NB II: Kis Károly lett a Tiszakécske vezetőedzője

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.12.19. 18:30
null
Kis Károly (jobbra) óriási kihívásnak tekinti a tiszakécskei lehetőséget (Fotó: Tiszakécskei LC)
Kis Károly lett a Tiszakécske vezetőedzője, a TLC két és fél évre szóló szerződést kötött vele – derült ki a labdarúgó NB II 15. helyén telelő labdarúgócsapat hivatalos honlapjának keddi bejelentéséből. 

 

„Két és fél évre szerződtem Tiszakécskére, nyilván ahhoz, hogy ez megvalósuljon, meg kell felelni az elvárásoknak. Elsőként az az alap, hogy a csapatnak bent kell maradnia az NB II-ben. Utána pedig nem szabad még egyszer ilyen helyzetbe kerülni. Örülök, hogy hosszabb távra kaptam lehetőséget” – idézi a klubhonlap Kis Károlyt.

Kis Károly az NB I-es Paksot ezüstéremig és a nemzetközi porondra vezette 2011-ben, volt a Balassagyarmat, a Szolnoki MÁV, a Salgótarján és a Vasas vezetőedzője, míg legutóbb, tavaly októberig az NB II-es FC Ajkát irányította.

„Abban hiszek, hogy ha mindenki egységes a klubnál, a csapatnál, az plusz hat pontot jelent a bajnoki tabellán. Ha nincs egység, az mínusz hat pontot jelent. Ez óriási különbség, hiszen az előbbi eset a kiesés elleni harcot jelentheti, utóbbi esetben pedig összejöhet egy nagyon jó szereplés” – tette hozzá Kis, aki szerint a tiszakécskei játékosállomány megfelelő, de három-négy helyen erősítésre lesz szükség.

A Tiszakécske Vas László vezetőedző irányításával vágott neki az idénynek, ő a gyenge szereplés miatt november elején felajánlotta lemondását, munkáját megbízott edzőként az addigi asszisztensedző, Toldi Gábor vette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik