ETO: NB II-es klub segítene az angol kapcsolattal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.27. 09:00
null
A szurkolók feketébe öltöztek – így jelezték, szolidaritást vállalnak a klubbal (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A Győri ETO labdarúgócsapatának klubigazgatója, Szasa Sztevanovics tegnap nyilatkozott arról, hogy a klubnál minden eshetőségre felkészültek a jövőt illetően, és legkésőbb május 8-ig eldől, melyik osztályban folytathatja a csapat a szereplését a következő szezonban. Eközben megtudtuk, hogy az NB II-es Szigetszentmiklós vezetőségének közreműködésével került képbe Győrben a korábban már említett angol befektető.

 

A csődeljárás alatt álló Győri ETO klubigazgatója, Szasa Sztevanovics a Duna Tv-nek a Puskás Akadémia elleni meccs szünetében megerősítette korábbi értesülésünket, mely szerint május 8. jelenti az utolsó határidőt – addig eldől, hogy melyik osztályban indulhat a következő szezonban a csapat.

A sportvezető azt is elismerte, hogy az NB I mellett az NB III-ra is benyújtotta licenckérelmét a klub az első csapat számára (azért kell hangsúlyozni az első csapatot, mert az ETO II eddig is a harmadosztályban szerepelt). Győrben tehát felkészültek arra, hogy az élvonalbeli induláshoz szükséges feltételeknek nem tudnak megfelelni, nem tudják pótolni azokat az hiányokat, amelyeket a licencelbíráló testület megállapít. Ám, ahogy arról Borkai Zsolt polgármester is nyilatkozott korábban, jelen helyzetben a harmadosztályú indulás sem vehető biztosra, hiszen annak is feltételei vannak, amelyeknek meg kell felelni.

„Beadtuk a profi licencet is, majd később az NB III-as bajnokságba is jelentkeztünk – idézi az nb1.hu Szasa Sztevanovicsot. – Kevés az idő, május nyolcadikáig van időnk pótolni a hiányokat, sok van még belőlük, viszont az idő jelenleg nem partner. Kevés a sansz, hogy megkapjuk a profi licencet. Nem tudunk mást tenni, napi szinten dolgozunk. Bízunk a városvezetőkben, hogy a jogi kereteken belül mindent megtesznek, hogy megoldódjanak a problémák, várunk a jelzésre, hogy megvan a megoldás. Nem tudok külföldi befektetőkről, egyedül a városvezetésben bízom. A klubnak mindegy, hogy honnan, csak pénzt kell szereznie. Szeretnénk nagy köszönetet mondani a szurkolóknak.”

Sztevanovics hivatalosan tehát nem tud külföldi befektetőről, de korábban a győri városvezetés is elismerte, voltak tárgyalások külföldi céggel. Mivel azonban az egyeztetéseket nem a klubvezetőség, hanem a város, illetve a csődeljárás felügyelője folytatja, így a klubigazgatónak ezekre valóban nincs rálátása.

Ugyanakkor több forrásunk is megerősítette, hogy az egyik komoly érdeklődő – amint azt már jeleztük – egy angol konzorcium volt. A hírek szerint az angol cég az NB II-es Szigetszentmiklós vezetőinek közreműködésével, segítségével került kapcsolatba az ETO-val. Egyelőre azonban ezek a tárgyalások sem vezettek konkrét eredményre.

Az ETO a bizonytalan helyzet ellenére vasárnap 1–0-ra győzött a Puskás Akadémia ellen.

LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Április 24., péntek
19.00
Dunaújváros PASE–Újpest FC 1–3
Farkas Ádám
1512
Április 25., szombat
14.00
Ferencváros–Diósgyőri VTK 3–0
Erdős József
10 114
16.00
Nyíregyháza Spartacus–MTK Budapest 1–1
Iványi Zoltán
2480
18.30
Kecskeméti TE–Paksi FC 1–1
Berke Balázs
1818
18.30
Lombard Pápa–Szombathelyi Haladás 2–2
Kassai Viktor
1800
18.30
Videoton FC–Pécsi MFC 4–0
Solymosi Péter
2569
Április 26., vasárnap
16.30
Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC 1–0Pintér Csaba
3084
18.30
Bp. Honvéd FC–Debreceni VSC 1–1Vad II István
1042
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik