Ferencváros: újabb támadó távozhat – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 09:33
null
Nagy Dominik idő előtt visszatérhet a Legiához (Fotó: Török Attila)
Maciej Kaliszuk, a Przeglad Sportowy újságírója úgy tudja, a Legia Warszawa él opciós jogával, és visszahívja a Ferencvárosnak kölcsönadott Nagy Dominikot.

 

Nagy Dominik a 2016–2017-es idényben, tavasszal 12 mérkőzésen négy gólt szerzett a lengyel élvonalban, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a klub tájékoztatása szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt legutóbb a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják, végül a futballista korábbi klubja, a Ferencváros lett a befutó.

A 23 esztendős válogatott labdarúgó – aki a Balmazújváros elleni bajnokin agyrázkódást szenvedett, s emiatt kihagyja a Fehéroroszország és Ausztrália elleni felkészülési mérkőzéseket – a télen került vissza a Fradihoz, amely ugyan nem közölt részleteket a kölcsönvételről, azonban úgy tudjuk, hogy Nagy 2018 végéig szóló kölcsönszerződést írt alá. Igen ám, viszont a Legia Warszawa kérésére visszahívási opció is bekerült a szerződésbe, és a hírek szerint a lengyel klub ezt a jogot hamarosan érvényesíti, vagyis a játékos kap még egy esélyt a varsói klubnál.

Nagy Dominik sorsa akár már a napokban rendeződhet, a Legia június 11-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, és nem zárható ki, hogy a magyar támadóval a soraiban.

A Ferencvárosnál jelentős átalakulás várható a nyáron, a védelemből Batik Bence és a Kaiserslauternhez távozó Janek Sternberg mellett Marcos Pedroso is elhagyja a klubot, míg a támadósorban és a középpályán szintén több változás várható. Thomas Doll a szombati meccs után az NSO-nak elmondta, Hajnal Tamás valószínűleg nem folytatja a pályafutását, míg Gera Zoltán még nem döntött. A ghánai Joseph Paintsilről pedig köztudomású, hogy lejár a kölcsönszerződése – kérdéses, a Fradinak van-e, lesz-e lehetősége a végleges szerződtetésére.

Információink szerint a csatársorból elmegy a tavaly nyáron Bulgáriából igazolt portugál támadó, Rui Pedro, aki a 8. forduló, vagyis tavaly szeptember óta egyszer sem játszott és nem tervez vele a szakmai stáb. Ugyanez a helyzet Priskin Tamással, aki tavasszal csak három bajnokin szerepelt. Amadou Moutarival kapcsolatban az osztrák sajtó számolt be korábban az Austria Wien érdeklődéséről, de vele számol a szakmai stáb, így érte alighanem jelentősebb átigazolási díjat kellene fizetni.

Ami az érkezési oldalt illeti, mint már jeleztük, több külföldi kiszemeltje is van a Fradinak, ám egyelőre kérdés, hogy közülük kap-e valaki szerződést az Üllői úton.

A Ferencváros ugyanis tartja magát az előző évek gyakorlatához: az átigazolással kapcsolatos ügyekben kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, afradi.hu-n teszi közzé végleges álláspontját, ezekről ezt megelőzően nem ad tájékoztatást.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Geferson (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), IvanGoranov (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos Pedroso (Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország, ?)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik