NB II: szerződést hosszabbított két tehetségével az ETO

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.14. 07:18
null
Huszár és Vingler szerződést hosszabbított (Fotó: eto.hu)
Tóth Rajmund után újabb két fiatal játékossal, Huszár Marcellel és Vingler Lászlóval hosszabbított szerződést a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr, mindketten 2026. június 30-ig írtak alá – számolt be róla a klub honlapja.

A győriek klubvezetősége nagyon fontosnak tartja, hogy a saját nevelésű akadémisták hosszú ideig az ETO erősségei legyenek. Ennek érdekében újabb két játékossal, Huszár Marcellel és Vingler Lászlóval is szerződést hosszabbítottak, így a magyar U19-es válogatott alapemberei 2026. június 30-ig maradhatnak a klub kötelékében.

A 18 éves támadó, Huszár Marcell 2013-ban került Győrzámolyról az ETO-hoz, ahol a ranglétrát végigjárva 2022-ben debütált az NB III-as ETO Akadémia színeiben. A következő idényben már alapembernek számított a harmadosztályban, ahol a gólokkal sem maradt adós, ugyanis hét alkalommal is betalált az ellenfelek hálójába. Még 2022-ben bemutatkozott az első csapatban is a Nyíregyháza elleni mérkőzésen, majd első gólját az MTK ellen szerezte 2023 áprilisában. A most futó kiírásban 14 NB II-es bajnokin öt alkalommal volt eredményes, s a vezetőség biztos benne, hogy hatalmas erőssége lesz az együttesnek a jövőben is.

A szintén 18 éves középpályás, Vingler László 2015-ben érkezett Győrújfaluról az ETO-hoz. A korosztályos csapatok után Huszárhoz hasonlóan 2022-ben, a Puskás Akadémia második csapata ellen mutatkozott be a harmadosztályban. Az előző idényben ő is meghatározó játékos volt az akadémiai együttesben, majd előbb a Mol Magyar Kupában, aztán az NB II-es bajnokságban is debütált az első csapatban. Idén ősszel már ő is komoly szerepet kapott Antonio Munoz vezetőedzőtől, 16 bajnokin játszott és egy gólt szerzett – rögtön az 1. fordulóban a Gyirmót elleni rangadón.

Örülünk, hogy újabb két nagyon tehetséges játékossal sikerült hosszabbítanunk. Óriási értékei a klubnak, fényes jövő előtt állnak – mondta a klubhonlapon Köteles László sportigazgató. – Ezt bizonyítják is hétről hétre, és láthatjuk, hogy nagy erősségei a csapatnak. Ezt a két aláírást – ugyanúgy, mint Tóth Rajmund hosszabbítását is – sikerként könyvelhetjük el. Bízom benne, hogy a jövőben is ezt a fejlődést fogják mutatni, mint amit láttunk tőlük az utóbbi időben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik