Felkészülés: döntős a címvédő DVTK is a Király-kupán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.12. 16:47
A DVTK játssza az első elődöntőt megnyerő Szombathelyi Haladással a 2013-as Király-kupa döntőjét, miután 2–0-ra legyőzte az MVM Paksot a felkészülési labdarúgótornán.

A Paks–DVTK „NB I-es” mérkőzést a diósgyőriek kezdték jobban: a 7. percben Éger szabálytalanságát követően büntetőt ítélt Pintér Csaba, melyet Rudolf Gergely gólra váltott – a válogatott támadó a legutóbbi felkészülésen elpuskázott egy tizenegyest, most javított. A nagy fölényben játszó DVTK-nak volt még egy ígéretes szögből járó szabadrúgása, de itt Rudolf nem talált kaput, majd Gallardo hibázott Bacsa előkészítése után hatalmas helyzetet. A végére ellaposodó 30 perces félidőt egygólos előnnyel zárta a DVTK.Rudolf Gergely gólra váltott – a válogatott támadó a legutóbbi felkészülésen elpuskázott egy tizenegyest, most javított. A nagy fölényben játszó DVTK-nak volt még egy ígéretes szögből járó szabadrúgása, de itt Rudolf nem talált kaput, majd Gallardo hibázott Bacsa előkészítése után hatalmas helyzetet. A végére ellaposodó 30 perces félidőt egygólos előnnyel zárta a DVTK.

A folytatás hamar meghozta a második gólt, Csernyánszki rossz felszabadítását Zoran Kosztics használta ki, kapásból, 30 méterről a hálóba emelve. Majdnem jött a paksi válasz, de Bartha fejesét Rajics bravúrral a lécre nyomta, majd a diósgyőri kapus Éger közeli kísérletét is hárította. Az eredmény maradt 0–2, a címvédő DVTK a házigazda Haladással meccsel a fináléban.

KIRÁLY-KUPA, ELŐDÖNTŐ
DIÓSGYŐRI VTK–MVM-PAKS 2–0 (1–0)
Szombathely,
Király Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Pintér Cs.
DIÓSGYŐR:
Rajics – Vadász, W. Alves, Kádár, Husic (Gohér) – Elek Á. (Hanek), Kosztics (Nikházi) – Gallardo (Csiszki), Rudolf (Takács P.), Seydi (Tisza) – Bacsa
PAKS:
Csernyánszki – Heffler T., Éger, Kovács G., Szabó J. – Fiola (Nyári) – Csorba (Bartha), Kecskés, Hullám, Lázok – Eppel (Tököli)
G:
Rudolf (11-esből), Kosztics

HALADÁS–FK SLAVIA SARAJEVO (bosnyák) 3–1 (2–0)
Szombathely,
Király Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Bognár T.
HALADÁS:
Mursits – Schimmer (Zsirai), Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Szakály A. (Rajos), Iszlai – Gyurján (Medgyes), Németh M. (Andorka), Kalász (Kulcsár K.) – Radó (Ugrai)
G:
Németh M., Radó (11-esből), Andorka, ill. Dudic (11-esből)
Kiállítva:
Devecseri (megsértette a játékvezetőt) a 44. percben

HELYOSZTÓK
17.30: MVM Paks–Slavija Sarajevo (bronzmérkőzés)
19.00: Szombathelyi Haladás–DVTK (döntő)
(a mérkőzések 2x30 percesek)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik