Fogadási csalás: az FTC-Siófok meccs is érintett lehet - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 09:24
A Blikk információi szerint a tavaszi Ferencváros–Siófok (4–2) NB I-es labdarúgó-mérkőzés is szerepel azon meccsek között, melyeket a rendőrség a fogadási csalásban érintett lehetséges találkozók között tart számon.

A gyanú szerint az április 13-án rendezett FTC-Siófok (4–2) NB I-es meccset megpróbálták befolyásolni, mégpedig úgy, hogy legalább két gól különbséggel kellett kikapniuk a vendégeknek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a klubok csaltak, „csak" néhány játékost keresett meg a fogadási maffia, de egyelőre egyik csapat tagjait sem hallgatták ki – adta hírül a Blikk. NB I-es meccset megpróbálták befolyásolni, mégpedig úgy, hogy legalább két gól különbséggel kellett kikapniuk a vendégeknek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a klubok csaltak, „csak" néhány játékost keresett meg a fogadási maffia, de egyelőre egyik csapat tagjait sem hallgatták ki – adta hírül a Blikk.

Amint arról már beszámoltunk, az elmúlt napokban újabb előállítások történtek a hazai fogadási csalások ügyében, a Nemzeti Sport értesülései szerint a Debrecen–KTE (4–4) U19-es mérkőzés is érintett, illetve a korábbi, szintén U19-es Puskás Akadémia-Videoton–Bozsik Akadémia-Nyíregyháza (3–0) bajnoki előtt szintén megkeresték a találkozó játékvezetőjét az eredmény befolyásolása céljából. Ugyanakkor azt a rendőrség sem cáfolta – bár konkrétumokról egyelőre nem kívánt nyilatkozni –, hogy felnőtt élvonalbeli összecsapások is lehetnek a most vizsgálni kezdett meccsek között.

A héten kirobbant üggyel kapcsolatban egyelőre az egri börtönben raboskodik az MLSZ feljelentése alapján a fogadási ügyben meggyanúsított B. Gábor, D. Márk, M. Zsolt, Str. László, valamint T. Norbert. Az előállítások után ugyanis két nappal a hatóság előterjesztésére az Egri Járásbíróság elrendelte a fogadási csalásban gyanúsítottak letartóztatását. Az ítélet egyelőre nem jogerős, hiszen valamennyien fellebbeztek, s mint azt Dr. Nyíri Beátától, az Egri Törvényszék szóvivőjétől megtudtuk, a jövő hét elején tárgyalják az ügyet.

Nem számítana meglepetésnek, ha a nyomozás érdekeire való tekintettel a törvényszék helyben hagyná a bíróság ítéletét. Ez azt jelentené, hogy legkevesebb harminc napon át élvezhetik a gyanúsítottak az egri börtön nyújtotta szolgáltatásokat.

K. Gábor, az ügy hatodik gyanúsítottja ellen – mivel megbánó, beismerő vallomást tett – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

 

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik