Felkészülés: kijött az osztálykülönbség a Vasas és a Nyíregyháza között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.25. 16:23
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas felkészülési mérkőzésen 3–1-re legyőzte a másodosztályú Nyíregyházát.

Második téli felkészülési mérkőzését játszotta az ősszel sokáig éllovas Vasas, amely a másodosztályú Nyíregyházát fogadta a Fáy utcában. Az angyalföldieknél ezúttal is volt hiányzó az őszi alapcsapathoz képest, például a továbbra is sérüléssel bajlódó Vida Máté.

Vele ellentétben ott volt a kezdőcsapatban a Haladástól megvásárolt Gaál Bálint, aki fontos szerepet játszott a Vasas első félidei jó játékában – többek között az ő jobb oldali beadása után szerezték meg a vezetést a piros-kékek Mahir Saglik góljának köszönhetően.

A török-német támadó szintén aktívan játszott, a társak őt keresték a labdával, és többször is helyzetbe tudott kerülni. Még az első játékrészben húsz méterről szépségdíjas gólt varázsolt a hosszú felsőbe, mivel azonban előtte lesen tartózkodott, nem adták meg a találatot.

A Vasas kontrollálta a játékot, a szélsők nagyszerű elfutások után beadásokkal teremtettek helyzeteket, míg a Nyíregyháza mindössze egy lövésig jutott az első félidőben.

A fordulást követően az NB II-es csapat kezdett támadóbb szellemben, újabb gólt mégis a Vasas szerzett Preklet Csaba fejesével. Ezután – a nézőtérről egyébként sokat szapult – Rudolf Gergely szépített, ám pár perccel később az angyalföldiek Berecz Zsombor révén visszaállították a kétgólos különbséget.

„Jó felkészülési mérkőzést láthattunk – nyilatkozta a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning a vasasfc.hu-nak. – Tudtuk, hogy egy olyan csapattal lesz dolgunk, amelyik ellen kellemetlen játszani, azonban pont ilyen mérkőzésekre volt szükségünk a felkészülésünk ezen szakaszában. Felmértük, hogy ilyen csapat ellen hogyan tudunk támadást felépíteni. Bár a műfű kicsit síkos volt, de ez nem zavarta meg a játékrendünket. Az első félidőben sikerült vezetést szereznünk, igaz, sok helyzetet hagytunk ki. A második félidőben a cserék miatt kellett egy kis idő, míg összeálltak a játékosaink, ettől függetlenül végig mi irányítottuk a mérkőzést, és megérdemelten nyertünk.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Vasas–Nyíregyháza (NB II)
31 (1–0)
Fáy utca,
Mészöly Kálmán műfüves pálya, 200 néző.
VASAS: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, 46.), Vaskó (Király, 62.), Risztevszki (Debreceni, 46.) – Szivacski (Kleisz, 62.), James (Kulcsár, 62.), Berecz, Hangya (Preklet, 62.) – Gaál (Ádám, 46.), Saglik (Ferenczi I., 62.), Remili (Farkas Máté, 88.)
NYÍREGYHÁZA:
Hermány – Szokol, Rubus, Máté, Farkas Márk – Tamási (Kónya, 55.), Kártik (Holdampf, 55.) – Sinanovic, Rudolf, Rezes (Dragóner, 60.) – Tisza (Vámos 60.)
G:
Saglik (25.), Preklet (68.), Berecz (78.) ill. Rudolf (73.)
Forrás: vasasfc.hu

A VASAS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 5.
Edzőtábor: január 9–14., Mátraháza; január 30. – február 4., Lipót
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: Vasas–Csepel 8–0 (Ferenczi I. 2, Kulcsár T. 2, Saglik, Ádám, Gaál, Király B.)
Január 25.: Vasas–Nyíregyháza 3–1 (Saglik, Preklet, Berecz)
Január 28., 11.00: Vasas–Pénzügyőr
Február 1., 16.00, Lipót:Vasas–FC Nitra (Nyitra, szlovák II.)
Február 2., 16.00, Lipót:Vasas–Mosonmagyaróvári TE
Február 4., 14.30, Lipót: Vasas–FK Mladá Boleslav (cseh)
Február 8., 14.30: Vasas–SZEOL SC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik