Fogadási csalás: újabb őrizetbe vételek, bűnözői csoport tagjait hallgatták ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 13:54
null
Képünk illusztráció (Fotó: Imago)
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága vesztegetés bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást labdarúgó mérkőzések befolyásolása miatt, játékvezetők, játékosok érintettségével – olvasható a police.hu-n.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy az élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítsák, azon a kért események a megfelelő eredmények szülessenek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Felderítő Osztálya és a Közterületi Támogató Alosztálya 2013. május 31-én – a Készenléti rendőrség speciális egységének bevonásával – összehangolt akció keretében az ország különböző területein egy időben, több helyszínen hat személyt fogott el.

A házkutatások során számos bizonyítékot, több ezer eurót foglaltak le az intézkedő rendőrök. A nyomozás során hat főt, akiknek egy része korábban élvonalbeli labdarúgó játékos volt – F. Péter hevesi, B. Gábor jászapáti, S. László budapesti, T. Norbert veresegyházai, D. Márk budapesti és K. Gábor szolnoki lakosokat – gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság. Öt fő tekintetében a rendőrség – őrizetbe vételük mellett – indítványozta az előzetes letartóztatást, amelyet négy fővel szemben az Egri Járásbíróság 2013. június 3-án el is rendelt, valamint az ötödik gyanúsított házi őrizetbe került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik