NB I: újpesti és debreceni játékossal erősítene a Lech Poznan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 21:56
null
Varga Kevinre felfigyeltek Lengyelországban (Fotó: Török Attila)
A Lech Poznan az utóbbi időszak egyik leggyengébb szereplését produkálja a lengyel élvonalban – a csapat ugyan bejutott a felsőházi rájátszásba, de nem sok esélye van a nemzetközi kupaindulást jelentő helyeket elérni, a kupából meg már tavaly, a 32 között kiesett. A keretből sok labdarúgó szerződése lejár az idény végén, s lengyel sajtóhírek szerint a klub már a jövő szezon keretének kialakításán dolgozik, melynek magyar vonatkozása is lehet.

A tenpoznan.pl írása szerint a klub a következő idényre jelentős átalakításokat tervez a keretben, ami azt jelenti, hogy legalább kettő, maximum öt poszton kellene megerősíteni a csapatot.

Az egyik mindenképpen erősítésre szoruló poszt a kapusé, s a lap úgy tudja, az elsődleges kiszemelt az Újpest 25 éves kapusa, Filip Pajovics. Kiemelik a szerb futballistáról, hogy ebben az idényben mindössze 21 gólt kapott a bajnokságban, és 28 meccséből 13 alkalommal egyet sem. Dicsérik továbbá kiemelkedő reflexeit, hozzátéve azt, hogy megszerzése nem kerülne sokba: információjuk szerint az Újpest 400 000 euróért elengedné – miközben a mértékadó transfermarkt.de oldal 250 000 euróra értékeli őt.

A másik NB I-es érintett a Lech Poznan erősítési terveiben – legalábbis a lap szerint – a DVSC 23 éves balszélsője, Varga Kevin, akinek az ismertetését azzal kezdik, hogy „ez a szezonja kicsit rosszabbul sikerült, mint az előző, mert 4 gól 28 mérkőzésen nem túl veretes egy szélsőtől”. A lap úgy fogalmaz, hogy Varga labdaérzéke kiváló, szereti az egy az egy elleni párharcokat és ezeket többségében meg is nyeri. Természetesen Varga esetében is kitérnek az átigazolási díjra, amely a Transfermarkt által félmillió euróra taksált játékos esetében 400 000 és 600 000 euró között mozoghat.

„Úgy gondoljuk, hogy a csapat jelenlegi keretének átlagéletkora túl magas, amin mindenképpen változtatni kell, és emellett úgy érezzük, hogy a keretre ráfér egy alapos vérfrissítés is. A szezon végén kezdetét veszi az újjáépítés” – idézi a lap Piotr Rutkowskit, a Lech Poznan alelnökét.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik