DVSC: Kínából is jöhet ajánlat Varga Józsefért

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.02.16. 10:45
null
Varga József nem mondott le a külföldi folytatásról (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport Online már beszámolt róla, hogy a DVSC-Teva válogatott középpályása, Varga József még a télen klubot válthat. Úgy tudjuk, már csak három ország jöhet szóba, a középpályás Kínában, Lengyelországban vagy Oroszországban folytatja pályafutását, feltéve, hogy érkezik olyan ajánlat, amelyet elfogadnak a debreceni vezetők.

 

 

A Nemzeti Sport Online már decemberben írt arról, hogy Varga Józsefet, a DVSC válogatott középpályását Lengyelországból is figyelik.

Úgy tudjuk, ez a vonal továbbra is él, hiszen a lengyel piac – annak ellenére, hogy a tavaszi szezon már elkezdődött – március 3-ig nyitva van. Azt nem tudjuk, hogy mely lengyel csapatok jöhetnek még szóba, de az 5. helyen álló Wisla érdeklődésén például nem lepődnénk meg, ugyanis a krakkóiak ebben a szezonban már kötöttek egy jó üzletet magyar futballistával, Guzmics Richárddal.

Más kérdés, hogy a szombathelyi védő ingyen volt, míg Vargáért fizetni kellene, de ha Lengyelország lesz a befutó, akkor nagy valószínűség szerint kölcsönszerződés jön szóba. Nem úgy Oroszországban és Kínában (például a Csangcsun Jataj az elmúlt bő fél évben már két magyar játékos, Huszti Szabolcs és Elek Ákos megvásárlásával jelezte ezt).

Értesüléseink szerint a jelzett országokból is van érdeklődés, és az ottani klubok fizetőképességét ismerve már nagyobb lenne az esély végleges szerződésre. Vargát a transfermarkt.de adatai szerint 2016 nyaráig köti a szerződése Debrecenben.

A középpályás jövőjével kapcsolatban megkerestük menedzserét, Filipovics Vladant is, aki nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta fenti értesüléseinket.

„Továbbra is dolgozunk Varga József lehetséges átigazolásán, és mivel az említett országokban még nyitva van a piac, minden elképzelhető. Március elejéig lezárul az ügy, meglátjuk, addig érkezik-e minden fél szempontjából megfelelő ajánlat” – fogalmazott a játékosügynök.

Oroszországban február 28-án, Kínában február 27-én, Lengyelországban március 2-án zár a piac, míg Magyarországon február 23-án.

Varga sorsa egy másik debreceni futballistára, a több játéklehetőségre vágyó Vadnai Dánielre is kihathat. A középpálya mellett balhátvédként is bevethető labdarúgóval kapcsolatban már jeleztük: ha Varga marad Debrecenben, akkor Vadnai távozhat. Azt korábban az MTK-nál is elismerték, szerződtetnék volt játékosukat. Nem biztos azonban, hogy a DVSC-nél éppen egy közvetlen riválist szeretnének erősíteni (mint ismert, az MTK 2. helyen áll a tabellán, öt ponttal és két hellyel előzi meg a Lokit). Az MTK-nál talán épp ezért már a győri Völgyi Dániel neve is szóba került.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Wittrédi Dávid (PMFC, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Nagy Zoltán (Nyíregyháza), Szatmári Csaba (Balmazújváros), Szécsi Márk (Nyíregyháza)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Nagy Zoltán (Kecskemét), L’Imam Seydi (francia, Nyíregyháza Spartacus), Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak:Vadnai Dániel (érdeklődnek iránta: MTK), Varga József (érdeklődnek iránta: Kína, Lengyelország, Oroszország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik