A Vidi a Fradi és a bukaresti FCSB elől is elhappol egy-egy játékost – körkép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.06. 16:20
null
Ivan Petrjak nyártól már együtt játszhat a Vidiben Kovács Istvánnal, míg Uruguayban arról írnak, a nyáron akár Gorriarán (balra) is erősebb bajnokságba szerződhet a Fradiból (Fotó: <a href="http://www.molvidi.hu">molvidi.hu</a>)
Ahogy az első fecskék a tavaszt, úgy jelzik az átigazolási pletykák a nyarat, vagy legalábbis annak közeledtét, a 2018–2019-es futballidény hajrájához érve ugyanis egyre több piaci hírre bukkanni a hazai és a nemzetközi sajtóban egyaránt. Jöjjön egy kis válogatás az elmúlt hetek híreiből, valamint néhány tipp, hogy a hazai piacon milyen átigazolásokra számíthatunk a nyáron.

 

RÓLUK SZÓLNAK A HÍREK, VELÜK LESZ TELE A SAJTÓ

Az már az elmúlt egy-két hét alapján látszik, hogy a legtöbb hír jó eséllyel a Ferencvárosról fog szólni. Már csak azért is, mert Szerhij Rebrov vezetőedző miatt az ukrán sajtó is kiemelten foglalkozik a zöld-fehérekről szóló hírekkel, és a bajnoki cím hatására két és fél év után ismét lehet esély arra, hogy pénzért tud értékesíteni valaki a Fradi. Legutóbb ilyenre a 2016-os bajnoki cím után volt példa, amikor előbb Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), majd bő fél évvel később Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország) és Cristian Ramírez (FK Krasznodar – Oroszország) játékjogáért is jelentősebb összeget kapott az FTC, a Transfermarkt adatai szerint a három labdarúgó összesen 3.3 millió euróért kelt el.

A leginkább piacképesnek most az ukrán Ihor Haratin és az uruguayi Fernando Gorriarán tűnik. Előbbivel kapcsolatban a német Fortuna Düsseldorf érdeklődéséről írt az ukrán footballtransfer.com.ua, míg utóbbiról a balonlatino.net írta azt, hogy a magyarnál erősebb bajnokságba szerződhet. Haratinnal kapcsolatban még az is megjelent, hogy a németek 2.5 millió eurót sem sajnálnának érte. Ha ez így lenne, akkor a középpályással bombaüzletet köthetne a Fradi, miután a télen a hírek szerint 600 ezer eurót fizetett érte ukrán klubjának, a Zorja Luhanszknak. Ugyanakkor Orosz Pál a legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, senkiért nem kaptak még konkrét ajánlatot.

Az egyik slágertéma úgy tűnik már már le is csengett: az FC Bruges-zsel is hírbe hozott Ivan Petrjak – aki az ukrán Sahtartól kölcsönbe érkezett a Fradihoz – a Mol Vidiben folytatja a pályafutását, bár a fehérváriak hivatalos bejelentése még várat magára.

Rajta kívül is lehetnek játékosok, akiknek kérdésessé válhat a jövőjük a bajnokcsapatnál. Itt van például Böde Dániel esete, a csatár tavasszal csak egyetlen bajnokin volt kezdő, de azt sem játszotta végig, így aligha elégedett a helyzetével.

Ami a többi NB I-es klubot illeti, sok függ attól, hogy mely csapatok esnek ki az élvonalból. Az azonban nagyon valószínű, hogy a Kisvárdán játszó román Gheorghe Grozavnak lesz lehetősége váltani, és a várdaiak brazil kapusának, Felipének sem kell aggódnia a jövője miatt, még akkor sem, ha csapata esetleg búcsúzik az élvonaltól. Továbbá a nyáron benne lehet a pakliban, hogy a Vidi értékesíteni tudja Loic Negót. Bár a francia védő néhány héttel ezelőtt hosszabbított, az Európa-ligában nyújtott teljesítménye után még befuthat érte visszautasíthatatlan ajánlat.

