Bódog: Ha így játszunk, nem lesz telt ház az új diósgyőri stadionban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.26. 13:21
null
Nemcsak Lipták Zoltán, hanem Bódog Tamás is értetlenül áll a DVTK első félidei produkciója előtt (
A labdarúgó NB I 17. fordulóját követően két mérkőzésről már jelentkeztünk beszámolóval a találkozót követő sajtótájékoztatókról, most lássuk a többi mestermérleget is.

 

DVTK–ÚJPEST 1–2

BÓDOG TAMÁS, a DVTK szakmai igazgatója: – Megérdemelten nyert az Újpest, és még szerencsénk is volt, hogy csak kettő egyre vezetett a szünetben. Ha egy félidőt elajándékozol, akkor így jársz, mint mi most. És ehhez hozzáteszem, hogy nekünk volt még kilencvenkét percünk fordítani. Az Újpest azonban most egy Novothny Somával jobb volt. Az sem mellékes, hogy Litauszki Róbert minden fejpárbajt megnyert, míg nálunk a belső védők nem álltak a helyzet magaslatán. Ha így futballozunk, mint az első félidőben, akkor nem lesz telt ház az új diósgyőri stadionban. Ami pedig az albérletet illeti: nem szeretnék erre hivatkozni, nem ezért kaptunk ki.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest FC vezetőedzője: – Természetesen elégedett vagyok, hiszen nagy győzelmet arattunk a remekül felkészített Diósgyőr ellen. Nem egyszerű a Bódog Tamás edzette csapat ellen játszani, hiszen fizikailag erős, fegyelmezett társulat, amely akkor is nehéz feladat elé állítja az ellenfelet, ha éppen nem csinál semmi különlegeset. Mindig jó ilyen hamar betalálni, de ezután nehéz dolgunk volt, a Diósgyőr ki is egyenlített. Szerencsére még szünet előtt újra megszereztük a vezetést. Tudtuk, hogy nyomás alá kerül majd a védelmünk, és a sok ütközés miatt néhány játékosom el is fáradt. Harcolnunk kellett a sikerért, éppen ezért roppant büszke vagyok a fiúkra.

VIDEOTON–PAKS 2–0

MARKO NIKOLICS, a Videoton vezetőedzője: – Már a huszonhetedik mérkőzésünket játszottuk ebben az idényben, jár a dicséret játékosaimnak. A Paks jó csapat, több helyzetet is kialakítottunk ellene, de inkább azt emelném ki, hogy ellenfelünk nem volt veszélyes a kapunkra. Ez nem csak a védelmünk érdeme, hanem az egész csapaté. Juhász Roland remekül vezényelte a hátsó alakzatot, végig kontrolláltuk a mérkőzést, és azt a helyzetet is kezelni tudtuk, amikor a második félidőben már fáradtabbak voltunk. Már négy ponttal többünk van, mint tavaly a tizenkilencedik forduló után, de ettől még valamennyi hátralévő meccsünket meg akarjuk nyerni. Várom a Ferencváros elleni jövő heti meccset, szeretem az ilyen rangadókat. Tudom, sokakat érdekel az a bajnoki, de nem szabad elfelejteni, hogy szerdán még Magyar Kupa-mérkőzést játszunk a Vác ellen, és ki kell harcolnunk a továbbjutást.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Sajnos nem tudtunk bravúrt végrehajtani, nekünk már a döntetlen is nagyon jó eredmény lett volna. A Videoton jó csapat, nem könnyű ellene futballozni. Miután megszerezte a vezetést, hagyta, hogy birtokoljuk a labdát, tulajdonképpen futballozgatott, sajnos a vége sima lett. Van egy játékunk, amellyel eljutunk az ellenfelek tizenhatosáig, ott azonban már fontos a kvalitás, ott kellene jó döntéseket hozni. Sajnos védekezésben hibázunk, elöl pedig nincsenek meg azok a már említett jó döntések, amelyek a jó eredmény eléréséhez kellenek. Kettő az egyben vezettük rá a labdát a hazaiak védőjére, nekünk kellett volna helyzetet kialakítanunk, aztán mégis mi kaptunk gólt belőle. Azt kell mondanom, hogy ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a hibáinkat.

BP. HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–2

ERIK VAN DER MEER, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Jól kezdtünk, gyorsan gólt szereztünk, a terveink szerint alakult az eleje, de aztán jött a hideg zuhany, és bár ezek után volt öt-hat lehetőségünk, nem éltünk vele. Laczkó Zsolt hibájából hamar gólt kaptunk, a második félidőben próbáltunk nyomást helyezni a mezőkövesdiekre, ők hősiesen védekeztek, mi pedig egyre görcsösebbé váltunk. A két csatárt nem tudtuk helyzetbe hozni, és a legtöbbször a beadások után sem a miénk lett a lepattanó labda. A párharcokban is határozottabb volt az ellenfél. Az önbizalmunk csökkent, fogyott az idő, egyre elkeseredettebbek lettünk. Az első félidőben ki kellett volna használni a helyzeteket. A legfontosabb az, hogy a játékosaim bíznak bennem. Megértem a szurkolókat, természetes a futballban, hogy ilyen helyzetben így reagálnak. Csak azt kérem, hogy ne a játékosokat bántsák, hiszen ők lettek bajnokok nemrég! Igyekszem továbbra is a lehető legjobb munkát végezni.

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Kevés együttest ismertem, amelyik jobban megérdemelte volna már a sikert, mint ez. Mert amit ezek a srácok hetek óta letesznek az asztalra, annak előbb-utóbb jutalma kell, hogy legyen. Eddig sajnos hiányzott az a kis plusz, amely a győzelemhez kell, de most végre meglett. Mindig és minden helyszínen győzni akarunk, bármelyik csapat is az ellenfelünk. Mindent megtettünk a sikerért, és az, hogy ezt épp Kispesten szereztük meg, csak külön öröm. Koszta Márk hetek óta remekül játszik. Gyakori a futballban, hogy aki eljön valahonnan, úgymond vissza tud köszönni. Márk nagy erősségünk, de nem egy játékos nyerte meg a meccset, hanem a csapat, mindenki hozzátette a magáét, a cserék és az otthon maradók is.

BALMAZÚJVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA 2–2

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Hiába dolgoztunk ki több helyzetet, mint a Puskás Akadémia – ellenfelünknek volt kettő, nekünk négy –, a vendégek maximálisan kihasználták azokat, mi ötven százalékban. Ezen a téren javulnunk kell, és akkor sikeresebbek lehetünk. Így is büszkék vagyunk erre a meccsre, hiszen a harmadik a sorban, amelyen nem kapunk ki, és ez nekünk felér legalább egy olyan sorozattal, mint egykor a Szomszédok volt, és körülbelül annyiba is kerül... Tulajdonképpen úgy történt minden, ahogy elterveztük, valóban a fegyelmezett védekezésből a gyors kontrákat próbáltuk erőltetni, de a Puskás Akadémia gólja áthúzta számításainkat. Azután nekilendültünk, sőt az egyenlítést követően, a második félidő elején is mi futballoztunk jobban, csak éppen a vendégek szereztek újra vezetést. Le a kalappal a játékosok előtt, mindent megtettek az újabb győzelemért, ezúttal azonban csak döntetlent ért a lelkesedés.

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Bár nekünk állt a meccs, és mi irányítottuk a játékot, kettő egyes vezetés után nem rúgtunk még egy gólt. Csak magunkat okolhatjuk, hogy a három pontból csupán egy lett. Akkor lettünk volna meggyőzőbbek, ha kicsit pontosabban játsszunk. Ennek a mérkőzésnek a története úgy kerek, ha elmondom azt is, hogy Josip Knezevic egész héten nem edzett, igaz, elégedett voltam a teljesítményével, de azt a pluszt, amit szokott, ezúttal nem tudta hozzátenni játékunkhoz. Természetesen mindent tudtunk ellenfelünkről, azt is, hogy hajt, küzd akkor is, ha netán hátrányban van. És ez a mentális erőnek tulajdonítható. Nem emiatt lett döntetlen a meccs, hanem azért, mert az egyenlítő gól előtt kicsit elcsúsztunk, pedig a szabadrúgások és a szögletek hárítására is felkészültünk.

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK

A HALADÁS–FERENCVÁROS 2–1 találkozó értékeléseit itt tekintheti meg!

A VASAS–DVSC 1–5 meccs edzői nyilatkozatai itt olvashatók!

NB I, 2017–2018, 17. FORDULÓ
NOVEMBER 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Videoton FC–Paksi FC 2–0
Felcsút, Pancho Aréna
Kassai Viktor
Vasas FC–Debreceni VSC 1–5
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Erdős József
Bp. Honvéd–Mezőkövesd 1–2
Budapest, Bozsik József Stadion
Iványi Zoltán
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2
Debrecen, Nagyerdei StadionPintér Csaba
Balmazújváros–Puskás AFC 2–2 Balmazújváros, Városi StadionBerke Balázs
Haladás–Ferencváros 2–1
Szombathely, Haladás Stadion
Szabó Zsolt
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 17 11 5 1 40–18 +22 38
2. Ferencvárosi TC 17 10 5 2 33–16 +17 35
3. Debreceni VSC 17 8 4 5 31–20 +11 28
4. Budapest Honvéd 17 7 4 6 30–29 +1 25
5. Újpest FC 17 6 7 4 23–21 +2 25
6. Diósgyőri VTK 17 6 3 8 29–28 +1 21
7. Vasas FC 17 6 3 8 23–32 –9 21
8. Paksi FC 17 5 6 6 24–28 –4 21
9. Puskás Akadémia FC 17 5 5 7 23–27 –4 20
10. Balmazújváros 17 4 5 8 22–26 –4 17
11. Szombathelyi Haladás 17 4 2 11 15–32 –17 14
12. Mezőkövesd Zsóry FC 17 3 5 9 20–36 –16 14

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik