Diagne: „Fontos szempont a pénz” – tárgyalnak a Sportinggal

Vágólapra másolva!
2016.01.20. 09:46
null
Diagne-nak most már fontos a pénz – a Monor elleni szombati találkozót kívülről figyelte, a mai edzőmeccsen viszont ott sem lesz (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport Online több forrásból is úgy értesült, hogy Mbaye Diagne ügyében már csak az a kérdés, hogy most a télen, vagy csak a nyáron csatlakozik az iránta érdeklődő Sportinghoz, az ugyanis már biztosra vehető, hogy Lisszabonba szerződik.

 

Az abola.pt legfrissebb cikkében megerősíti az NSO értesüléseit: Mbaye Diagne esetében már csak arról alkudozik a Sporting és az Újpest, hogy a csatár a nyáron vagy már a télen Lisszabonba költözzön-e.

A játékos olasz ügynöke a Nemzeti Sportnak is megerősítette a tárgyalások tényét.

„Megerősíthetem az értesülést, tárgyal egymással a Sporting és az Újpest Mbaye Diagne-ról. Igaz az is, hogy vitás kérdés az átigazolás időpontja, hiszen a portugálok azonnal akarják őt, a magyar klub viszont a nyárig megtartaná. A Sporting vezeti a bajnokságot, alighanem indul a Bajnokok Ligájában, szakmailag és a feltételeket tekintve is előrelépés lenne a játékosnak. Ám az sem probléma, ha marad, hiszen amint az előző hónapokban, a tavasszal is fejlődési lehetőséget kínálna neki a nagy múltú magyar klub. Nem hiszem, hogy Diagne szerződését tekintve probléma adódna abból, hogy nem utazott el a csapattal Törökországba” – fogalmazott Daniele Boaglio.

A Nemzeti Sportnak az NB I-ben ősszel 11 gólt szerző csatár is beszélt a jövőjéről.

„Hallottam én is a Sportingról. Minden lehetséges – kezdte Diagne, aki arra a korábbi értesülésünkre is kitért, hogy Roderick Duchatelet újpesti tulajdonos egy másfél millió eurós ajánlatot már visszautasított érte. – A másfél millió euró reális ár lehet értem. A fizetésem szempontjából is fontos szempont a pénz. Szeretnék nyugodtan élni a családommal. Hogy mi kell ahhoz, hogy itt maradjak? Például az, hogy megkapjam azt a pénzt, amelyet a Sporting vagy más kérő fizetne nekem.”

Érdekes, hogy Diagne ősszel, az NSO portréinterjújában még így nyilatkozott arról, hogy miért futballozik Magyarországon:

„Ne higgye senki, hogy elsősorban a pénzért jöttem ide, mert itt kevesebbet keresek, mint az előző klubjaimnál, azért vagyok itt, mert szeretnék fejlődni.”

MBAYE DIAGNE A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ INTERJÚBAN ARRÓL IS BESZÉL, HOGY VIGNJEVICS KIAKADT, AMIKOR MEGTUDTA, NEM UTAZIK EL A CSAPAT EDZŐTÁBORÁBA, NYILATKOZIK BETEG ÉDESANYJÁRÓL IS, ÉS ELÁRULJA, HOL VAN MOST.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Bauer Péter
Kiszemeltek:
Chris Bonney (ghánai, Asante Kotoko – Ghána), Mihály Dávid (Csákvár – próbajáték)
Távozók: Forró Gyula (Puskás AFC), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók: Tóth Patrik (Budaörs)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Mbaye Diagne (szenegáli, Sporting – Portugália), Gubacsi Zoltán (Szigetszentmiklós), Kecskés Ákos

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik