Felkészülés: döntetlent ért el Felcsúton a Sepsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.12. 17:56
A Puskás Akadémia 1–1-es döntetlenre végzett a romániai élvonalban szereplő Sepsi OSK-val a két labdarúgócsapat pénteki felkészülési mérkőzésén Felcsúton. Az MTK 2–0-ra kikapott az osztrák bajnokság második helyén álló St. Pölten vendégeként, az Újpest a Monort (2–0), a Mezőkövesd a Balmazújvárost (3–1), a Haladás a Vácot (1–0) győzte le, míg a DVTK és a Honvéd döntetlent játszott szintén másodosztályú ellenfelével.
Ján Vlasko, a Puskás gólszerzője Sepsi-őrizetben (Fotó: Tumbász Hédi) – A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK
Ján Vlasko, a Puskás gólszerzője Sepsi-őrizetben (Fotó: Tumbász Hédi) – A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK

 

PUSKÁS AKADÉMIA–SEPSI OSK 1–1

Hadnagy Attila gyors jobb oldali akció végén szerezte meg a vezetést a sepsiszentgyörgyieknek az első félidő derekán, amire a hazaiak kis híján azonnal válaszoltak: a sérüléséből felépülő Liridon Latifi találta el a jobb kapufát Bacsana Arabuli átadásából. A folytatásban mindkét fél előtt adódott gólszerzési lehetőség, és végül született is még egy gól: Osváth Attila centerezéséből Ján Vlasko lőtt 18 méterről nagy gólt a vendégek kapujának jobb oldalába, beállítván az 1–1-es végeredményt.

ST. PÖLTEN–MTK 2–0

A kék-fehérek honlapján olvasható beszámoló alapján az első félidő kiegyenlített játékot hozott, és a meccset rövid kihagyás döntötte el – a házigazdák három perc leforgása alatt két gólt lőttek a hajrá kezdetén. Mindkét fél a kísérletezés jegyében lépett pályára, az MTK két próbajátékost is tesztelt: a 19 éves montenegrói Marko Merdovicsot (OFK Grbalj) és a 21 éves, osztrák nemzetiségű, klub nélküli Slobodan Mihajlovicot.



MONOR–ÚJPEST 0–2

A lila-fehérek hivatalos honlapjának beszámolója szerint az üllői mérkőzés első félidejében a monoriak aktívan, támadóan futballoztak, mégis az Újpest szerezte meg a vezetést: a Vincent Onovo buktatásáért megítélt 11-est Novothny Soma értékesítette. Ugyanő vágta be közelről Nwobodo Obinna beadását a második játékrész legelején – több gól nem született. Az élvonalbeli csapat Giorgi Beridze bokasérülése miatt aggódik; a rúgást kapó légióst az 55. percben le kellett cserélni.

HONVÉD–CSÁKVÁR 3–3

A hét (felnőtt- és utánpótlás-)válogatott játékosát nélkülöző Honvéd Tischler Patrik góljával 1–0-ra vezetett a szünetben a második ligás Csákvár ellen. A fordulás után az Újpestről igazolt támadó még kétszer betalált, így 3–0-ra vezettek a kispestiek. A Csákvár azonban nem adta fel, a Honvéd védelmi hibáit kihasználva az utolsó pillanatokban egyenlített.

A háromgólos Tischler Patrik (jobbra) fogadja a gratulációkat (Fotó: Szabó Miklós)
A háromgólos Tischler Patrik (jobbra) fogadja a gratulációkat (Fotó: Szabó Miklós)

 

MEZŐKÖVESD–BALMAZÚJVÁROS 3–1

A kétszer 60 perces találkozón az élvonalbeli Mezőkövesd kezdett jobban, mezőnyfölényét a 28. percben váltotta gólra Sztefan Drazsics révén. Még az első játékrészben növelni tudta előnyét Kuttor Attila csapata, a kipattanó labdát Molnár Gábor pofozta a hálóba. A második félidőre sorcserét végrehajtó Mezőkövesd André Alves góljával már 3–0-ra is vezetett, de a másodosztályú Balmaznak a szépítés összejött, Kóródi Nándor a 105. percben állította be fejjel a végeredményt.

HALADÁS–VÁC 1–0

Az NB I-ben sereghajtó Haladás megkínlódott az NB II középmezőnyében elhelyezkedő Váccal a két csapat várpalotai mérkőzésén. A szombathelyiek győztes gólját Petró Balázs szerezte a 89. percben. Egyszer a váciak is a kapuba találtak, ám Zsolnai Richárd fejes gólját a játékvezető les címén nem adta meg – a másodosztályú csapat szerint tévesen.

DVTK–KAZINCBARCIKA 2–2

A másodosztályban a legutóbbi három bajnokiját egyaránt megnyerő Kazincbarcika a DVTK védelmi hibáinak köszönhetően a szünetre kétgólos előnyt szerzett. A 13. percben Ivan Rados felszabadítási kísérlete sikerült borzalmasra, ezt kihasználva TonyKanalos gurított az üres kapuba, majd a 41. percben Tóth László lőhetett tisztán a jobb oldalon jó tíz méterről, miután egy diósgyőri védő elszámolta magát Lukács Raymond pazar keresztlabdájánál.

A fordulás után rákapcsolt a DVTK, és szögletet követően előbb Polgár Kristóf szépített a 63. minutumban, majd hat perccel később Bacsa Patrik egyenlített. A győztes gólt egyik csapat sem tudta megszerezni, így 2–2 lett a végeredmény.

A DVTK nem bírt a Kazincbarcikával (Fotó: Facebook/DVTK)
A DVTK nem bírt a Kazincbarcikával (Fotó: Facebook/DVTK)

FELKÉSZÜLÉSI KLUBMÉRKŐZÉSEK
DVTK–Kazincbarcika (NB II) 2–2 (Polgár 63., Bacsa 69., ill. Kanalos 13., Tóth L. 41.)
Mezőkövesd–Balmazújváros (NB II) 3–1
(Drazsics 28., Molnár G. 44., Alves 92., ill. Kóródi 105.)
Honvéd–Csákvár (NB II) 3–3
(Tischler 3, ill. Oroszi, Kiprich, Simon M.)
Monor (NB II)–Újpest 0–2 (Novothny 38., 46. – az elsőt 11-esből)
St. Pölten (osztrák)–MTK 2–0 (Ljubicic 72., Vucenovic 74.)
Haladás–Vác 1–0 (Petró 89.)
Puskás Akadémia–Sepsi OSK (romániai) 1–1 (Vlasko 68., ill. Hadnagy 23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik