FTC: a szakmai stáb a héten meghajtotta a keretet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 19:06
A héten az erőnléti munkára helyezte a hangsúlyt a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai stábja. Ralf Zumdick a fradi.hu-nak elmondta: céljuk a jelenleginél is jobb állóképesség elérése volt, mintegy pótolandó a nyáron nem teljes alapozást.

„A válogatott mérkőzések miatt most több szünetünk van a bajnokságban, amit szeretnénk minél hasznosabban tölteni – mondta Zumdick. – Elsősorban fizikailag terheljük a fiúkat, kemény edzéseket tartunk nekik ebben az időszakban. Javulnunk kell a stabilitásban, ez mindegyik csapatrészt érinti. A nyáron a korai Európa-liga-mérkőzések miatt nem sikerült teljes alapozást csinálnunk, ezért most is komoly fizikai munkát kell elvégezni. Azt szeretnénk elérni, hogy az NB I-ben miénk legyen a legfittebb csapat. Óriási erőt és magabiztosságot ad ugyanis, ha a meccs közben érzed, hogy jobban bírod erővel, mint az ellenfél játékosai."Zumdick. – Elsősorban fizikailag terheljük a fiúkat, kemény edzéseket tartunk nekik ebben az időszakban. Javulnunk kell a stabilitásban, ez mindegyik csapatrészt érinti. A nyáron a korai Európa-liga-mérkőzések miatt nem sikerült teljes alapozást csinálnunk, ezért most is komoly fizikai munkát kell elvégezni. Azt szeretnénk elérni, hogy az NB I-ben miénk legyen a legfittebb csapat. Óriási erőt és magabiztosságot ad ugyanis, ha a meccs közben érzed, hogy jobban bírod erővel, mint az ellenfél játékosai."

A szakember beszélt a fiatalok beépítésének fontosságáról.

„Thomas Doll és én is folyamatosan figyeljük az utánpótlás-játékosokat. Ha látunk egy tehetséges fiatalt, akkor azt örömmel kipróbáljuk a Ligakupában, ahogyan történt ez a legutóbbi összecsapáson is, amelyen számtalan fiatal mutathatta meg magát. A közös munkák alkalmával látjuk rajtuk, hogy fejlődnek. Mi is szeretnénk, ha egyre több korosztályos labdarúgónak adhatnánk több lehetőséget, és amennyiben elérik a kívánt szintet, ez meg is történik majd. A lehető legtöbbet akarjuk kihozni belőlük."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik