FTC: folytatja, még két évig játszana a távozó légiós

Vágólapra másolva!
2015.06.25. 12:14
Nem hagy fel az aktív játékkal a Ferencvárostól távozó Benjamin Lauth, aki azt mondta a Bildnek, hogy még két szezont mindenképpen szeretne futballozni.

„Jó erőben vagyok, a visszavonulásom még nincs napirenden. Még két szezont játszani akarok – idézi a Münchenbe visszatérő 33 éves csatárt a Bild. – A Budapesten eltöltött egy év tökéletes volt, nagyon jó élmény. Szereztem néhány gólt, nyertem Magyar Kupát, csodás év volt egy csodás városban, csodálatos klubnál.”

A kupákban hét, a bajnokságban hat gólt szerző Lauth elmondta, az új magyar kedvezményrendszer is közrejátszott abban, hogy távoznia kellett.

„A magyar klubok rákényszerültek, hogy tíz nem magyart tartsanak a keretükben, és közülük öten pályára lépjenek a kezdőcsapatban. A Ferencváros emiatt hét légiósától búcsúzott el, köztük az idősebbektől, mint Philipp Bönig és én. Megszüntettük a szerződést, mindenki így járt jól – mondta Lauth, aki a jövőjéről is beszélt. – Nem tudom, hol folytatom, ez a családomon is múlik. Természetesen az 1860 München mindig kedves marad számomra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik