DVTK: megegyeztek a DVSC korábbi szerb légiósával

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 10:46
Megegyezett Dusan Brkoviccsal a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK, így amennyiben átesik a szükséges orvosi vizsgálatokon, a diósgyőriek játékosa lesz – írja a klub hivatalos honlapja.

A DVSC-hez 2013-ban igazolt szerb védő szerződése június 30-án lejárt, és bár késve érkezett vissza a szabadságáról, továbbá nem kezeltette az idény végén összeszedett sérülését, hosszabbítási lehetőséget kínált neki a klub.

A megegyezés elmaradt, a klub álláspontja szerint Brkovics túlzott bérigénye miatt, ezt a labdarúgó tagadta. Mint beszámoltunk róla, érdeklődött iránta a Vasas, sőt állítólag izraeli lehetősége is akadt, azonban ezekből nem lett semmi. Brkovics szabadon igazolható labdarúgóként került a lett FC Rigához. Szerdán beszámoltunk róla, hogy a diósgyőriekkel készül, és két nap alatt meggyőzte a szakmai stábot, hogy érdemes őt szerződtetni.

„Dusan Brkovics jó szellemű játékos, akiről korábban is tudtuk, hogy kiváló képességekkel rendelkezik, nem véletlenül számított húzóembernek a debreceni bajnokcsapatban is – mondta el Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – A szerdai két edzésen elégedetten láttuk, milyen állapotban van három héttel a lett bajnokság befejezését követően, egy komoly felkészülést követően biztosan erőssége lesz a DVTK-nak.”

A szerb bekk mellett a Hagi Akadémián nevelkedett 19 éves erdélyi magyar védő, Kilyén Szabolcs – aki tagja a korosztályos román válogatottnak – is a DVTK-val készült két napot, de már nem edz a csapattal. Róla egyelőre nem lehet tudni, hogy Miskolcra igazol-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik