ETO: A hozzáállás jó, de sok buta gólt kaptunk - Pintér

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 10:20
A labdarúgó NB I-et vezető Győri ETO hétfőn szurkolói ankétot tartott, amelyen Pintér Attila vezetőedző értékelte a csapat törökországi edzőtáborát.

„Nagyon hosszú túrán vagyunk túl, amilyenben nem volt része korábban az ETO-nak. Fegyelmezetten dolgoztak a játékosok, megpróbáltunk több olyan elemet is betenni a játékba, amely hasznunkra válhat, összességében nagyon jónak értékelem az edzőtábort" – mondta Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője.

Az együttes először január 18. és 29. között Egyiptomban, Hurgadában táborozott, majd február 2. és 16. között a törökországi Belekben folytatta a felkészülést. A szakember a pozitívumok mellett beszélt a sérültek helyzetéről is.

„Negatívum sajnos, hogy azok a játékosok, akiket decemberben megműtöttek, nem tudtak mindig velünk tréningezni. Sem Takács Ákos, sem Dudás Ádám nem tudott végig a csapattal készülni egyik edzőtáborban sem. Tarmo Kink és Pátkai Máté vírusos fertőzés miatt hagyott ki több napot, míg Linas Pilibaitis az egyik meccsen rúgást kapott, ezért nem tudott minden nap a többiekkel gyakorolni" – mondta Pintér.

Szó esett az ETO fiataljainak teljesítményéről is a hosszú túra alatt.

„Nagyon örülök, hogy a fiatalok közül Paget Olivér, Németh László és Kalmár Zsolt is ott volt velünk, utóbbi mindkét edzőtáborban. Megpróbáltuk őket felépíteni, hogy minél hamarabb az NB I-ben is bevethetőek legyenek. Mindhárom játékosnak remek a hozzáállása, bízom abban, hogy ebben a félévben bajnoki mérkőzésen is lesz, aki bemutatkozhat közülük."

A győriek a törökországi felkészülés alatt hét találkozót játszottak, ebből kétszer vereséget szenvedtek, négyszer döntetlent értek el, és egyszer tudtak nyerni, miközben összesen hat gólt szereztek és tízet szedtek be.

„Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, ugyanakkor nagyon buta és elkerülhető gólokat kaptunk. Azt gondolom, a felkészülési időszakban az a jó, ha bátran játszunk, és ezt meg is tettük. Más ritmusban készültünk, mint az orosz csapatok, ők a mérkőzéseket követően két napot pihentek, míg mi edzéssel töltöttük ezeket a napokat is. A velük vívott meccseken is sok tapasztalatot gyűjtöttünk, a Dinamo ellen null nullnál több lehetőségünk is adódott, valamint a Krilja ellen is bátran, többször az ellenfélnél is jobban játszottunk. Sajnos a másik öt összecsapásból csak egyet tudtunk megnyerni. Voltak hibáink, de ezek az erőpróbák megmutatták, hogy hol tart a csapat" – zárta az értékelést Pintér.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik