Dzsudzsákék könnyedén győztek az ETO ellen

Vágólapra másolva!
2013.02.09. 20:13
null
Tarmo Kinknek a visszatérése utáni első mérkőzésén nem sikerült gólt szereznie (Fotó: NS-archív)
Nemzetközi felkészülési labdarúgó mérkőzésen az NB I élén telelő Győri ETO 3–0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz Dinamo Moszkva ellen.

 

Győri ETO–Dinamo Moszkva (orosz)

A labdarúgó NB I éllovasa, a Győri ETO nemzetközi felkészülési mérkőzésen az orosz Dinamo Moszkvával találkozott a törökországi Belekben. A meccset a helyszínen tekintette meg a szintén ott edzőtáborozó DVTK is. Az ETO-ban kezdőként kapott helyett az észt támadó, Tarmo Kink is, míg a vendégeknél a magyar válogatott középpályás, Dzsudzsák Balázs a kispadon kezdett.

A mérkőzés első húsz percében kiegyenlített játék folyt, de inkább a győriek előtt adódott veszélyesebb lehetőség: előbb Varga Roland lépett ki jó ütemben, a kapus azonban felszedte előle a labdát, majd Kronaveter szabadrúgása után csavarodott veszélyesen a labda. A 33. percben a jobb oldali beadásra Alekszandr Kokorin egyedül érkezett, de lövésébe Szasa Sztevanovics jól vetődött bele. Sajnos a kipattanó labda Szergej Ignatovics elé került, a becsúszó Takács Ákos megmozdulását pedig a játékvezető büntetőnek ítélte. A tizenegyest Kokorin értékesítette, 0–1.

A második félidőben csereként pályára lépett Dzsudzsák Balázs is a Dinamo Moszkvában, és a magyar légiós roppant agilisan vetette bele magát a játékba. Az ő beadása után növelte előnyét az orosz csapat, Alexandru Epureanu volt eredményes, 0–2. Nem sokkal később a gyorsan elvégzett szabadrúgás után Szergej Davidov jól ugrott ki a védők között, és a kapus lába mellett passzolta a labdát a kapuba, 0–3.

A folytatásban mindkét csapat többet cserélt, de a helyzetek ellenére több gól már nem született, így a Dinamo Moszkva végül megérdemelte nyert az ETO ellen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC–DINAMO MOSZKVA (orosz) 0–3 (0–1)

Győri ETO: Sztevanovics – Takács Á., Lipták, Had, Völgyi – Pátkai, Kamber, Kronaveter (Trajkovics, 64.) – Koltai, Kink (Strestík, 61.), Varga R. (Dudás Á., 72.). Vezetőedző: Pintér Attila
Dinamo Moszkva: Sunyin (R. Berezovszkij, 46.) – Wilkshire (Kologyin, 61.), Granat (Epureanu, 46.), Fernández (Rikov, 74.), Lomics (Jevszejev, 74.) – Ignatovics (Jantscher, 46.), Juszupov (Noboa, 61.), Szapeta (Szemsov, 46.), Szolovjov (Dzsudzsák, 46.) – Kuranyi (Davidov, 46.), Kokorin (Szolomatin, 61.). Vezetőedző: Dan Petrescu
Gólszerző: Kokorin, Epureanu, Davidov

Győri ETO–Senica (szlovák)

Ma a Győri ETO egy másik nemzetközi felkészülési mérkőzést is játszott: a keret egyik fele a szlovák

PILIBAITIS MEGSÉRÜLT
Linas Pilibaitis egy szerencsétlen ütközés után rosszul esett, és a derekát fogva cserét kért – csípőcsontján érzett komoly fájdalmat – Pintér Attila vezetőedzőtől a Senica elleni mérkőzés első félidejében. A légióst kórházba szállították, ahol megröntgenezik, a pontos diagnózis az orvosi vizsgálatok után derül ki.

első osztályú Senica ellen lépett pályára. A találkozón az első gólra a 70. percig kellett várni: a győrieknek jogosan megítélt büntetőt Mihai Nicorec értékesítette.

A 85. percben a Senica is tizenegyeshez jutott, a magyar kapus, Nagy Gergely azonban hárított, így a végégig már nem változott az eredmény.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri ETO FC–FK Senica (szlovák) 1–0 (0–0)

ETO: Molnár (Nagy G., 85.) – Svec, Djordjevics, Lang, Tokody – Pilibaitis (Kalmár Zs., 33.), Nicorec, Németh L. – Dudás Á. (Farkas B., 57.), Alekszidze (Kvilitaia, 56.), Andrics. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Nicorec (11-esből)

A TÖBBI NB I-ES CSAPAT MAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSÉRŐL ITT OLVASHAT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik