DVTK: Tudom, hogy mi a gond, de megtartom magamnak – Horváth F.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.23. 07:52
null
Horváth Ferenc tudja, hogy mi a baj? (Fotó: Móricz Sabján Simon)
Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője elmondta, tisztában van azzal, hogy mi a probléma a Diósgyőrrel, de ezt megtartja magának. Lehet, hogy Egervári Sándor tudott valamit?

 

A csütörtöki sajtótájékoztatót megelőző telefonbeszélgetés miatt optimista lehet Horváth Ferenc, hiszen Demkó Norbert sajtófőnök az egyik elöljáróval egyeztetett, majd közölte: minthogy az egyesület vezérkara hosszú távú szerződést kötött Horváth Ferenccel, hosszabb távra tervez vele, tehát nincs edzőkérdés.

De akkor is: vajon mi a gond?

„Szinte biztos vagyok benne, hogy tudom választ, de erről inkább nem mondanék semmit, megtartom magamnak. A problémát igyekszem orvosolni a rendelkezésemre álló eszközökkel. Változtatni kell és változtatni is fogok! Mást kell csinálnunk, mint eddig. A feladat nem egyszerű, de valahogyan meg kell értetni a játékosokkal, hogy a karrierjük kerülhet veszélybe. A labdarúgás játék, de most valóban az életükért kell játszaniuk. Nem rendszert kell váltani, mert korlátozottak a lehetőségeink. Megpróbálok olyan embereket betenni a csapatba, akiknek fontos a DVTK” – mondta Horváth Ferenc.

Ismert történet, hogy két héttel a bajnoki rajt előtt a korábbi vezetőedző, Egervári Sándor kezdeményezte saját szerződése felbontását Diósgyőrben. Nyílt titok volt, hogy nem akarta a fejét önként a nyaktilóba tenni, nem tartotta megfelelő erősségűnek a keretet, és mivel késtek a beígért igazolások, vette a kalapját. Adja magát a kérdés: neki volt igaza?

„Tisztelem Sanyi bácsit, rutinos szakember, rengeteget láthatott pályafutása során, amit én még nem – reagált felvetésünkre Horváth. – Bizonyára megvolt az oka a döntésének. Én mindenesetre azt gondoltam, és így gondolom most is, hogy Diósgyőrben el tudom látni a feladatokat.”

NB I, 2016–2017, 11. FORDULÓ
SZEPTEMBER 24.,SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Vasas–Mezőkövesd
(Stream: m4sport.hu)
Budapest, Illovszky Rudolf StadionSolymosi Péter
18.00: Paks–MTK
(Stream: m4sport.hu)
Paks, Paksi Stadion
Vad II István
18.00: Bp. Honvéd–Videoton
(Stream: m4sport.hu)
Budapest, Bozsik József Stadion
Berke Balázs
18.00: Haladás–Gyirmót FC Győr
(Stream: m4sport.hu)
Sopron, Városi Stadion
Iványi Zoltán
18.00: DVTK–DVSC
(Tv: M4 Sport)
Miskolc, DVTK Stadion
Andó-Szabó Sándor
20.30: FTC–Újpest FC
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
Kassai Viktor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik