nemzetisport.hu 2018.06.04 09:33 Frissítve: 2018.06.04 10:45

Ferencváros: újabb támadó távozhat – sajtóhír

Maciej Kaliszuk, a Przeglad Sportowy újságírója úgy tudja, a Legia Warszawa él opciós jogával, és visszahívja a Ferencvárosnak kölcsönadott Nagy Dominikot.

Nagy Dominik idő előtt visszatérhet a Legiához (Fotó: Török Attila)

 

Nagy Dominik a 2016–2017-es idényben, tavasszal 12 mérkőzésen négy gólt szerzett a lengyel élvonalban, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a klub tájékoztatása szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt legutóbb a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják, végül a futballista korábbi klubja, a Ferencváros lett a befutó.

A 23 esztendős válogatott labdarúgó – aki a Balmazújváros elleni bajnokin agyrázkódást szenvedett, s emiatt kihagyja a Fehéroroszország és Ausztrália elleni felkészülési mérkőzéseket – a télen került vissza a Fradihoz, amely ugyan nem közölt részleteket a kölcsönvételről, azonban úgy tudjuk, hogy Nagy 2018 végéig szóló kölcsönszerződést írt alá. Igen ám, viszont a Legia Warszawa kérésére visszahívási opció is bekerült a szerződésbe, és a hírek szerint a lengyel klub ezt a jogot hamarosan érvényesíti, vagyis a játékos kap még egy esélyt a varsói klubnál.

Nagy Dominik sorsa akár már a napokban rendeződhet, a Legia június 11-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, és nem zárható ki, hogy a magyar támadóval a soraiban.

 
Ferencváros: klubot vált a védő, távozó támadók

A Ferencvárosnál jelentős átalakulás várható a nyáron, a védelemből Batik Bence és a Kaiserslauternhez távozó Janek Sternberg mellett Marcos Pedroso is elhagyja a klubot, míg a támadósorban és a középpályán szintén több változás várható. Thomas Doll a szombati meccs után az NSO-nak elmondta, Hajnal Tamás valószínűleg nem folytatja a pályafutását, míg Gera Zoltán még nem döntött. A ghánai Joseph Paintsilről pedig köztudomású, hogy lejár a kölcsönszerződése – kérdéses, a Fradinak van-e, lesz-e lehetősége a végleges szerződtetésére.

Információink szerint a csatársorból elmegy a tavaly nyáron Bulgáriából igazolt portugál támadó, Rui Pedro, aki a 8. forduló, vagyis tavaly szeptember óta egyszer sem játszott és nem tervez vele a szakmai stáb. Ugyanez a helyzet Priskin Tamással, aki tavasszal csak három bajnokin szerepelt. Amadou Moutarival kapcsolatban az osztrák sajtó számolt be korábban az Austria Wien érdeklődéséről, de vele számol a szakmai stáb, így érte alighanem jelentősebb átigazolási díjat kellene fizetni.

Ami az érkezési oldalt illeti, mint már jeleztük, több külföldi kiszemeltje is van a Fradinak, ám egyelőre kérdés, hogy közülük kap-e valaki szerződést az Üllői úton.

A Ferencváros ugyanis tartja magát az előző évek gyakorlatához: az átigazolással kapcsolatos ügyekben kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n teszi közzé végleges álláspontját, ezekről ezt megelőzően nem ad tájékoztatást.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Geferson (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), Ivan Goranov (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos Pedroso (Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország, ?)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro (portugál)

2019.04.24 23:48:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.24 14:39:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Sokáig kiegyenlített volt a párharc, de a Honvéd végül biztosan nyert idegenben is.

2019.04.23 19:40:46

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Sokan ebből a klubból élnek, én ezért a klubért halok. Én még akkor is itt leszek, amikor jó néhányan már nem.”

2019.04.23 22:11:19

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A magyar élvonal meccseinek nézőszáma finom emelkedést mutat

2019.04.23 19:43:33

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA

A parázs hangulatú mérkőzésen három góllal nyert a vendégcsapat Debrecenben.