HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.23 15:44 Frissítve: 2018.04.23 15:49

DVTK: „Nem nézhettük tétlenül, hogy rohannak a szakadék felé”

Sántha Gergely, a DVTK ügyvezető igazgatója nagyon sajnálja, hogy meg kellett válnia Bódog Tamástól, de úgy véli, ez az egyetlen út afelé, hogy rövid távon sikeresebb legyen a csapat, és kiharcolja az NB I-ben maradást.

HIRDETÉS

„Tetszett Bódog Tamásban, hogy hitt a kemény munkában és ezt folyamatosan kommunikálta is. Az év elején már elmondtam egy interjúban, hogy a DVTK-val hosszú távú terveink vannak, nem az az első számú szempont, hogy hányadik helyen áll a csapat, de nem nézhettük tétlenül, hogy rohannak a szakadék felé” – idézi a klub honlapja Sántha Gergely ügyvezető igazgatót.

„A bajnokságban ebben az évben csupán egyszer sikerült nyernünk, a második tavaszi fordulóban. Két pontra vagyunk a kieső helytől. A mutatott játék sem volt meggyőző. Ráadásul borzasztóan csalódottak voltak a szurkolók, amikor a Magyar Kupából is kiestünk – folytatta a sportvezető. – Megpróbáltunk mindent a vezetőedző kezébe adni, ami a minőségi munkához szükséges. Teljhatalmat, kompetenciát kapott, nemcsak vezetőedző volt, hanem szakmai igazgató is. Tamás igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot. Próbáltuk biztosítani, amit csak kért.”

Sántha elmondta, a klub Bódog kérésére eltekintett a „fiatalszabály” alkalmazásától, a játékosokat jól fizetik, de nem hozzák a várt eredményeket. Szerinte a vezetőedző mellett a játékosok és a vezetőség is felelős, s akármennyire is haragszanak érte a szurkolók, ez volt az egyetlen lépés, amely rövid távon eredményes lehet.

„Örülök, hogy ilyen visszhangja van a csapat körüli változásoknak, ez is mutatja, hogy a DVTK egyedi közeg Magyarországon, amelyben érdekli az embereket a futball és a klub” – mondta Sántha, aki elismerte, már tárgyalnak az edzőjelöltekkel, de neveket nem mondott.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Fernando, a klub korábbi játékosa lesz Bódog Tamás utódja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

2018.11.12 00:49:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szurkoljunk azért, hogy a Vidi tavasszal is érezze a kettős terhelést.

2018.11.11 12:28:14

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ

Ismét botlott az európai kupamérkőzés után a bajnok, most Mezőkövesden hagyta ott mindhárom pontot.

2018.11.10 22:59:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2018.11.10 14:04:45

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Sorozatban harmadszor is megverte odahaza a Haladás a Fradit, Rózsa Dániel ihletett formában védett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS