FTC: az új kamionnal határon túlra is vinnék a fradizmust – videó

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 15:04
A Ferencváros péntek délelőtt a Groupama Aréna előtt bemutatta új kamionját, amellyel nem csupán sporteseményekre, hanem különböző fesztiválokra és falunapokra is eljuthat a klub. A sajtóesemény után Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke nyilatkozott az NSO Tv-nek.

„Több felmérést végeztünk, és arra jutottunk, hogy több mint 150 ezer, szurkolói kártyával rendelkező fradista van, akik átlagosan 115 km-re laknak Budapesttől. Elkezdtünk azon gondolkozni, hogyan tudnánk eljutni hozzájuk” – mondta Nyíri Zoltán.

A Ferencváros nem csupán sporteseményeken, hanem különböző rendezvényeken is használni szeretné a kamiont – akár falunapokra és fesztiválokra is eljuthatnak az FTC tagjai.

A kamion húsz méter hosszú, két és fél méter széles, valamint négy és fél méter magas, külseje teljesen zöld, s megtalálható rajta az FTC logója, valamint szimbóluma, a sas is. A Ferencváros ügyvezető alelnöke bemutatta a monstrum belső terét is, amelyben egy szurkolói bolt, illetve egy kisebb múzeum is megtalálható. Ebben a múzeumban szinte mindig cserélik majd a relikviákat, mindig annak a szakosztálynak lesznek ott a begyűjtött ereklyéi, amelyik éppen utazásra használja a „bestiát”.

Nyíri elmondta, nem csupán Magyarországon szeretnék népszerűsíteni a klubot.

„Az a tervünk, hogy határtól határig, sőt a határon túlra is elvigyük a fradizmust, a klubnak a mondanivalóját. Szeretnénk, hogy minél többen megismerjék a Ferencvárost, azok is, akik nem tehetik meg, hogy eljussanak hozzánk” – tette hozzá Nyíri Zoltán.

A sportvezető elárulta, a hazai mérkőzések idejére még keresik a kamion állandó helyét, de erre augusztus 31-ig mindenképpen várni kell, addig ugyanis a Balatonon kezdi meg az országjárást. Előbb Siófokon, majd Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és Balatonalmádiban lesz látható.

Az eseményen kiderült, a belső kialakításhoz egy tonna faanyagot, 200 méter acél zártszelvényt, több száz méter vezetéket és 3500 csavart használtak fel. Az impozáns külső és belső megjelenést 600 négyzetméternyi fóliával biztosították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik