Fogadási csalás: 750 ezret ígértek az U19-es meccs bírójának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 07:38
Újabb gyanús U19-es labdarúgó bajnoki mérkőzésre derült fény: a B. Gábor és Str. László irányította elkövetői csoport egyik tagja április 18-án – a találkozó előtt két nappal – azzal kereste meg a Puskás Akadémia-Videoton–Bozsik Akadémia Nyíregyháza U19-es mérkőzésre küldött játékvezetőt, hogy kettőezerötszáz euró – mai árfolyamon hétszázötvenezer forint – ellenében a kívánt eredmény szülessen. Hogy mi lett volna az az eredmény, egyelőre nem tudható, a megkeresett bíró ugyanis azonnal visszautasította az ajánlatot, mi több, jelentette az esetet.

Dicséretes, egyben bátor cselekedet, s hogy nem játszadozásról van szó, azt jelzi: a hatóság rendőri védelmet ajánlott a becsületes, a szabályoknak megfelelően eljáró játékvezetőnek, ám arról, hogy a visszautasítást követően másoknál próbálkoztak-e a csalók, nincs információ. Ugyanakkor – tudomásunk szerint – az elkövetői kör hatvanezer euró, azaz csaknem tizennyolcmillió forint értékben kívánt fogadni a mérkőzésre; ezt az információt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Amint azt a Nemzeti Sport szerdai számában megírta, K. Gábor partjelző a múlt hét szerdán játszott DVSC-DLA–Kecskeméti TE U19-es mérkőzés előtt háromszázezer forintért vállalta, hogy manipulálja az egyébként 4–4- re végződő találkozót, s bár négy tizenegyest is ítélt a bíró – akinek a szerepét egyelőre nem firtatják, legalábbis hivatalosan nincs róla információ... –, a beszervezett végül egy fillért sem kapott, sőt miután előállította a rendőrség, részletes, megbánó és beismerő vallomást tett, s szabadlábon várhatja a bírósági tárgyalást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik