nemzetisport.hu 2019.05.04 15:36 Frissítve: 2019.05.04 19:30

FTC: fordulat Petrjak ügyében – az ukrán a Mol Vidinél köt ki?

A Rangadó értesülései szerint Ivan Petrjak, a Sahtar Doneck jelenleg a Ferencvárosnál kölcsönben szereplő ukrán válogatott labdarúgója a zöld-fehérek riválisához, a Mol Vidi FC-hez kerülhet. Az FTC szombat délután a Nemzeti Sport Online megkeresésére megerősítette az információt, hozzátéve, hogy „Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk kifizetni”.

Ivan Petrjak az idény után a Mol Vidinél köthet ki (Fotó: Balogh László)

 

Mint ismert, Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója az elmúlt napokban arról beszélt, hogy a klub és a Sahtar folyamatosan tárgyalásban áll Petrjak végleges szerződtetésével kapcsolatban, ennek ellenére a Rangadó szombat reggel már arról írt, hogy az ukrán támadó megegyezett a Mol Vidivel.

A portál állítása szerint a háttérben az áll, hogy „sem végleges, sem pedig a kölcsönszerződés meghosszabbítására a Ferencváros nem tett időben ajánlatot a Sahtarnak”, a székesfehérvári együttes ezt használta ki.

A cikkben továbbá az is olvasható, hogy amint az FTC tudomást szerzett riválisa megkereséséről, „kapkodva ráígért az utolsó utáni pillanatban a Mol Vidi ajánlatára”, ám ezt az ukránok már nem fogadták el.

A Rangadó hozzáteszi, hogy a Sahtar Doneck és a Mol Vidi már egy hónapja tárgyal Ivan Petrjak végleges megvásárlásáról, pénteken pedig sikerült megegyezniük, a Vidi a támadóval is megállapodott, így miután Petrjak ügynöke is Magyarországra ér, aláírják a szerződést, és a Mol Vidi végleg megvásárolja az ukránt.

Orosz Pál szombat délben a csakfoci.hu-nak megszólalt az ügyben, s tulajdonképpen elismerte a fordulatot, igaz, elmondta, hogy a Sahtarral sikerült megállapodni, ám Petrjak a Mol Vidi ajánlata után olyan fizetést akart, amit a Ferencvárosnak nem állt szándékában megadni.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, Orosz Pál pedig úgy reagált: „Hónapok óta tárgyalásban állt a klub vezetősége Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleiről. Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről, ők azonban nyíltan azt mondták nekünk, hogy a Vidi jóval magasabb fizetést kínált neki havonta. Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi–Mol Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.” 

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.