FTC: forró a kispad, húsz év alatt huszonegy váltás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.01. 21:07
A Ferencváros labdarúgócsapatának kispadja Ricardo Moniz számára is túl kényelmetlennek bizonyult – mint arról beszámoltunk, a holland vezetőedző szerződését a csapat gyenge szereplése miatt felbontotta a vezetőség –, de elődei is sokat tudnának mesélni erről. Az FTC kispadja az egyik legforróbb a magyar futballéletben: 1993 óta a mostani a 21. edzőváltás.

1993-ban az 1990-ben a kispadra került Nyilasi Tibor irányította a Ferencváros szakmai munkáját, regnálása messze a leghosszabb az elmúlt két évtizedben. Őt 1994-ben a csapatot két bajnoki címre és BL-csoportkörbe vezető Novák Dezső váltotta – ő volt a mai napig az utolsó FTC-edző, aki két teljes szezont is a kispadon töltött.

Novák Dezső után az edzőkeringő további résztvevői, beszámítva a megbízott edzőket: Mucha József, Varga Zoltán, Nyilasi Tibor (ismét), Marijan Vlak, Mucha József, Stanko Poklepovic, Csank János, Garami József, Pintér Attila, László Csaba, Gellei Imre, Zoran Kuntics, Csank János (ismét), Bobby Davison, Craig Short, Prukner László, Nagy Tamás, Détári Lajos, Ricardo Moniz, és most megbízottként Máté Csaba vette át a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik