nemzetisport.hu 2016.07.31 11:14 Frissítve: 2016.07.31 11:56

NB I: végre teljesült Vignjevics kívánsága; megtört Rossi átka

Szombaton megszerezte első győzelmét a labdarúgó NB I-ban az Újpest FC, amely 1–0-ra múlta felül az Illovszky-stadionban a Paksi FC-t. Nebojsa Vignjevics leginkább annak örült, hogy végre sikerült megtörniük a tolnaiak elleni átkot.

Nagy harcot és döntetlent hozott a Haladás–Honvéd meccs (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

ÚJPEST–PAKS 1–0

„Nehéz helyzetben kellett nekivágnunk a mérkőzésnek, két okból is. Az egyik, hogy két vereséggel kezdtük a bajnokságot, amely nem éppen ideális, a másik, hogy a Paks erős csapat, ráadásul újpesti edzőként még sohasem nyertem ellene hazai pályán. Végre teljesült a kívánságom, sikerült győznünk!” – mondta a rossz sorozat megtörése után Nebojsa Vignjevics, a lila-fehérek trénere, aki azonban nem volt teljesen elégedett a látottak miatt.

„A gól után nem birtokoltuk eleget a labdát, a paksiak agresszívabban játszottak. Ennek ellenére eldönthettük volna a találkozót, hiszen Nemanja Andrics óriási helyzetben hibázott.”

A szerb szakember a Nemzeti Sportnak elárulta azt is, hogy Lázok Jánost fáradtság miatt cserélte le. „Ne feledjük, gerincsérvvel műtötték, eddig harminc perc lehetőséget kapott, míg most majdnem hatvanat, de a jelenlegi erőállapotában nem hagyhattuk a pályán. Megtette a magáét, hiszen szép gólt fejelt. Ami a meccs hajrájában történteket illeti, nem láttam tisztán az esetet, hogy tizenegyest kellett volna-e adnia a játékvezetőnek.”

Paksi oldalról viszont egyértelműnek tűntek a 88. perc eseményei. „Éreztem, hogy Balajcza Szabolcs eléri a lábam, vagyis tizenegyest kellett volna adnia a játékvezetőnek – mondta Hahn János. – Bosszantó, hogy nem fújt… Az első félidőben rosszul kezdtünk, sokat hibáztunk, s bár a fordulás után többet birtokoltuk a labdát, helyzetig nem jutottunk.”

„Rosszul kezdtük a mérkőzést, rossz felfogásban. Jobban játszott az Újpest, s bár a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadtunk, sajnos nem egyenlítettünk, sőt a hazaiak veszélyes kontratámadásokat vezettek” – értékelte a látottakat Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője.

„Ilyenkor már nagy a nyomás, ráadásul a meg nem adott tizenegyes is ott volt a fejekben. Ilyen szituációban túlpörögnek a játékosok” – mondta Bartha László kiállításáról a szakvezető.

HALADÁS–HONVÉD 1–1

A szombathelyi és a fővárosi csapat meccse két öngólt hozott, így egyikük sem lehetett maradéktalanul elégedett. „A két nagy ziccerből nem sikerült betalálnunk, a csapat azonban sokat tett a győzelemért – fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt Mészöly Géza, a hazaiak trénere. – Jól sültek el a cserék is, sajnálom, hogy nem jött ki az utolsó lépés a befejezéseknél. Még több kell, helyzetet kell kidolgoznunk, a kapura veszélyesebbnek lennünk. Igazi taktikai csata volt, a Honvéd is remekül végezte a saját feladatát.”

„Pár alkalommal meg tudtuk bontani a piros-feketéket, sajnálom a gyors gólváltást, és hogy nem tudtunk stabilabbak lenni azokban a percekben. Menni kell tovább, de a csapat megmutatta az erejét. Az egy pontot is meg kell becsülni. Jó lett volna hazai pályán legalább egyszer nyerni, de a játékosokat nem marasztalhatjuk el, mert az utolsó pillanatig küzdöttek és hajtottak.”

Mészöly a Nemzeti Sportnak elárulta azt is, Németh Márió azért csak a kispadról szállt be, mert az előző, sikeres idényt követően egyelőre nem tudta felvenni az iramot, gondok vannak a koncentrációjával.

A kispestiek mestere, Marco Rossi szerint volt egy nagy pozitívuma a soproni meccsnek. „Végre gólt kapott ellenünk Király Gábor – mondta az olasz szakember. – Az elmúlt mérkőzéseken rendre túljárt az eszünkön, egyszerűen képtelenek voltunk a kapujába találni. Most ez az átok megtört.”

„Sok technikai hibát követtünk el, egyszerű passzokat rontottunk el, igazából mi kreáltuk a helyzeteket, amelyekből a Haladás ránk tudott jönni, gólt is szerzett – mondta Rossi a mérkőzés után. – Ha ebben nem javulunk, nehéz bajnokság elé nézünk.”

„Jól dolgoznak a srácok hét közben, a munkát rendre elvégezzük, de a hétvégén elő kell hozni a személyiséget és az akaratot is” – reagált a szakember arra, mi lesz a feladatuk a következő edzéseken.

A FERENCVÁROS–DIÓSGYŐR MECCS REAKCIÓT ITT OLVASHATJÁK!

NB I 2016–2017, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 30., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Haladás–Honvéd 1–1 Sopron, Soproni Városi Stadion
Vad II István
Újpest–Paks 1–0
Budapest, Illovszky-stadion Pintér Csaba
Ferencváros–DVTK 6–2 Budapest, Groupama Aréna Bognár Tamás
JÚLIUS 31., VASÁRNAP   
18.00: DVSC-Teva–Gyirmót FC Győr (Stream: m4sport.hu) Debrecen, Nagyerdei Stadion Iványi Zoltán
18.00: MTK–Mezőkövesd (Stream: m4sport.hu)
Dunaújváros, Dunaújvárosi StadionSolymosi Péter
18.00: Videoton–Vasas (Tv: M4 Sport) Felcsút, Pancho Aréna Kassai Viktor

AZ ÁLLÁS
  1. Ferencvárosi TC 3 3 10–3 +7  9
  2. Vasas FC 2 2   4–1 +3  6
  3. Diósgyőri VTK 3 2 1   6–8 –2  6
  4. Budapest Honvéd 3 1 1 1   3–2 +1  4
  5. Újpest FC 3 1 2   2–4 –2  3
  6. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2   3–3 0 2
  7. Gyirmót FC Győr 2 2   2–2 0 2
  8. Paksi FC 3 2 1   2–3 –1  2
  9. Szombathelyi Haladás 3 2 1   3–5 –2  2
10. Videoton FC 2 1 1   2–3 –1  1
11. MTK Budapest 2 1 1   0–1 –1  1
12. Debreceni VSC-Teva 2 1 1   2–4 –2  1
2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.