ETO: az angol befektetőjelölt május 8-ig kivár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 17:08
A Nemzeti Sport Online szerdán jelezte, hogy egy külföldi székhelyű cég továbbra is érdeklődik a Győri ETO FC iránt. Borkai Zsolt, Győr polgármestere később úgy nyilatkozott, hogy a kft.-t már nem lehet eladni, de úgy tudjuk, a szóban forgó angol konzorcium előállt egy megoldási javaslattal.

A Győri ETO FC iránt érdeklődő angol társaságnál továbbra sem mondtak le arról, hogy átvegyék a csapat irányítását, korábban tárgyaltak már az önkormányzat vezetőivel, és a klubbal szemben folytatott csődeljárás felügyelőjével.

A szóban forgó cég egyelőre nem kívánja felfedni kilétét a nyilvánosság előtt, de magyarországi képviselőiken keresztül annyit lehet tudni róla, hogy Nyugat-Európában van már érdekeltsége a futballpiacon, és elsősorban a hosszú távú nemzetközi szereplés lehetősége és valószínűsíthetően a megfelelő győri infrastruktúra miatt lát befektetési lehetőséget a klubban.

„Ha ma idejön egy befektető nagyon sok pénzzel, akkor sem tudja megvásárolni a klubot. A jelenlegi jogi szabályok ezt nem teszik lehetővé" – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban szerdán Borkai Zsolt, aki megerősítette, hogy volt komoly érdeklődő a klub iránt. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint azonban az angol befektetőjelöltnek van egy jogi megoldási javaslata, kérdés, ezt megvalósíthatónak tartják-e Győrben az illetékesek.

Az utolsó határidő, ameddig a kérdésnek el kell dőlnie, május 8-a. A Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ) ugyanis eddig van lehetőség benyújtani a következő idény NB I-es indulásához szükséges, korábban már megkért licenchez kapcsolódó hiánypótló iratokat. Ha a jelzett dátumig a szükséges dokumentumokat nem tudja benyújtani a klub, akkor biztosan nem indulhat az élvonalban a 2015–2016-os évadban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik