FTC: magyar fiatalok és külföldiek is érkeznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.08. 12:11
null
(Fotó: NS-archív)
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 hírcsatornán beszélt a klub elmúlt fél évéről és a várható téli játékosmozgásról.

A sportvezető hangsúlyozta, továbbra is cél a bajnoki cím és a Magyar Kupa-győzelem, ehhez minden feltétel a csapat rendelkezésére áll. Szóba került a klub és a játékvezetők kapcsolata, erről Orosz elmondta:

„Ha úgy érezzük, hogy sérelem ér minket, nem maradunk csendben, még ha van is olyan, akinek ez nem tetszik. Az MLSZ azt válaszolta nekünk, hogy nincs diszkrimináció, tehát nem lehet kérni, hogy valaki ne vezessen nekünk meccset. Ebből azt szűröm le, hogy Vad II István is vezethet Ferencváros-mérkőzéseket…”

Ami a téli játékosmozgást illeti, eddig két labdarúgót adott el a klub, az ecuadori Cristian Ramírez az orosz FK Krasznodarhoz, Nagy Dominik a lengyel Legia Warszawához került.

„Mindkettő jó üzlet volt – folytatta Orosz Pál. – Senkit nem akarunk visszatartani attól, hogy az álmait megvalósítsa. Ha komoly ajánlatot érkezik egy játékosunkért, el kell engedni – főleg ha ebből a klub is profitál.”

„Még egy távozó ismert, Gyömbér Gáborral közös megegyezéssel szerződést bontottunk.”

Az eddigi csapatkapitány tehát ingyen került a feljutást megcélzó Puskás Akadémiához.

„Több érkező is lesz: részben fiatal magyar játékosok, akik válogatott keretaggok vagy a válogatott közelében vannak, részben külföldiek. Próbajátékosok is jönnek, de neveket nem mondunk a szerződés aláírásáig.”

Az FTC január 23-án utazik Valenciába edzőtáborozni, ahová már több új játékos is a csapattal tarthat, így a korábban Ralf Zumdick által beharangozott ghánai labdarúgók, akiknek Orosz szerint a jövő héten kell megérkezniük a Népligetbe. A vezérigazgató azzal zárta, hogy a védelem megerősítése kiemelten fontos lesz, míg a kapuba Holczer Ádám tért vissza a csapathoz.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK), Botka Endre (Bp. Honvéd), Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország)
Távozók: Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német)

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Valencia (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14.: FTC–Tevel
Január 18.: FTC–BKV Előre
Január 21.: Puskás Akadémia–FTC
Január 25., Spanyolország, 11.00: FTC–Rapid Wien (osztrák)
Január 28., Spanyolország: FTC–Slovan Liberec (cseh)
Január 31., Spanyolország, 16.00: FTC–Sparta Praha (cseh)
Február 4.: az ellenfél még nem ismert

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik