FTC: két játékos szerződtetéséről is tárgyalnak a Sahtarral – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 10:23
null
Mihajlo Mudrik is a Sahtar Donecktől kerülhetne a Fradihoz (Fotó: sportanalytic.com)
Amint azt a Ferencváros csütörtöki sajtótájékoztatója után már jeleztük, a klub tárgyalásokat folytat a Sahtar Doneckkel Ivan Petrjak végleges szerződtetéséről, miközben az FTC megfigyelőjeként dolgozó Szerhij Kuznyecov ukrán újságíróknak elmondta, van egy másik ukrán kiszemeltjük is. A sportanalytic.com szerint Mihajlo Mudrikról lehet szó, aki szintén a Sahtar futballistája.

 

Ivan Petrjakot még akkor hívtuk a Ferencvároshoz, amikor Thomas Doll volt a csapat vezetőedzője, mert szükségünk volt egy gyors szélsőre. Kölcsönbe érkezett, szerencsére jó vétel volt, most pedig arról beszélgetünk a Sahtarral, hogy végleg szerződtetjük őt” – idézi a Ferencváros korábbi játékosát, jelenlegi megfigyelőjét, Szerhij Kuznyecovot az 1927.kiev.ua.

A Fradiban 28 bajnokin hat gólt és 11 gólpasszt jegyző Petrjak esetében az az érdekes, hogy a Transfermarkt szerint a Sahtarnál is lejár a szerződése,de valószínűleg ez esetben nem jók a piaci portál értesülései, mert ha így lenne, akkor a Fradinak nem az ukrán klubbal, hanem csak a játékossal kellene egyezkednie.

Kuznyecov ugyanakkor egy másik ukrán kiszemeltről is beszélt.

„Van egy másik ukrán kiszemeltünk is, de nem árulom el a nevét, mert az az ügy még nincs lezárva” – mondta a megfigyelő.

A sportanalytic.com szerint a Fradi másik kiszemeltje is a Sahtar labdarúgója, igaz, jelenleg kölcsönben az Arszenal Kijevben szerepel Mihajlo Mudrikról lehet szó. A 18 éves, korosztályos válogatott játékos Petrjakhoz hasonlóan szélső, márciusban került a nyárig kölcsönbe a kijeviekhez.A felnőtt élvonalban csak két meccsen játszott, eddig jobbára az utánpótlásban szerepelt, ebben az idényben az Ifjúsági Bajnokok Ligájában hat meccsen lépett pályára a Sahtarban, egy gólpasszt adott.

A Ferencváros csütörtöki sajtóeseményén Orosz Pál vezérigazgató és Szerhij Rebrov vezetőedző is arról beszélt, hogy konkrétumokkal egyelőre nem tudnak szolgálni a lehetséges erősítésekkel kapcsolatban, de azt Orosz Pál is megerősítette, hogy Petrjak szerződtetése ügyében egyeztetnek a Sahtarral.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik