FTC: Böde Dánielt szerződtetné a Lech Poznan – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.16. 10:01
null
Az Újpest ellen duplázó Bödére felfigyeltek Lengyelországban (Fotó: Veres Viktor)
Az eurosport.onet.pl szerint a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő, Kádár Tamást, Lovrencsics Gergőt és Holman Dávidot is foglalkoztató Lech Poznan szerződtetné Böde Dánielt, a Ferencváros csatárát.

Böde Dániel nagyszerűen kezdte a szezont, nyolc mérkőzésen tíz gólt szerzett az NB I-ben. A Lech Poznan ugyanakkor bajban van a gólszerzéssel, az egész csapat szintén nyolc találkozót követően mindössze öt találatnál jár, az együttes négy ponttal a bajnokság utolsó előtti helyén tanyázik.

Böde hajlik a hosszabbításra

A Nemzeti Sport Online információja szerint a zöld-fehérek már tárgyalnak az új szerződésről Böde Dániellel, aki hajlik a hosszabbításra. A 29. életévét októberben betöltő csatár ugyanis nem feltétlenül gondolkodik külföldi folytatásban karrierjének ezen szakaszában.

Bővebben erről itt!

Az Eurosport információja szerint a Lech már 2013-ban szerződtette volna Bödét, a csúcsformában futballozó támadó megszerzése pedig újra napirendre került. A csatár szerződése 2016 nyarán lejár a Ferencvárossal, így ha nem hosszabbítanak a felek, még a télen tudja értékesíteni játékosát a Fradi, különben ingyen elveszíti.

Az, hogy a jövő nyárig érvényes Böde szerződése a Fradival, egyben azt is jelenti, hogy a télen szabadon tárgyalhat a kérőkkel. A Legia Warszawa is így szerezte meg a nyáron Nikolics Nemanját, akinek lejárt a szerződése a Videotonnal.

A Lech Poznan már három magyar futballistát alkalmaz, Holman Dávid kölcsönszerződése az év végén jár le, mellette Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő is Böde kérőjénél játszik.

Piotr Rutkowski, a Lech alelnöke korábban a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, három játékosnál többet nem szeretnének egy külföldi nemzetből foglalkoztatni, valamint arról is beszélt, Holmannak bizonyítania kell, hogy maradhasson.

Böde érkezése tehát azt is jelentené, hogy az egyik, most is a Lechnél futballozó magyarját nem tartja meg a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik