Fogadási csalás: a Debrecen-KTE U19-es bajnokit vizsgálják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 14:17
A fogadási csalásokkal kapcsolatban tegnap őrizetbe vett gyanúsítottak egyike a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, és elmondta, hogy a múlt héten lejátszott, 4–4-es döntetlennel záruló Debreceni Labdarúgó-akadémia–Kecskeméti TE mérkőzéssel kapcsolatban hallgatták meg, majd gyanúsították meg.

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Felderítő Osztálya és a Közterületi Támogató Alosztálya 2013. május 31-én – a Készenléti rendőrség speciális egységének bevonásával – összehangolt akció keretében az ország különböző területein egy időben, több helyszínen hat személyt fogott el a fogadási botránnyal összefüggésben. A házkutatások során számos bizonyítékot, több ezer eurót foglaltak le az intézkedő rendőrök. A nyomozás során hat főt, akiknek egy része korábban élvonalbeli labdarúgó volt – F. Péter hevesi, B. Gábor jászapáti, S. László budapesti, T. Norbert veresegyházai, D. Márk budapesti és K. Gábor szolnoki lakosokat –, gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság.

Közülük két személyt már hazaengedtek a rendőrök; egyikük beismerő vallomást tett és a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

A szóban forgó gyanúsított a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta, a múlt szerdán lejátszott, 4–4-gyel záruló Debrecen–KTE U19-es bajnoki kapcsán hallgatták meg a hatóságok. A mérkőzés manipulálásában részt vevő személy, aki a találkozó partjelzője volt, arról is beszélt, hogy háromszázezer forintot ígértek neki az összecsapás befolyásolásáért, de a pénzt nem kapta meg. Az volt az elvárás, hogy minél több gól szülessen a végül nyolc találattal záruló meccsen, amelyen négy tizenegyes is volt.

Úgy tudjuk, a tegnap őrizetbe vett személyek közül ennek a mérkőzésnek a manipulálását B. Gábor szervezte, aki kapcsolódik a korábban Olaszországban is meggyanúsított, és ebben az ügyben is gyanúsítottként szereplő S. László csoportjához. Ugyanakkor a tegnap őrizetbe vett személyeket további meccsek befolyásolásával is gyanúsítják.

A DVSC KÖZLEMÉNYE

A DVSC labdarúgócsapata a következő hivatalos közleményt adta ki az esettel kapcsolatban.

„Háromszázezer forinttal vesztegették meg a DVSC-DLA - KTE U19-es mérkőzés asszisztensét. Az volt a feladatuk, hogy minél több gól szülessen. A játékvezető az asszisztens közreműködésével négy tizenegyest ítélt a találkozón.
A Debreceni Labdarúgó Akadémiát és játékosait az üggyel kapcsolatban a rendőrség egyáltalán nem kereste.”

Arról nem tudunk, hogy a két klub játékosai közül lennének-e gyanúsítottjai az ügynek. A DVSC-Teva részéről Róka Géza ügyvezető a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, még tájékozódnia kell, egyelőre nem tud nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, majd később közleményt adott ki a klub. Kecskeméti részéről S. Juhász Attila ügyvezető annyit mondott, hogy semmilyen hivatalos tájékoztatást még nem kaptak az üggyel kapcsolatban, egyelőre nekik is tájékozódniuk kell.

A rendőrség mindeközben ma egy újabb gyanúsításról számolt be. „A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága vesztegetés bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást labdarúgó mérkőzések befolyásolása miatt, játékvezetők, játékosok érintettségével. A tegnapi napon a nyomozó hatóság egy újabb személyt hallgatott ki gyanúsítottként, M. Zsolt veresegyházai lakos ellen – őrizetbe vétele mellett- a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság indítványozta az előzetes letartóztatásának elrendelését" – olvasható a police.hu-n megjelent mai közleményben.

A Nemzeti Sport szerdai száma bővebben is foglalkozik majd az üggyel, a lapot digitális formában is megvásárolhatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik