Megszakadt a rossz sorozat, újra gólokat szerzett a Szeged

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 16:50
A szegedi Haris Attila (jobbról) sokat robotolt a középpályán (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 22. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a BVSC-t látta vendégül, és hosszú gólcsend után ismét betalált, majd 2–0-ra legyőzte a fővárosiakat.

 

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BVSC-ZUGLÓ 2–0 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1023 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szabó Dániel, Vrbovszki Pál)
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Bíró B., 76.) – Palincsár (Óvári, 65.), Márkvárt (Gajdos, 90.), Zuigeber (Nagy R., 65.) – Borvető (Klausz M., 76.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
BVSC: Csenterics – Poór (Deutsch B., 35.), Vinícius, Hesz, Király Á. (Kelemen P., 80.) – Hidi P., Tóth K. – Ihrig-Farkas, Tóth M. (Szilágyi M., a szünetben), Rabatin (Nwachukwu, a szünetben) – Bacsa P. Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Márkvárt (26.), Borvető (55.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Sztevanovics: – Örülök, hogy a nagy nyomás közepette sikerült végre begyűjtenünk a három pontot. Megpróbáltuk uralni a találkozót, és ez többnyire sikerült is. Azt sajnálom, hogy nem tudtunk többször betalálni, de mondtam a támadóimnak, hogy nem baj, majd a következő mérkőzésen eredményesek lesznek. A futball játék, én pedig azt támogatom, hogy élvezzék a focit. Nekem ez a csapat jelenti a Real Madridot, és ha a fiúk jobban kezdenek el hinni magukban, mint ahogy én hiszek bennük, akkor sokkal gördülékenyebb lesz a játékuk.
Szekeres Tamás: – Már a harmadik mérkőzésünk, amelyen jól kezdtünk, aztán egyéni hibák miatt hátrányba kerültünk. A folytatásban keresem majd azokat a játékosokat, akik egy harcos BVSC-t képviselnek, idegenben a rutinos labdarúgóink nem tudják azt hozni, amelyre otthon képesek. Sajnos a második félidőben kihagytuk azokat a lehetőségeket is, amelyek révén akár egyenlíthettünk vagy fordíthattunk volna.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az elején inkább a vendégek birtokolták a labdát, majd a 10. perctől feljavult a Szeged, és a 13. percben szöglet után Horváth Milán mellé bólintott. A határozott szegedi futball eredményeként a 26. percben Márkvárt Dávid révén megszületett a hazai gól. A szegedi együttes 332 játékperc után talált be újra, 2024-ben először.

Az első félidő végén megint szegedi helyzet alakult ki, már a hosszabbítás egyetlen percében Zuigeber Ákos éles szögből elvégzett szabadrúgása után Csenterics Hammad a bal felső saroknál kapufára ütötte a labdát.

Aktívabban, tüzesebben indította a második félidőt a BVSC, ennek volt jele előbb egy beadás, amely után középen Ihrig-Farkas Sebestyén rosszul találta el a labdát, majd Bacsa Patrik lövését védte Molnár-Farkas Tamás.

A válasz csattanós volt, hiszen szegedi labdaszerzés után Borvető Áron 12 méterről lőtt Márkvárt passza után a kapuba. 2–0

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik