FTC: elismert cég lett az új stadion üzemeltetője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 12:40
A Ferencvárosi Torna Club szerda délben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. üzemelteti majd a csapat új stadionját, a céggel hosszú tárgyalássorozat végén tízéves megállapodást kötöttek.

„A Lagardere-csoport éves szinten 7 milliárd eurós bevétellel rendelkezik, a LUSS-csoport ezen belül található, a magyarországi leányvállalat pedig a LUSS Kft. – idézi Szekeres Tamás ügyvezető igazgatót az ulloi 129.hu. – Lesz egy német ügyvezető partnerem is a cég vezetésében. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy felkértek a feladatra és hogy a partnerek is elfogadtak."Szekeres Tamás ügyvezető igazgatót az ulloi 129.hu. – Lesz egy német ügyvezető partnerem is a cég vezetésében. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy felkértek a feladatra és hogy a partnerek is elfogadtak."

„Európa egyik legnagyobb médiakonszernjével kötöttünk szerződést, Kelet-Európában talán elsőként, hogy a stadionunkat minél jobban kihasználhassuk – kezdte Kubatov Gábor, az FTC elnöke. – A cég segítséget nyújt a jegyértékesítésben, szponzorkeresésben, médiafelületek értékesítésében."

A LUSS-csoport referenciái között olyan nagy klubok stadionjai vannak, mint a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund és Hamburger SV, a Serie A-s Juventus és Sampdoria, vagy a francia élvonalban érdekelt Paris Saint-Germain, illetve a Monaco, de a 2006-os német világbajnokság, valamint a 2012-es és a 2016-os Európa-bajnokság több arénáját is ők üzemeltetik.

A sajtótájékoztatón az átadásról, a névhasználati jog eladásáról és anyagi részletekről is szó esett. Az építkezés május végén befejeződik, a végleges átadás augusztus elején lesz. Az üzemeltető szerint egy évben 100-120 eseményt rendezhetnek.

A névhasználati jog eladásával kapcsolatban elmondták, hogy nem kötelező meglépniük, ám megfelelő ajánlat esetén átgondolják azt. A döntést azonban mindenképpen az Albert-családdal, az FTC Baráti Körrel, valamint az elnökséggel összhangban hozzák meg. Egyelőre nem érkezett értékelhető ajánlat.

A Ferencváros minden mérkőzése előnyt élvez az egyéb programokkal szemben. 1800 Ft lesz a legolcsóbb jegy a stadionban. A jegyárak növekedése nem lesz egyenes arányos a szolgáltatások színvonalának növekedésével. A szerződés részletei nem nyilvánosak, de a Ferencváros számára előrelépés a jelenlegi helyzetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik