Nemzetisport.hu 2013.02.19 10:20 Frissítve: 2014.05.29 01:36

ETO: A hozzáállás jó, de sok buta gólt kaptunk - Pintér

A labdarúgó NB I-et vezető Győri ETO hétfőn szurkolói ankétot tartott, amelyen Pintér Attila vezetőedző értékelte a csapat törökországi edzőtáborát.

 

„Nagyon hosszú túrán vagyunk túl, amilyenben nem volt része korábban az ETO-nak. Fegyelmezetten dolgoztak a játékosok, megpróbáltunk több olyan elemet is betenni a játékba, amely hasznunkra válhat, összességében nagyon jónak értékelem az edzőtábort" – mondta Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője.

Az együttes először január 18. és 29. között Egyiptomban, Hurgadában táborozott, majd február 2. és 16. között a törökországi Belekben folytatta a felkészülést. A szakember a pozitívumok mellett beszélt a sérültek helyzetéről is.

„Negatívum sajnos, hogy azok a játékosok, akiket decemberben megműtöttek, nem tudtak mindig velünk tréningezni. Sem Takács Ákos, sem Dudás Ádám nem tudott végig a csapattal készülni egyik edzőtáborban sem. Tarmo Kink és Pátkai Máté vírusos fertőzés miatt hagyott ki több napot, míg Linas Pilibaitis az egyik meccsen rúgást kapott, ezért nem tudott minden nap a többiekkel gyakorolni" – mondta Pintér.

Szó esett az ETO fiataljainak teljesítményéről is a hosszú túra alatt.

„Nagyon örülök, hogy a fiatalok közül Paget Olivér, Németh László és Kalmár Zsolt is ott volt velünk, utóbbi mindkét edzőtáborban. Megpróbáltuk őket felépíteni, hogy minél hamarabb az NB I-ben is bevethetőek legyenek. Mindhárom játékosnak remek a hozzáállása, bízom abban, hogy ebben a félévben bajnoki mérkőzésen is lesz, aki bemutatkozhat közülük."

A győriek a törökországi felkészülés alatt hét találkozót játszottak, ebből kétszer vereséget szenvedtek, négyszer döntetlent értek el, és egyszer tudtak nyerni, miközben összesen hat gólt szereztek és tízet szedtek be.

„Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, ugyanakkor nagyon buta és elkerülhető gólokat kaptunk. Azt gondolom, a felkészülési időszakban az a jó, ha bátran játszunk, és ezt meg is tettük. Más ritmusban készültünk, mint az orosz csapatok, ők a mérkőzéseket követően két napot pihentek, míg mi edzéssel töltöttük ezeket a napokat is. A velük vívott meccseken is sok tapasztalatot gyűjtöttünk, a Dinamo ellen null nullnál több lehetőségünk is adódott, valamint a Krilja ellen is bátran, többször az ellenfélnél is jobban játszottunk. Sajnos a másik öt összecsapásból csak egyet tudtunk megnyerni. Voltak hibáink, de ezek az erőpróbák megmutatták, hogy hol tart a csapat" – zárta az értékelést Pintér.

 

GYŐRI ETO – LEJÁTSZOTT TÉLI MÉRKŐZÉSEK


Február 3.


Győri ETO–FK Príbram (cseh) 1–1 (Strestík)
Győri ETO–Taraz FK (kazah) 2–2 (Kronaveter, Nicorec)

Február 6.

Győri ETO–Gloria Bistrita (román) 0–0

Február 9.

Február 9.

Győri ETO–Senica (szlovák) 1–0 (Nicorec – 11-esből)
Győri ETO–Dinamo Moszkva (orosz) 0–3

Február 12.

Győri ETO–Krilja Szovjetov (orosz) 0–2

Február 15.

Győri ETO–Csernomorec Burgasz (bolgár) 2–2 (Kronaveter, Nicorec)

 

2020.05.29 20:50:10

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A vastapsot kapó, 1954-ben nyertes nyugatnémetek helyére odaképzeltem Aranycsapatunk akkor még élő legendáit, Puskást, Grosicsot és Buzánszkyt.

2020.05.29 19:33:22

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első félidőben öt góllal vezettek a zalaiak, és a győzelemmel felugrottak a 8. helyre a tabellán.

2020.05.28 15:48:12

Labdarúgó NB I M. G.

Felcsútra megy a listavezető Ferencváros, Paksra a Fehérvár, a liláknak Kisvárdán kellene javítani.

2020.05.28 22:28:13

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne félj, babám, pályán a Tabán!