Lengyelországban a tenpoznan.pl arról írt, hogy Lech Poznannak két kiszemeltje is van az NB I-ből, az újpesti kapus, Filip Pajovics és a Debreceni VSC szélsője, Varga Kevin. Míg a Haladás 18 éves kapusa, Kiss Ágoston már alá is írt a német másodosztályú Bielefeldhez.

Az új tulajdonos érkezésével jelentős változások várhatók Kispesten: Holender Filip már biztosan Svájcba megy (az FC Luganóhoz), Danilónak és Gróf Dávidnak is lejár a szerződése, utóbbit egyre több pletykában kötik össze a Ferencvárossal, ettől függetlenül kissé meglepő lenne, ha külföld helyett az FTC-t és a Dibusz Dénessel megjósolható küzdelmet választaná a csapatba kerülésért.

UKRAJNÁBÓL JÖTTEM… – MAGYARORSZÁGRA TARTHATNAK

Az szinte biztosra vehető, hogy Ukrajnából a nyáron is jönnek majd az NB I-be futballozni, Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója beszélt is arról, hogy a Fradi mellett várhatóan más csapatok is az ukrán piac felé fordulnak. Ukrajnai sajtóhírek szerint az FTC új kiszemeltje a 18 éves Mihajlo Mudrik lehet, a Sahtar labdarúgójaként a tavasszal kölcsönben az Arszenal Kijevben játszott. A Fradi megfigyelője, Szerhij Kuznyecov el is ismerte, hogy van ukrán kiszemeltjük, de nevet nem mondott.

Az is biztos, hogy a nyáron az nem fog előfordulni ami a télen, nevezetesen, hogy egyetlen délszláv labdarúgó sem érkezik az NB I-be. Leginkább az újonc ZTE FC-től várjuk azt, hogy a horvát, szlovén, szerb vonalról igazol, illetve Sallói István sportigazgatót ismerve korábbi állomáshelyeiről, afrikai légiósok felbukkanására is lehet számítani.

Jó eséllyel a Vidi nyári szerzeményei között lehet a romániai Rus Adrián is, aki ezt a szezont a román élvonalban, Sepsiszentgyörgyön töltötte, ahonnan több klub, többek között a Steaua jogutódja, a bukaresti FCSB is érdeklődött iránta, de egyesületénél elmondták, Rus Fehérvárra tart. Rus Adrián egyébként a Puskás Akadémia FC kölcsönjátékosaként futballozik a Sepsi OSK-ban. A felcsúti klubnak a Ferencvároshoz hasonlóan kilenc játékosa szerepelt a tavasszal kölcsönben (közülük többen külföldön), nagy kérdés, a kölcsönszerződés lejárta után hányan térnek vissza a klubjukhoz.

Az osztrák Laola1.at április végén írt arról, hogy a nyáron távozhat a Rapid Wien osztrák-horvát csatára, Deni Alar, akinek egy egyelőre meg nem nevezett magyar klubtól is van ajánlata, a 29 éves játékos ebben az évadban 30 tétmeccsen hat gólt és két gólpasszt jegyzett a bécsieknél.

KAPÓS MAGYAROK

A már külföldön szereplő magyarok közül várhatóan továbbra is Szoboszlai Dominik neve bukkan fel a legtöbbször a külföldi átigazolási hírekben, de ha valami váratlan „gigaajánlat” nem fut be a legnagyobb magyar ígéretért, akkor arra tippelnénk, hogy az őszt még a BL-szereplő Red Bull Salzburgnál kezdi meg. Nem úgy Kalmár Zsolt, akivel kapcsolatban a török Trabzonspor érdeklődéséről már beszámoltunk, de más helyről is hívják, és menedzsere, Esterházy Mátyás is arról beszélt az NSO megkeresésére, hogy a DAC középpályása jó eséllyel klubot válthat a nyáron, szeretne erősebb bajnokságba szerződni.

Kérdéses lehet Szalai Ádám jövője is, mert nem tudni, mik a szándékai vele a Hoffenheimnek, de azt már elmondta a csatár, elsődleges célja, hogy továbbra is a német élvonalban tudjon maradni.

Az NSO ajánlja: a legfrissebb, magyar vonatkozású átigazolási híreinket itt találja meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik