Győzött a Kazincbarcika, és megszakította a Gyirmót veretlenségi sorozatát

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 16:50
Hazai pályán immár 11 meccse veretlen a KBSC (Fotó: Kovács Donát)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a Kazincbarcika 1–0-ra legyőzte a Gyirmótot, így a kisalföldi csapat kilenc veretlenül megvívott meccs után újra kikapott.

 

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–0 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 350 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Szilágyi Norbert)
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Csatári, Szekszárdi M., Heil (Ternován, a szünetben), Dobozi, Süttő – Kártik, Varga J., Csilus T. (Gante, 72.) – Pethő B., Pinte (Szabó B., 88.). Vezetőedző: Csábi József
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Kicsun, a szünetben), Hudák D., Csörgő V., Helembai – Kovács D. (Erdei M., 83.), Szőke G. (Hajdú Á., 48.), Madarász M. (Szegi, a szünetben) – Soltész D., Molnár J. (Adamcsek, 75.), Medgyes Z. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Dobozi (74.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Büszke vagyok a csapatra. Nem ment a játék az első félidőben, de aztán feljavultunk, és megszereztük a győzelmet.
Tamási Zsolt: – Elismerésem a Barcikának, kiegyenlített mérkőzésen győzött. Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfél vár ránk, és ez be is igazolódott.

ÖSSZEFOGLALÓ

A 34-szeres válogatott középpályás, Varga József a héten csatlakozott a Kazincbarcika keretéhez, és stabilitást is adott új csapatának a Gyirmót ellen. Az előrejátékban viszont nem brillíroztak a hazaiak, gyakorlatilag semmi veszélyt nem jelentettek ellenfelük kapujára az első félidőben. A vendégek előtt adódott pár helyzet, bár nem sok, de Medgyes Zoltán és Soltész Dominik is betalálhatott volna, ha egy kicsit pontosabban céloz. Összességében viszont izgalomból hiány volt a pályán.

Hasonlóan lagymatag tempót hozott a második félidő eleje is, gyakorlatilag 25 percig egyik csapat kapuja sem forgott veszélyben. Aztán váltott a KBSC, és nagyobb kockázatot vállalt a gól érdekében. Ennek meg is lett a gyümölcse: a barcikai szabadrúgásvariációra nem készültek fel jól a kisalföldiek, így Süttő Attila szabadon lőhetett, de eltörte a labdát, ami viszont pont így volt jó Dobozi Krisztiánnak, aki közelről a kapuba lőtt. A némileg szerencsés találat után ment előre az egyenlítésért a Gyirmót, de óriási nyomás alá nem tudta helyezni ellenfelét, és csak kapufáig jutott, ami öngól lett volna, ha a labda néhány centivel arrébb megy.

Győzelmével három nyeretlen meccs után szerzett ismét három pontot a Kazincbarcika, és immár 11 mérkőzés óta veretlen hazai pályán, míg a Gyirmót kilenc veretlenül megvívott bajnoki összecsapás után újra kikapott. 1–0
 

 

PERCRŐL PERCRE 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik