nemzetisport.hu 2016.01.20 09:46 Frissítve: 2016.01.20 10:01

Diagne: „Fontos szempont a pénz” – tárgyalnak a Sportinggal

A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy Mbaye Diagne ügyében már csak az a kérdés, hogy most a télen, vagy csak a nyáron csatlakozik az iránta érdeklődő Sportinghoz, az ugyanis már biztosra vehető, hogy Lisszabonba szerződik.

Diagne-nak most már fontos a pénz – a Monor elleni szombati találkozót kívülről figyelte, a mai edzőmeccsen viszont ott sem lesz (Fotó: Szabó Miklós)

 

Az abola.pt legfrissebb cikkében megerősíti az NSO értesüléseit: Mbaye Diagne esetében már csak arról alkudozik a Sporting és az Újpest, hogy a csatár a nyáron vagy már a télen Lisszabonba költözzön-e.

A játékos olasz ügynöke a Nemzeti Sportnak is megerősítette a tárgyalások tényét.

„Megerősíthetem az értesülést, tárgyal egymással a Sporting és az Újpest Mbaye Diagne-ról. Igaz az is, hogy vitás kérdés az átigazolás időpontja, hiszen a portugálok azonnal akarják őt, a magyar klub viszont a nyárig megtartaná. A Sporting vezeti a bajnokságot, alighanem indul a Bajnokok Ligájában, szakmailag és a feltételeket tekintve is előrelépés lenne a játékosnak. Ám az sem probléma, ha marad, hiszen amint az előző hónapokban, a tavasszal is fejlődési lehetőséget kínálna neki a nagy múltú magyar klub. Nem hiszem, hogy Diagne szerződését tekintve probléma adódna abból, hogy nem utazott el a csapattal Törökországba” – fogalmazott Daniele Boaglio.

A Nemzeti Sportnak az NB I-ben ősszel 11 gólt szerző csatár is beszélt a jövőjéről.

 
„Fradi? Nem olyan nagy szám! Kabát? Nem értem, de sajnálom” – Diagne-portré

„Hallottam én is a Sportingról. Minden lehetséges – kezdte Diagne, aki arra a korábbi értesülésünkre is kitért, hogy Roderick Duchatelet újpesti tulajdonos egy másfél millió eurós ajánlatot már visszautasított érte. – A másfél millió euró reális ár lehet értem. A fizetésem szempontjából is fontos szempont a pénz. Szeretnék nyugodtan élni a családommal. Hogy mi kell ahhoz, hogy itt maradjak? Például az, hogy megkapjam azt a pénzt, amelyet a Sporting vagy más kérő fizetne nekem.”

Érdekes, hogy Diagne ősszel, az NSO portréinterjújában még így nyilatkozott arról, hogy miért futballozik Magyarországon:

„Ne higgye senki, hogy elsősorban a pénzért jöttem ide, mert itt kevesebbet keresek, mint az előző klubjaimnál, azért vagyok itt, mert szeretnék fejlődni.”

MBAYE DIAGNE A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ INTERJÚBAN ARRÓL IS BESZÉL, HOGY VIGNJEVICS KIAKADT, AMIKOR MEGTUDTA, NEM UTAZIK EL A CSAPAT EDZŐTÁBORÁBA, NYILATKOZIK BETEG ÉDESANYJÁRÓL IS, ÉS ELÁRULJA, HOL VAN MOST.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Bauer Péter
Kiszemeltek:
Chris Bonney (ghánai, Asante Kotoko – Ghána), Mihály Dávid (Csákvár – próbajáték)
Távozók: Forró Gyula (Puskás AFC), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók: Tóth Patrik (Budaörs) 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Mbaye Diagne (szenegáli, Sporting – Portugália), Gubacsi Zoltán (Szigetszentmiklós), Kecskés Ákos

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…