A Győr és a Diósgyőr is kikapott orosz kiesőjelölt ellenfelétől

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 16:25
null
Seydi hiába került számos alkalommal helyzetbe, betalálnia nem sikerült (Fotó: NS-archív)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK 2–0-ra kikapott az orosz élvonal utolsó előtti helyén álló Alanyija Vlagyikavkaztól – adta hírül a dvtk.eu.

 


DVTK–ALANYIJA VLAGYIKAVKAZ (orosz) 0–2

Harmadik beleki mérkőzésére készült a diósgyőri csapat, eddig ötvenszázalékos volt a mérleg, a Zbrojovka Brnótól 2–1-re kikapott, a Slovácko ellen viszont 1–0-ra nyert a magyar együttes.

VÁLTOZÁS A PROGRAMBAN
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK szerdán az eredeti tervekkel ellentétben nem a bolgár Szlavija Szófiával, hanem a szerb OFK Beograddal csap össze. A találkozót 16.30-kor kezdik – adta hírül a dvtk.eu.

Ezúttal Priskin Tamás klubja, az Alanyija Vlagyikavkaz volt az ellenfél. A dvtk.eu beszámolója szerint a mérkőzésre kiváló időben került sor, az első lehetőségre sem kellett sokáig várni, a korábbi Real Madrid-játékos, Drenthe távoli lövése azonban nem okozott gondot Ribánszkinak.

A másik oldalon Gohér szabadrúgása után Abdouraman lőtt kevéssel a kapu mellé, majd a diósgyőri kapusnak kellett két rögzített helyzet után is játékba avatkoznia.

SZENTES: BOSSZANTÓ
MECCS VOLT
„Edző- és szurkolóbosszantó mérkőzést játszottunk. Az ellenfél szögletből szerzett vezetést, majd értékesített és kihagyott egy-egy büntetőt, akcióból viszont nem nagyon volt veszélyes. Ezzel szemben mi a második félidőben kihagytunk négy nagy helyzetet, és ezúttal ez nem a »messziről jött ember bármit mondhat« kategória, mert azok a szurkolóink is megerősíthetik szavaimat, akik az interneten látták a mérkőzést. A következőkben arra kell koncentrálnunk, hogy javítsunk a helyzetkihasználáson. A mérkőzés jó iramú volt, elérte a célját, de bánt, hogy kikaptunk” – nyilatkozta az összecsapás után Szentes Lázár a dvtk.eu-nak.

A félidő derekához érve szöglet után megszerezte a vezetést az orosz csapat, Kozin fejelt Ribánszki kapujába (0–1).

A fordulás után Gosztonyi lépett ki a védők közül, de túl hosszú lett az indítás, majd ismét a diósgyőri kapusnak kellett résen lennie.

Az 50. percben büntetőhöz jutottak az oroszok: Drenthe a Ribánszki mozgásával ellentétes sarokba lőtt (0–2).

Nem sokkal később Tisza végezhetett el a tizenhatos előteréből szabadrúgást, lövése azonban fölé szállt, majd ugyanő lőtt távolról – szintén eredménytelenül.

Egy órányi játék után Seydi került helyzetbe, de lövése kevéssel célt tévesztett, majd a 76. percben újabb tizenegyest kaptak az oroszok, de Renan Bressan jócskán a kapu fölé lőtt.

Az utolsó negyedórában Seydi helyzetei következtek futószalagon, újabb gól azonban már nem esett, így a DVTK végül 2–0-ra kikapott.

DIÓSGYŐRI VTK–ALANYIJA VLAGYIKAVKAZ (orosz) 0–2
Belek.
DVTK:
Ribánszki – Vági, Nagy T., Kádár, Gohér – Gallardo (Seydi), Abdouraman, Elek, Gosztonyi – Bacsa, Tisza
Forrás: dvtk.eu

EGRI FC–RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovákiai) 1–0

Az Egri FC Jirí Kabele 70. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a szlovák másodosztály 10. helyén álló MSK Rimavská Sobotát – adta hírül az egrifc.hu.

Egri FC–MSK Rimavská Sobota (szlovákiai) 1–0 (0–0)
Eger,
műfű, 100 néző. Vezette: Farkas Á. (Kelemen A., Bozó Z.)
EGER:
Sztankó – Balog Zs., Kovács G., Mecsinovics, Piller – Cs. Pavicsevics, Albert Á. – Koós, Dobrics (Koós), Németh N. (Kabele) – Szabó B. (Pavlov)
Gólszerző:
Kabele (70.)
Forrás:
egrifc.hu

GYŐRI ETO–KRILJA SZOVJETOV (orosz) 0–2

Hatodik beleki mérkőzésére készült a győri csapat, egy-egy győzelem és vereség mellett eddig három döntetlen volt a zöld-fehérek mérlege.

Ezúttal az orosz élvonalbeli bajnokság 14. (osztályozót érő) helyén álló Krilja Szovjetov volt az ellenfél, és már az első negyedóra után megrezdült az ETO hálója, Luis Caballero volt eredményes egy védelmi hibát követően. Sőt, hat perccel később a 22 éves paraguayi válogatott támadó megszerezte második találatát – egy újabb győri megingást követően (0–2).

Az eto.hu beszámolója szerint a magyar csapat legnagyobb helyzete a 32. percben Kronaveter előtt adódott, de a szlovén középpályás 10 méteres lövéséből sem jött össze a szépítés. A győrieknél a második félidőben a próbajátékon lévő Giorgi Kvilitaia is beállt, segíteni azonban ő sem tudott a zöld-fehéreken.

GYŐRI ETO–KRILJA SZOVJETOV (orosz) 0–2 (0–2)
Belek
Győr:
Sztevanovics – Svec (Lang), Lipták (Djordjevics), Had (Takács Á.), Völgyi (Tokody) – Kamber, Pátkai (Kalmár), Kronaveter (Trajkovics) – Varga R. (Dudás Á.), Strestík (Andrics), Koltai (Kvilitaia) Forrás: eto.hu

A győriek nem bírtak a Krilja Szovjetovval (Fotó: kc-camapa.ru)
A győriek nem bírtak a Krilja Szovjetovval (Fotó: kc-camapa.ru)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik