Berg: Folytatni szeretném; Herczeg: Nem folytatom

Vágólapra másolva!
2016.08.01. 09:46
null
Herczeg csak ideiglenesen irányítja a DVSC-t (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I 3. fordulójának vasárnapi mérkőzései utáni edzői nyilatkozatokból kiderül, Henning Berg nem tervezi, hogy távozzon a Videotontól, míg Herczeg András elmondta, hogy hosszú távon nem ő irányítja majd a DVSC-t.

 

MTK–Mezőkövesd 0–1

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – A következő mérkőzés, a Haladás elleni fordulópont lehet számunkra. A játékosok mindent megtettek, hogy legyőzzék a Mezőkövesdet, a kapott góltól azonban görcsössé váltunk, és kevés lehetőségünk akadt az egyenlítésre. Nyilván más lenne a helyzet, ha végre mi szereznénk vezetést. Tagadhatatlan, elöl egyelőre hiányzik a minőség nálunk. Várom, hogy a sérült és az eltiltott játékosaink visszatérjenek, velük biztosan jobbak leszünk, veszélyesebben futballozunk majd. Már többször mondtam, fiatalokat kell beépítenem, nehéz idény vár ránk, de nem adjuk fel, jövő héten mindenképpen győznünk kell.

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Büszke vagyok a játékosokra, és nem csak a vasárnapi mérkőzés miatt. Rövid volt a felkészülésünk, későn állt össze a keretünk, és bár az első három fordulóban kétszer játszottunk idegenben, veretlenek vagyunk. A győzelem, a siker összehozza a labdarúgókat, jó látni, hogy tudnak egymásért küzdeni. Melegben kellett futballoznunk, mindkét csapat nagy futómennyiséget tett bele a mérkőzésbe. Az első játékrészben kapkodóbb volt a játékunk, aztán a cseréket követően ez megváltozott. Gólt szereztünk, majd pedig volt olyan helyzetünk, amikor három játékos vitte egy hazai védőre a labdát, végül rossz megoldást választottak. Van ilyen, ez is a futball velejárója. Nekünk minden mérkőzés élet-halál harc. Meg akarunk ragadni az NB I-ben, még többet kell edzenünk, hogy egységesek, jobbak legyünk. A szurkolóink rengeteg támogatást adnak nekünk, remélem, még sok örömöt szerezhetünk nekik.

DVSC-Teva–Gyirmót FC Győr 4–0

HERCZEG ANDRÁS, a Debrecen megbízott edzője: – Azzal kell kezdenem, hogy a Kondás Elemér vezette szakmai stábot méltatom, ebben a győzelemben benne vannak a tagjai, ahogy az akadémiai kollégák is, a portugál edzők például, akik elemző összeállítást készítettek a Gyirmót meccseiről. Meggyőző futballra törekedtünk, sikerült is, viszonylag hamar szereztünk két gólt. Az első félidő közepén volt holtpont, akkor nem tudtuk az ellenfél labdakihozatalát megakadályozni, de rendeztük a sorokat, és a másodikban végig fölényben voltunk. Kiváló egyéni teljesítményeket láttam, nagyszerű érzés volt a Debrecen kispadján ülni. A kollégáimmal oldani akartam a játékosokban meglévő feszültséget, görcsöt. Sokat beszélgettünk, egyénileg és csapatszinten is, olyan foglalkozásokat tartottam, amelyek játékosak, ugyanakkor a taktikai elemeket tartalmazzák. Végig partnerek voltak, mondtam is nekik, én élveztem a munkát, élvezzék ők is a mérkőzést, csak futballozzanak.

Továbbra is kérdés, hogy Herczeg hosszú távon is marad-e a csapat élén?

„Nem, egy hétre szólt csak a felkérésem” – volt a válasz.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Azt terveztük, hogy Lengyel Dániel szerzi a győztes gólt. Nem vicc, tényleg fontos feladata lett volna a szabad- és szögletrúgásainknál. Eleve nem túl jó előjelekkel érkeztünk, az elmúlt forduló kezdőcsapatából hárman kiestek, Vass Patrik és Sallói Dániel sérülés miatt, szombaton pedig belázasodott Kiss Máté, ez azért így érzékeny veszteség. Mindezt tetőzte, hogy a bemelegítésnél megsérült Dani, megpróbálta, de hamar le kellett cserélni. Az első húsz percben enyhe osztálykülönbséget éreztem, mi NB II-es ritmusban kezdtünk, ettől függetlenül két lepattanó labdából rúgott két gólt a Debrecen. Aztán rendeztük a sorokat, ami a harmadik gólig tartott, persze tudtuk, ha megkapjuk, nagyon nehéz dolgunk lesz már. Örömteli viszont, hogy Paku Roland személyében újoncot avattunk, hajtott, keményen küzdött, ahogy a szintén fiatal Madarász Márk is, szóval vannak biztató jelek. A sok sérülés nem az, és hát eddig sem volt sajnos túl bő a keretünk.


Videoton–Vasas 1–2

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Sok csapat küzd nehézséggel, ha heti két mérkőzést kell lejátszania. Arra törekszünk, hogy mindkét fronton helytálljunk, de ezt eddig, sajnos, nem sikerült megoldanunk. Természetesen célunk az, hogy minél tovább állva maradjunk a nemzetközi kupaporondon, és a bajnokikon is eredményesek legyünk. Ehhez azonban még rengeteget kell dolgoznunk. Egyelőre nem tudok pontos diagnózist adni Asmir Suljic állapotáról. Szerettük volna pihentetni a szélsőnket, mert jó formában van, és nagy szükség lenne rá az El-visszavágón. Ám a szünetben pályára kellett küldenem, hogy segítse a támadásainkat, csakugyan balszerencse, hogy aztán megsérült. Három mérkőzésre való helyzetet hagytunk ki, ráadásul bosszantó, hogy szöglet- és szabadrúgás után kaptuk a gólokat, holott korábban ezeket jól hatástalanítottuk.

A világhálón arról írtak a héten, hogy Berg is jelölt az izraeli Maccabi Haifa kispadjára. A tréner erre így reagált:

„Nem tudok róla semmit. Csak nemrég álltam munkába a Videotonnál, és folytatni szeretném, amit elkezdtem.”

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Természetesen örülök a győzelemnek, ugyanakkor a helyén kell kezelnünk a sikert, s nem szállhatunk el magunktól. Az jól látszik, hogy a védelmünk remekül áll a lábán. Mindössze két gólt kaptunk eddig a bajnokságban, erre a folytatásban is építhetünk. Apróságok döntöttek a mérkőzésen. Jobbára a középpályán folyt a játék, és mindkét együttes remekül védekezett. Döntetlenszagú összecsapás volt, sokáig egyik fél sem érdemelt volna győzelmet. Aztán egy szögletrúgás után betaláltunk a kapuba. Szerencsére mostanában jók vagyunk az ilyen játékhelyzetekben. A vezetésünk kellő nyugalmat kölcsönzött a csapatnak, a második góllal pedig feltettük a koronát a teljesítményünkre.

A SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK UTÁNI EDZŐI ÉRTÉKELÉSEKET ITT OLVASHATJA EL!

NB I 2016–2017, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 30., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Haladás–Honvéd 1–1 Sopron, Soproni Városi Stadion
Vad II István
Újpest–Paks 1–0
Budapest, Illovszky-stadion Pintér Csaba
Ferencváros–DVTK 6–2 Budapest, Groupama Aréna Bognár Tamás
JÚLIUS 31., VASÁRNAP
DVSC-Teva–Gyirmót FC Győr 4–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion Iványi Zoltán
MTK–Mezőkövesd 0–1
Dunaújváros, Dunaújvárosi StadionSolymosi Péter
Videoton–Vasas 1–2
Felcsút, Pancho Aréna Kassai Viktor
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 3 3 10–3 +7 9
2. Vasas FC 3 3 6–2 +4 9
3. Diósgyőri VTK 3 2 1 6–8 –2 6
4. Mezőkövesd Zsóry FC 3 1 2 4–3 +1 5
5. DVSC-Teva 3 1 1 1 6–4 +2 4
6. Budapest Honvéd 3 1 1 1 3–2 +1 4
7. Újpest FC 3 1 2 2–4 –2 3
8. Paksi FC 3 2 1 2–3 –1 2
9. Szombathelyi Haladás 3 2 1 3–5 –2 2
10. Gyirmót FC Győr 3 2 1 2–6 –4 2
11. Videoton FC 3 1 2 3–5 –2 1
12. MTK Budapest 3 1 2 0–2 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik