FTC: Bundesliga-csatár menedzserével tárgyaltak

Vágólapra másolva!
2016.01.17. 15:54
null
Tomás Pekhart Nürnbergben szerzett nevet magának (Fotó: Action Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) 11. helyen álló Ingolstadt mellőzött cseh támadójának, Tomás Pekhartnak a menedzserével tárgyaltak Budapesten a Ferencváros klubvezetői. Erről Pavel Paska, a 26 éves, 19-szeres cseh válogatott játékos képviselője nyilatkozott az aktualne.cz oldalnak.



„Igen, meg tudom erősíteni, hogy találkoztam a Ferencváros vezetőivel Budapesten” – mondta a menedzser a honlapnak.

A 194 cm magas csatár első nevesebb együttese a Slavia Praha volt, ahonnan 17 évesen került a Tottenham Hotspur akadémiájára. Miután az első csapatba nem tudta beverekedni magát, előbb a Southamptonhoz került kölcsönbe, majd vissza a prágai Slaviához. 2010-ben megvette a Jablonec, de hamarosan a Sparta Prahánál találta magát, szintén kölcsönbe.

Sokkal jobban sikerült a nürnbergi időszaka, első élvonalbeli idényében 31 mérkőzésen kilenc gólt szerzett, és adott öt gólpasszt. Utána azonban visszaesett a teljesítménye. A 2012–2013-as idényben 31 mérkőzésen már csak négyszer volt eredményes, a 2013–2014-es szezon 23 bajnokiján pedig egyszer. Közben lekerült az akkor már másodosztályú klub tartalékjaihoz, de az Ingolstadt mentőövet dobott neki.

A gólokkal azonban utóbbi egyesületnél is adós: a másodosztályban 12, az ősszel már az élvonalban négy bajnokin nem talált az ellenfelek kapujába. Igaz, a Bundesligában mindössze 81 percet tölthetett a pályán. Pekhart 2014. február 22. óta nem szerzett gólt, akkor a Braunschweignek talált be még a másodosztályban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ognjen Djelmic (bosnyák, Zeljeznicar Bosznia-Hercegovina), Kleinheisler László (Videoton), Otigba Kenneth (Heerenveen Hollandia), Tomás Pekhart (Ingolstadt – Németország)
Távozók: Kurucz Péter (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Kisvárda)
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár), Haris Attila (Soroksár), Kunsági Roland (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Haraszti Zsolt, Holman Dávid (DVTK, Haladás, Puskás FC), Popov Patrik (Soroksár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik