Novák Csanád visszavágyik az NB I-be

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 08:59
Novák Csanád, a Nyíregyháza csatára egy hete gólt szerzett a Honvéd elleni idegenbeli bajnoki meccsen, és reméli, hogy vasárnap a szombathelyiek kapujába is betalál (Fotó: Földi Imre)
Novák Csanád, a Nyíregyháza csatára legutóbb csaknem hat éve lépett pályára az élvonalban, s nem tagadja, hiányzik neki az NB I – a következő lépést a Haladás ellen teheti meg az élvonal felé vezető úton az éllovas Spartacus.

Tartja kitűnő formáját a Nyíregyháza Spartacus az NB II-ben: utóbbi nyolc bajnokiján hétszer nyert és csak egyszer ikszelt, a döntetlen éppen legutóbb, a Bp. Honvéd ellen született (1–1). Az éllovas Szpari vasárnap a Haladást fogadja ideiglenes otthonában, Balmaz­újvárosban.

„Sajnáltuk, hogy elhullajtottunk két pontot Kispesten, a Haladás ellen mindenképpen nyerni akarunk – mondta lapunknak Novák Csanád, a nyíregyháziak 29 éves csatára. – Feltérképeztük a Haladást, s bár nem áll kedvező pozícióban, észnél kell lennünk. Nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a saját futballunkat játsszuk, akkor megszerezhetjük a három pontot. Bár 2019 őszén szerepeltem a Haliban, és ismerek is néhány embert a klubnál – például a védő Jagodics Márkot –, ezt a meccset nem mondanám különlegesnek.”

Novák Csanád ötgólos az NB II-es idényben, de bízik benne, hogy még jó néhányat szerez a hátralévő mérkőzéseken.

„A bajnokság elején sajnos megsérültem, beszakadt a hajlítóizmom, s mire felépültem, csapattársam, Myke Bouard Ramos elkezdte lőni a gólokat, ezért kevesebb lehetőséghez jutottam. De azért is állunk az első helyen az NB II-ben, mert különlegesen erős és jó az öltözőnk, ugyanúgy örültem az ő góljainak, mint a sajátjaimnak. Ez így van rendjén – a csapategység legalább tíz-tizenöt pontot jelent egy-egy idényben. De nyilván az a célom, hogy minél több időt töltsek a futballpályán, és gólokkal segítsem a Szparit abban, hogy feljusson az NB I-be. Hogy emlékszem-e rá, mikor léptem pályára legutóbb az élvonalban? Igen, még a Mezőkövesd színeiben, csaknem hat éve, 2018 júniusában. Nem most volt… Persze hogy hiányzik az NB I, de miután egy labdarúgó kikerül az élvonalbeli körforgásból, nehéz visszaverekednie magát. Úgy érzem, itt az óriási lehetőség – persze nemcsak nekem, hanem a társaknak és a nyíregyházi klubnak is –, hogy újra az élvonalban szerepelhessünk. Mesébe illő történet lenne az új stadionban ünnepelni a feljutást, meglátjuk, mikor készül el az aréna.”

Ez még kérdés, az viszont nem, hogy a szombathelyiek ellen nem léphet pályára vasárnap délután Baki Ákos, a Nyíregyháza védője öt sárga lap miatti eltiltását tölti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik