleszkednem a csapatba. Legtöbbet Pedro (Bosnjak Predrag), Peti (Halmosi Péter), Gabi (Király Gábor) segít, de bármelyik társamhoz és a szakmai stábhoz is nyugodtan fordulhatok, ha valami gondom van – mindenki beszél angolul. A magyar nyelv viszont nagyon nehéznek tűnik. Nagyon jó mentalitású, ambiciózus edzőnk van, a keretben pedig rengeteg a technikás, jó labdarúgó. A körülményekre sem lehet panasz, ambiciózus klubhoz szerződtem és örülök, hogy jövőre már az új stadionunkban futballozhatunk.”

„Néhány edzőmeccsen már pályára léptem, de persze kellett kis idő, mire összeszoktunk a társakkal, elsajátítottam a taktikát – folytatta Williams. – Elöl több poszton is kipróbált és az edzőmeccseken nem mindig ugyanabban az összeállításban szerepeltünk. Ami a céljaimat illeti, azért jöttem Európába, hogy kupákat nyerjek, a bajnokság végén a második helyen akarok végezni a csapattal, ezáltal kilépni a nemzetközi kupaporondra. Miután csak két és fél hónapig tart a tavaszi szezon, ha hat-hét gólt szereznék, elégedett lennék. Azért érkeztem, hogy játékommal és góljaimmal segítsem a Haladást. Két hét múlva már csatlakozik hozzám a feleségem is – addigra összepakol és befejezi a munkáját – úgyhogy nem leszek egyedül.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik