Aczél: Tudom, hogy hibáztam, amikor elragadtak az indulatok

Vágólapra másolva!
2011.04.27. 10:23
null
Aczél Zoltánnak már csak percei vannak hátra itt a kispadon... (Fotó: Unger Tamás)
Két edző is a lelátón fejezte be csapata keddi mérkőzését a labdarúgó NB I 25. fordulójában: Aczél Zoltánt és Véber Györgyöt is száműzték a kispadról. A szombathelyi tréner elismeri, hogy hibázott a rendkívül ideges hangulatú, Újpest elleni meccsen. Kis Károly és a Paks miatt Balassagyarmatról utaztak harmincan közel 250 kilométert – diadalt láthattak, mivel a bajnokság meglepetéscsapata a listavezető Videotont is legyőzte, és nagy lépést tett a nemzetközi kupaszereplés felé. Mestermérlegek.

 

Hopp, ugrott három pont! (Fotó: Németh Ferenc)
Hopp, ugrott három pont! (Fotó: Németh Ferenc)

PAKS–VIDEOTON 1–0

Kis Károly és a Paks miatt harminc szurkoló „zarándokolt el” Tolnába, hogy lássa a zöld-fehérek Videoton elleni mérkőzését (és győzelmét), nem csoda, hogy a hazaiak trénere ezt felemelő esetnek érezte.

„Csodálatos érzés, hogy kétszázötven kilométert utaznak a kedvünkért, ezúton is köszönöm nekik, illetve a paksi drukkereknek a biztatást. Úgy vélem, megháláltuk. Nagy győzelmet arattunk, legalább akkorát, mint a Ligakupa-döntőben. Most a bajnokság legjobbja ellen nyertünk, ami a csapat, egyúttal a közösség erejét mutatja. Sokat jelentett, hogy az elején gólt szereztünk, és utána fegyelmezetten futballoztunk, a játékosok jól zártak vissza. Azt viszont szívből kívánom, hogy a Videoton legyen bajnok" – mondta Kis Károly, aki Éger László sérüléséről is szót ejtett.

„Éger már a szünetben jelezte, hogy fáj a feje, nem érzi jól magát, amikor megkérdeztem, tudja-e folytatni a játékot, igent mondott. Remélem, nincs nagy baj."

„Az első szó jogán hadd gratuláljak a Paksnak, az első félidei játéka alapján megérdemelten nyert. Marko Andjics két elemi hibát követett el, az elsőt góllal büntette a hazai csapat, a második szerencsére nem. A szünet után már szaladtunk az eredmény után – nem jártunk sikerrel" – értékelt a Vidi részéről Mezey György.

„Azt érzem, hogy egyesek elkényelmesedtek. Nem lehet őket úgy feltüzelni, mint korábban. Ez nem egyszerű edzői feladat, de megoldható. Így is kiváló együttesem van, és biztos vagyok benne, a hátralevő fordulókban szerzünk annyi pontot, amennyi elegendő lesz az aranyérem megszerzéséhez" – tette hozzá.

HALADÁS–ÚJPEST 0–2

A Haladás játékosai négy sárga lapot, no meg egy pirosat könyvelhettek el kizárólag reklamálásért – ráadásul még Aczél Zoltán is a lelátón fejezte be, miután indulatosan szövegelt. A nagyon ideges hangulatú meccset követően a szakvezető már higgadtabban értékelt.

„El kell ismernem, hogy az Újpest sokat tett a győzelemért, s a legtöbbet hozta ki magából. A mérkőzés tele volt indulattal. A büntetőgyanús szituációt megelőző eset is kérdéses volt. Ha ez Újpesten történik, valószínűleg Mészöly Géza is ideges lett volna. Tudom, hogy hibáztam, amikor elragadtak az indulatok. A szünetben mondtam a játékosoknak, hogy nyugodjanak meg, legyenek higgadtabbak, mint én. Mindenkinek megvan a maga felelőssége. Nyolc hazai győzelem után kikaptunk, de ami ennél is nagyobb baj, hogy ez vezéráldozatokkal is járt. Persze erre nem lehet hivatkozni, menni kell tovább. Sajnos nem tudtunk nyugodtak maradni ebben a kiélezett helyzetben, ezen pedig sok múlt” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

„Jó, hogy két meccset nyertünk meg egymás után, de még nem dőlhetünk hátra, nem állhatunk meg. Igényesnek kell lenni, és előkelőbb hely elérésre kell törekednünk. Örülök a sikernek, mert Balajcza Szabolcs remekül védett, fontosak voltak a bravúrjai az elején. A két támadónk, Lázár Bence és a csereként beálló Balajti Ádám is jól teljesített. Külön boldogságot jelent, hogy kapott gól nélkül győztünk. Talán az volt a siker kulcsa, hogy nyugodtak tudtunk maradni. Éreztem én is a kispadon, hogy vissza kell fognom magam, és a játékosoknak is látniuk kell, hogy nem idegeskedünk. Ez sokat számított. Kiélezett, ideges hangulatú találkozó volt, amelyen igen fontos három pontot szereztünk" – kommentálta a meccset kollégája, Mészöly Géza.

PÁPA–GYŐRI ETO 2–1

Szintén elküldték a kispadról Véber Györgyöt, a Lombard Pápa trénerét, aki viszont Aczéllal ellentétben győzelemnek örülhetett.

„Nem szeretnék a kiállítással részletesen foglalkozni, de úgy érzem, ismét megvan az ez évi Véber György-show. A negyedik játékvezetővel beszéltem arról, mi lesz, ha a megítélt szabadrúgásból gólt kapunk" – mondta Véber, aki a szünetben, játékosai előtt nem fogta vissza magát.

„Amit az első félidőben játszottunk, azzal teljes mértékben elégedetlen voltam. A szünetben – hogy finoman fogalmazzak – kritikus hangon beszéltem játékosaimmal, s minden bizonnyal ez volt a fő oka, hogy a hozzáállásuk megváltozott."

„Az első játékrészben megfelelően futballozott a csapat, míg a fordulás után érthetetlen okból mást akartak játszani a futballistáim, de ennek most még nem tudom az okát. A Pápa jobban játszott, de olyan hibát nem lehet elkövetni, mint amit mi a kilencvenkettedik percben az ellenfél győztes góljánál" – értékelt az ETO részéről Csertői Aurél.

KTE–HONVÉD 2–1

Kecskeméten egy Honvéd-öngól döntött, a hazaiak nehezen birkóztak meg a kispestiek védekezésével, a végén a szerencse viszont a segítségükre sietett.

„Együttesem attól lehetett görcsös, hogy mindenki tudta, égetően nagy szükségünk van a három pontra.Végig bíztam a sikerben, mert fölényben játszottunk, járattuk a labdát, okosan passzolgattunk. Szerencsére a Honvéd nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőségeit. Most egy kis szerencsével nyertünk, de ez a győzelem is három pontot ér" – nyilatkozta Tomiszlav Szivics, a KTE-Ereco vezetőedzője.

„Tudtuk előre, hogy az NB I egyik legjobb csapatával játszunk. Örülök neki, hogy megnehezítettük a dolgát. Ha az utolsó pillanatokban is koncentrálunk, meglepetést szerezhettünk volna.Az öngól benne van a játékban. Inkább az bánt, hogy amikor helyzetünk volt, nem a legjobb döntést hoztuk" – így Supka Attila.

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/25,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
A SZERDAI PROGRAM
LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
Szolnok–Vasas 17.00
Kaposvár–Ferencváros 18.00 (Tv: Sport1)
ZTE–Siófok 18.00
DVSC-TEVA–MTK 18.30 (Tv: Duna Tv)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik