FTC: Európa legmodernebb egyesülete – ez a cél 2020-ra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.01. 19:11
null
Fradi-hangulat a Groupama-arénában (Fotó: NS-archív)
Az a célunk, hogy 2020-ra a Ferencváros Európa legmodernebb sportegyesülete legyen – mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a klub hagyományos szilveszteri koccintásán az egyesület vezetői, támogatói, sportolói jelenlétében.

 

„Nem Magyarország, nem Közép-Európa, nem Közép-Kelet-Európa, hanem Európa legmodernebb sportegyesülete” – nyomatékosított Kubatov Gábor a fradi.hu-n meghallgatható beszédében.

FRADIVÁROS HÁROM ÉV ALATT

Kubatov Gábor hosszan beszélt a Fradiváros beruházásról, amely kétévnyi alapos előkészítés után hamarosan látványos szakaszába lép.

„Az összes szakosztály, mindenki új otthont kap. Mindenki” – mondta Kubatov az új infrastrukturális beruházásról, amely nagyrészt az állam által megvásárolt és a klub használatába adott Építők-sporttelepen valósul meg a tervek szerint három év alatt.

A klubelnök beszámolója szerint teljesen új csarnokrendszer nő ki a földből kb. 80 000 négyzetméteren. Épül négycsillagos szálloda és a vidékről igazolt tehetségek elszállásolására alkalmas kollégium, amelyek közös kiszolgálóegységen működnek majd.

KÉZILABDACSARNOK, JÉGCSARNOK, ATLÉTIKAI KÖZPONT

„Új kézilabdacsarnokot építünk, ez a legfontosabb, hiszen nonszensz, hogy nem tudunk Budapesten nemzetközi mérkőzést játszani” – fogalmazott Kubatov, hozzátéve, hogy a reményei szerint a budapesti olimpiai pályázattal összhangban megépülő aréna egyben rendezvénycsarnok is lesz, hogy a nemzetközi tendenciáknak megfelelően bevételt termeljen a klubnak.

A tervek szerint a klub új uszodát épít a vízipólósoknak és az úszóknak – készül egy kültéri medence is a póló „nyári sportággá” válásának jegyében, és épül medence a szülőknek is, hogy hasznosan tölthessék el az időt, amíg a Fradiban sportoló gyermekeikre várnak (jelenleg 3500 gyermek sportol az FTC népligeti létesítményeiben, ez a szám az infrastruktúra fejlesztése nyomán 5000-re nő).

A zöld-fehérek jégcsarnokot is álmodtak, amely – norvég példa alapján – a jégkészítéshez szükséges hőenergia révén az uszoda és a kézilabdacsarnok fűtését is szolgálja majd, hozzájárulva ezzel a komplexum energiatakarékos működtetéséhez.

Megújul a birkózók és az ökölvívók otthona, már zajlik a kajak-kenusok vízitelepének felújítása, új csarnokot kap a torna, komplett országos bajnokság megrendezésére alkalmas otthonhoz jutnak az atléták, és létrejön a teljes egyesületet kiszolgáló orvosi központ is. A beruházás egyik velejárója, hogy az Építők vívószakosztálya betagozódik a Fradi családba.

Kubatov Gábor (Fotó: Földi D. Attila – archív)
Kubatov Gábor (Fotó: Földi D. Attila – archív)

 

ÖSSZEZAVARODOTT JÁTÉKVEZETŐI TESTÜLET

Kubatov Gábor hosszan beszélt az NB I-es labdarúgócsapatról az alkalmanként sérelmesnek érzett játékvezetés tükrében. Az elnök szerint „Csányi Sándor az elmúlt huszonöt esztendő legjobb labdarúgó-szövetségi elnöke”, de alatta „apparátusi hibák” történnek.

Kubatov szerint a játékvezetői testület „össze van zavarodva”, „állandó értékrend nélkül dolgozik”, „nem túl konzekvens”.

Szerinte ennek tudható be a nemzetközi összehasonlításban is kirívó statisztika, miszerint az őszi szezonban a Fradi csupán két tizenegyest rúghatott (volt csapat, amelyik nyolcat), ellene viszont kilencet is ítéltek (a 34-ből), továbbá hogy „a nem beseggelő, hanem támadófocit játszó” Ferencváros játékosai kapták a második legtöbb piros lapot és a legtöbb sárga lapos figyelmeztetést.

REFORMJAVASLATOK OROSZ PÁLLAL KÖZÖSEN

„Itt valami hiba történik” – véli Kubatov Gábor, aki reformjavaslatokkal is előállt. Hozzátette: Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója azért mondott le az NB I-es bizottság elnöki posztjáról a közelmúltban, hogy a reform ügyét kettejük vezetésével sikerre vigyék.

Kubatov szerint a bírói testületnek a jelenleginél átláthatóbban kell működnie, és ennek érdekében arra van szükség, hogy
• nyilvánosságra hozzák a meccsjegyzőkönyveket, az ellenőri jelentéseket, a bírói jelentéseket, valamint a bírói értekezletek és a fegyelmi bizottság értekezleteinek szó szerinti jegyzőkönyvét, hogy tudni lehessen, ki mit nyilatkozott, mivel indokolta mondandóját;
• utólag bele lehessen hallgatni a játékvezető és segítői közötti, mérkőzések közbeni rádióforgalmazású beszélgetésekbe, hogy még pontosabban tudni lehessen, mi történt a pályán a mérkőzések fontos pillanataiban.

KUBATOV GÁBOR SOK MÁS TÉMÁT IS ÉRINTŐ BESZÉDE IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG TELJES EGÉSZÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik