DVTK: Régóta ilyen Diósgyőrt szeretnék látni – Horváth Ferenc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.15. 21:27
A DVTK 2–0-ra legyőzte a Videotont a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A találkozó után a két vezetőedző, valamint az egyik gól szerzője, Novothny Soma értékelt a Nemzeti Sport Online-nak.

Henning Berg (a Videoton vezetőedzője): – Mintha új szezont kezdtünk volna a hosszú szünet után. Szorosan alakult mérkőzés, és a pálya talaja sem volt ideális, ami még jobban kiegyenlítette az erőviszonyokat. Az első félidőben nagy lehetőségeink adódtak, amiket ki kellett volna használnunk. A szünet után a Diósgyőr pontrúgásból megszerezte a vezetést, pedig tudtuk, hogy ebből erős. Egy null után próbáltunk nyomni, ezzel nagy területet adtunk a Diósgyőrnek. Elek Ákos lőtt is egy szép gólt. Jó játékosai vannak a miskolciaknak, ha így folytatják, nem hátul fognak kullogni a tabellán.Henning Berg (a Videoton vezetőedzője): – Mintha új szezont kezdtünk volna a hosszú szünet után. Szorosan alakult mérkőzés, és a pálya talaja sem volt ideális, ami még jobban kiegyenlítette az erőviszonyokat. Az első félidőben nagy lehetőségeink adódtak, amiket ki kellett volna használnunk. A szünet után a Diósgyőr pontrúgásból megszerezte a vezetést, pedig tudtuk, hogy ebből erős. Egy null után próbáltunk nyomni, ezzel nagy területet adtunk a Diósgyőrnek. Elek Ákos lőtt is egy szép gólt. Jó játékosai vannak a miskolciaknak, ha így folytatják, nem hátul fognak kullogni a tabellán.

Horváth Ferenc (a DVTK vezetőedzője): – Nagyon rég mondhattam valami okosat győzelem után. Jól játszottunk ma, másabb felfogással. Odafigyeltek a játékosok egymásra, csapatként funkcionáltunk. Ha nem nyerünk, akkor is nagyon elégedett lennék, mert régóta ilyen Diósgyőrt szeretnék látni. Ez egy útnak a kezdete, remélem. Nem csak a Videoton és az Újpest ellen kell sikeresnek lennünk.

Novothny Soma (DVTK): – Végre nem a szánk járt. Megérte elmenni az edzőtáborba, mert összeérett a csapat, amit nem csak a mutatott játék, hanem az eredmény is igazolt. Együtt voltunk elzárva a világtól, még térerő sem volt. Küzdöttünk is most egymásért, ha az egyik hibázott, ott volt a másik. A múltkori mezlevételi akció pozitívan biztos nem hatott ránk, mert az ilyesmi ott marad a fejekben, akár egy életre is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik